Bolu sizi çağırıyor

Başkent Ankara’ya yalnızca birkaç saatlik mesafedeki Bolu, her mevsim farklı doğası ile fotoğraf tutkunlarını çağırıyor.

Haberin Devamı

Bolu sizi çağırıyor

Son günlerde sık sık sararan yaprakların eşlik ettiği sonbahar kareleri ile sosyal medyada paylaşım rekorları kıran doğa harikası kent, kış gelince de üzerine örtülen bembeyaz karlarla fotoğraflara yansıyor. Türkiye’nin birçok yerinden her yıl binlerce fotoğrafçıyı ağırlayan Bolu’yu Doğan Haber Ajansı’nın bu kentteki seçkin gözlerinden Mutlu Yuca ile konuştuk. Mesleğe 1999 yılında Bolu’da başlayan ve her yıl yaptığı haberlerle bu kentin tanıtımına katkı koyan isimlerden biri Mutlu Yuca. 10 yıldır Doğan Haber Ajansı’nda çalışan Yuca, ajansın geniş yayın ağı sayesinde de çektiği fotoğraf ve haberleri tüm Türkiye’deki en ücra köşesine bile ulaştırabiliyor. Yüzde 64’ü ormanlarla kaplı, yeşili ve doğasıyla tatilcilerin cazibe merkezi Bolu’yu Mutlu Yuca anlattı: “Bolu’da Yedigöller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Abant Tabiat Parkı renk cümbüşü ve manzarasıyla kendine çekiyor. Her biri ayrı güzelliklere sahip.

Haberin Devamı

Bolu sizi çağırıyor

YEDİ GÖLLER MİLLİ PARKI

Tabii ‘Bolu’ deyince. İlk akla gelen nokta Yedigöller. Yeşilin bin bir tonunu bünyesinde barındıran Yedigöller Milli Parkı, özellikle sonbahar aylarında fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyor. Büyüklü küçüklü 7 ayrı gölün yer aldığı milli parkta doğa yürüyüşleri yapılarak kamp kurulabiliyor. Burada fotoğraf meraklıları göllerin etrafındaki köprüleri ve iskeleyi seveceklerdir. Bolu’dan gidiş üzerinden uygun tek yol var. Ancak İstanbul yönünden gelip Yedigöller’e gidecek olanlar Yığılca ilçesi üzerinden gidiyor. Akçakoca’nın oradaki bağlantı yolu. 35 kilometrelik farklı bir rota.

ABANT TABİAT PARKI

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı hafta sonu için en ideal kaçış rotalarından biri. Sonbahar aylarında renk cümbüşünün yaşandığı Abant, kış aylarında da yağan karla birlikte eşsiz manzarasıyla büyülüyor. Abant’ın etrafında ve sonbaharda 3 iskele ve bir yürüyüş iskelesi var ki fotoğrafçılar çok sevecek.

Haberin Devamı

Bolu sizi çağırıyor

GÖLCÜK TABİAT PARKI

Çam ormanları arasında saklı Gölcük Tabiat Parkı yılın her mevsimi ayrı güzel ama buraya en çok bembeyaz karlı örtüsü yakışıyor. Kışın bu tabiat parkında kartpostallık manzaralar oluşuyor. Gölcük’te fotoğraflara yansıyan bir ev var. Devletin bir konuk evi aslında ahşap, üçgen çatılı ev gölle birlikte muhteşem bir manzara çıkarıyor. Bir de dron kullananlara buranın manzarası yukardan çok çekici gelecektir.

MUDURNU VE GÖYNÜK

Bolu’nun ilçeleri arasındaki Mudurnu ve Göynük tarihi konaklarıyla dikkat çekiyor. Tarihi dokusuyla büyük beğeni toplayan Mudurnu ve Göynük fotoğraf tutkunlarının da uğrak noktaları arasında. Safranbolu, Beypazarı gibi tarihi bir kent. Buralar özellikle uzak doğudan pek çok turisti de ağırlıyor yıl boyunca.”

Bolu sizi çağırıyor

MUTLU YUCA KİMDİR?

Haberin Devamı

1979 Almanya’nın Köln kentinde doğan Mutlu Yuca, Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Fakültesi mezunu. 1999 yılında Bolu’da yayın yapan yerel Köroğlu Televizyonu’nda mesleğe ilk adımını attı. Yaklaşık 3.5 yıl televizyonda çalıştığım dönemde televizyonun yayın masasının yanı sıra haber merkezinde kameraman ve muhabir olarak ta çalıştı. Sonrasında kentte yayın yapan biri günlük biri haftalık iki ayrı yerel gazetede muhabir olarak görev yaptı. 2006 yılında da Doğan Haber Ajansı Bolu Bürosu’nda işe başlayan Mutlu Yuca, 10 yıldır burada mesleğini sürdürüyor. Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi.

Yazarın Tüm Yazıları