30’DAN SONRA UYANDI

ALANYASPOR maça öyle bir başladı ki, ekran başındaki bizler, sahadaki futbolcular ve tribündeki taraftarlar şaşkınlık içerisinde kaldı. Yarım saatlik dilim içerisinde attığından daha fazlasını kaçıran, F.Bahçe’ye karşı her türlü pozisyonu bulan bir Alanya takımı gördük.

Haberin Devamı

Tabii Fenerbahçe’de Kjaer’ın yokluğu, defans dengesini tamamen bozmuştu. Neustadter’in oradaki duruşu defans için yeterli olmadı. F.Bahçe girdiği şoktan, Omeruo’nun kendi kalesine attığı golle çıktı. Lens’in ortasında Topal’ın indirdiği topa Omeruo’nun istemeden dokunması, F.Bahçe’nin ayağa kalkmasına yol açtı.

OYUNDAN DÜŞTÜLER

FARKI 1’e indiren golden sonra ilk yarı bitene kadar hem topa sahip olan hem de pozisyon üstünlüğünü sağlayan bir F.Bahçe izledik. Özellikle Lens’in ortaya koyduğu performans, F.Bahçe’nin Fernandao ile ikinci golü bulmasındaki en büyük faktördü. Soyunma odasına giderken F.Bahçe geri dönüşü gerçekleştireceğinin sinyallerini verdi.

İkinci yarıda uzun zamandır alışık olmadığımız, topa sahip olan, oyunu kontrol eden ve bununla beraber rakibi kalesine yaklaştırmayan bir F.Bahçe sahadaydı. Alanyaspor ilk yarım saatteki yüksek tempolu futbolunun olumsuz etkilerini, ikinci yarıda oyundan düşerek gördük.

Haberin Devamı

REAKSİYON MESELESİ

ZAMAN zaman cılız atakları olsa da Alanyaspor, F.Bahçe’yi zorlayıcı şekilde gelemedi. F.Bahçe 58’de gelen Aatıf’ın golüyle, 2017’de ligdeki ilk deplasman galibiyetini aldı ve geri dönüşü gerçekleştirerek 3 puanın sahibi oldu. Büyük takımlar, büyük olduklarını sahada verdikleri reaksiyonlarla gösterirler. Dün F.Bahçe de bunu yaptı.

Hakem Ali Palabıyık, çok tartışılacak bir penaltı pozisyonundaki kararı dışında bence çok iyi bir maç yönetti. Lens, belki bonservisiyle alınamayabilir ama şunu gördük ki, seneye F.Bahçe’nin olmazsa olmazlarından biri olacak. Dolayısıyla, F.Bahçe yönetimi mutlaka Lens’le ilgili adımları (belki de çoktan atmıştır) atmalı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları