BiR NEFESTE BAŞLADI VE BiTTi

İki takımın da sahadaki oynama isteği bizlere bir nefeste başlayıp biten bir ilk 45 dakika izletti. Kayseri’nin son haftalarda aldığı neticelerin boşuna olmadığı ve dün ilk yarıda gördük.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın hafta içinde Avrupa maçı oynamış olması temposuna olumsuz yansımış olabilir fakat Kayseri’nin özellikle ilk 30 dakikada ortaya koyduğu etkili futbol, “Kayseri maçı Olympiakos’tan zor olacak” diyen Şenol Güneş’i haklı çıkardı. Beşiktaş, top ayağında iken geniş alanda oynamayı seven ve kaleye hızlı gitmeye çalışan bir takım. İlk yarının son 15 dakikasında oyunun kontrolünü elen alan bir Beşiktaş vardı. Tempo olarak daha da yükseldiler fakat iyi kapanan Kayseri karşısında pozisyon bulamadılar. Tosic’li karambol ve Aboubakar’ın şutu dışında rakip kaleye yaklaşamadılar.

SON 30’DA DEĞiŞTiLER

İKiNCi yarıya Babel-Tolgay değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, ilk yarının son 15 dakikasında sergilediği tempolu futbolu ikinci devrenin ilk 15’inde de sürdürdü ve aradığı golü buldu. Aboubakar’ın attığı gol tribünlere coşku getirdi. Fakat ne olduysa 60. dakikadan sonra oldu; Beşiktaş bir anda oyundan düştü. Quaresma ve Gökhan’ın yokluğu Beşiktaş’ın kanat oyunlarında yeterince etkili olamamasına yol açtı. Kayseri, geriye düştükten sonra direncinin kırılacağını düşünenleri yanılttı. Öyle bir mücadele ortaya koydular ki, hem Beck’in olduğu kanattan hem de Adriano’nun tarafından yaptıkları ortalar ve akıl dolu taç atışlarından buldukları iki golle Vodafone Arena’da şok etkisi yarattılar. 2-1 geriye düşen Beşiktaş’ın imdadına yine Oğuzhan’ın müthiş pasıyla Aboubakar yetişti.

Haberin Devamı

Vodafone Arena’ya ilk kez teknik direktör olarak sahayı çıkan Sergen Yalçın, oluşturduğu takımla müthiş bir iz bıraktı.

 

Yazarın Tüm Yazıları