Bu netice normal

Ülkenin birçok yeri karlıyken Diyarbakır’da futbol için elverişli bir havanın olduğu, aynı zamanda kendi takımlarını desteklemeye ve Fenerbahçe’yi görmeye gelen coşkulu taraftarların olduğu bir maç izledik.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yine oynamayanlar ve gençlerden oluşan bir kadroyla sahadaydı. Hiçbir as oyuncusunu da Diyarbakır’a getirmemişti. Hatta kulübesinde kaleci Ertuğrul dahil 4 oyuncu vardı. Maçta her iki takım da Fenerbahçe’nin golüne kadar dişe diş, kora kor bir oyun ortaya koydular. Fenerbahçe, golden sonra ise farklı bir kimliğe büründü. Hele rakip 10 kişi kaldıktan sonra, maç 1-1 olmasına rağmen, sahadaki beklentilerin yüksek olduğu isimler devreye giremedi. Aatif, Stoch, Fernandao, Salih, sonradan giren Emenike, hiçbir varlık gösteremediler.

 

DOĞRUYU YAPTILAR

 

 GRUP maçlarına Gençlerbirliği yenilgisi ile başlayan Fenerbahçe bu karşılaşmada berabere kalsa bile normal şartlarda gruptan çıkar. Ama dünkü alınacak galibiyetin Fenerbahçe’nin işini kolaylaştıracağı da bir gerçekti.

 

Haberin Devamı

Kalitesi ve kapasitesi belli olan takımların kendinden her anlamda üstün olan takımlara karşı başarılı olmaları için 3-4 tane nokta vardır. Bir, en az rakip kadar mücadele edeceksin. İki, rakibin oyununu bozacaksın. Üç, yakaladığın pozisyonları gole çevireceksin. Ve dört de rakibin kaliteli oyuncularının gününde olmamasını dileyeceksin. Dün Amed takımı, Fenerbahçe’nin oyununu bozmaktan ziyade mücadele etmeyi, agresif olmayı, kendi oyununu ortaya koymayı tercih etti.

 

SAYGI DUYACAKSIN

 

 KENDİ liglerinde kötü gitmelerine rağmen, dün rakip Fenerbahçe diye korkmadan cesaretli şekilde oynadılar. Mehmet’i çok beğendim. Hem defansa yardımıyla hem de Fenerbahçe’yi zorlayan bir isim olarak ön plana çıktı. Dünkü maç bir kere daha gösterdi ki sahada rakip kim olursa olsun saygı duyarak kendi kaliteni göstermen şart. Eğer gösteremezsen dünkü neticeyi alman son derece normal.

Yazarın Tüm Yazıları