Mehmetçik kareleri

Anadolu Fotoğraf Derneği, kısa aralıklarla yaptığı küçük yarışmalarla başkent çevresindeki fotoğraf tutkunlarına yeni ufuklar sunuyor.

Haberin Devamı

Başkanlığını yakından tanıdığım ustalardan Hamit Yalçın’ın yaptığı dernek, Anıtkabir fotoğraflarıyla ilgili yılda iki kez düzenlediği fotoğraf yarışmasıyla dikkat çekmişti. Geçtiğimiz günlerde ise derneğin düzenlediği “Mehmetçik Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Çankırı Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler işbirliği ile düzenlenen yarışmada Abdurrahman Çetin birinci oldu.

Mehmetçik kareleri

300 FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLDİ

Yarışma başvurularının 3 ay önce başladığını ve yarışmada yaklaşık 300 kare fotoğrafın değerlendirildiğini anlatan Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın, jürinin geçtiğimiz gün Ankara’da toplandığını söyledi. Jüride ise kendisinin yanı sıra Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ile Fotoğraf Sanatçıları Ömür Can Yerli, Tuna Akçay, Nazım Tetik ve Aynur Bostan’ın yer aldığını aktaran Yalçın, yarışma ile ilgili kısaca şunları söyledi:

Haberin Devamı

Mehmetçik kareleri

HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

“Ülke olarak hassas bir dönemden geçtiğimize inanıyorum. İçinde bulunduğumuz hassas dönemin gereğine uygun böylesi bir yarışmayı gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü bizi bir arada tutan değerlere daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Daha önce de Türk Bayrağı fotograf yarışmamız büyük ilgi görmüş ve ses getirmişti. Dernek olarak fotoğraf hayatına katkı sağlarken bu ortak değerlerinde önemini vurgulayacak projelere imza atıyoruz.

Mehmetçik kareleri

TÖREN 17 ARALIK’TA ÇANKIRI’DA

Yarışmada bir de halk oylaması yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişi de burada oy kullandı. Özel ödülleri belirlerken bu yüksek katılımlı halk oylaması da etkili oldu. Jüri toplantısının sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan’ın hediye ettiği gaziliğin hatırlatıcı simgesi birer kalpak hediye etmesi ise bizim için gerçekten büyük bir jestti. Yarışmanın ödül töreni 17 Aralık’ta Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ev sahipliğinde Çankırı’da yapılacak.”

İŞTE ÖDÜL ALAN İSİMLER

Haberin Devamı

Mehmetçik Fotoğraf Yarışması’nda Abdurrahman Çetin birinci, Ömer Şahin ikinci, Ramazan Oruç Karakaş üçüncü seçildi. Yarışmada Muhammed Diler, Çınar Yüksel, Mustafa Gezer, Alp Yetimoğlu, Mehmet Şancı ve birinci de olan Abdurrahman Çetin’in kareleri birer özel ödül aldı.

Mehmetçik kareleri

OSMAN ALTINIŞIK’TAN YENİ KİTAP

Mesleğe başladığım ilk yıllardan beri yakınımda olan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nde de birlikte görev yaptığım Sabah Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, üçüncü kitabını yayınladı.
Mesleğin “Osman ağabeyi” Altınışık, “Haberin Seyir Defteri” ve “B’Aşka Vakit Kalmadı” isimli kitaplarının ardından yayınlanan “246 Bir Kurtuluş Destanı” adlı kitabında 30 yıllık gazetecilik deneyimiyle 15 Temmuz ihanetinde verilen kurtuluş destanını kaleme aldı. Altınışık’ın hem gazeteci hem de yazar kimliğiyle şehit ve gazilerini hikayeleri üzerinden kaleme aldığı Trend Yayınları’ndan piyasaya çıkan “246 Bir Kurtuluş Destanı” ile ilgili şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HİKÂYELER BİRİNCİ AĞIZDAN

“Cuntacı FETÖ darbe girişiminde başkentteydim. O gün acı-kahramanlık-fedakârlık ve cesaretle örüldü. Yaşanmış olay ve öykülerden oluşuyor kitap. Bir milletin kanla yazılan direnişi, vatan mücadelesi anlatılıyor. Genelkurmay’da, Meclis’te, Özel Harekat’ta kısaca ihanetin baş gösterdiği hemen her yerde vatana karşı canını geda eden kahramanların, çocuk, eş ve analarını alarak tanklara siper olan gazilerin hikayelerinin birinci ağızdan aktarmaya çalıştım.

O GECENİN KAHRAMANLARINA HEDİYE

246’yı, Türk milleti ve milli irade şehitlerine armağan ediyorum. Kaleme aldığım her satırında gözyaşı olan bu kitap benim için çok özel. 246’yı yazarken ben ben olmaktan çıktım, gözyaşı ile her satırında irkildim. Helikopterden yağan mermilere ‘dur’ diyen Ahmet’lere, Ali’lere ve Cennet’lerin vatan mücadelesindeki şahadete giden öykülerini yazarken ben hiç ben olamadım. Tankın altında ezilen babasını ardında bırakıp şahadete yürüyen Elif’lerin hikâyelerini var bu kitapta. İhanetin savunma cephesi olan ve en fazla şehit-gaziyi veren Ankara’nın o gecesini, kayıplarını anlattım. Yaşadıklarımdan yola çıkarak bu vatana canın veren şehitleri kahraman gazileri yazdım.”

Yazarın Tüm Yazıları