20 usta, 1 kitap

Fotoğraf paylaşım sitesi “Fotoiz” farklı bir projede Türk fotoğrafının 20 ustasını tek bir yayında bir araya topladı.

Haberin Devamı

Türk fotoğrafına damga vurmuş önemli isimler arasından 20 usta fotoğrafçı, 220 fotoğrafın yer aldığı “Ustaca Fotoğraflar” isimli kitapla kütüphanelerimize konuk olacak. 

20 usta, 1 kitap

KİTAP FİKRİ ABANT’TA ORTAYA ÇIKTI

“Türk fotoğrafına arşiv niteliğinde kalıcı bir yayın kazandırmak istedik” diyen Fotoiz’in kurucusu Serbülent Özkan’la kitabın hikayesini konuştuk. Prestij yayınının en önemli farklılığının 20 önemli ismin tek bir kitapta bir araya gelmesi olduğunu anlatan Özkan, şunları söyledi:
“Fotoiz bir fotoğraf paylaşım sitesi. Böyle doğdu. Ama 9 yıldır da farklı buluşmalar ve gezilerle fotoğraf tutkunlarını ustalarla buluşturuyoruz. Kitap fikri de her yıl Bolu Abant’ta Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz Abant Fotoğraf Platformu’nda ortaya çıktı. Bu kitapta konuk olan ustalar, Abant’taki bu organizasyonumuza katılan isimler arasından aslında. Oraya gelen hocalarımızla sohbetler sırasında doğan projeye ortaya çıktıktan sonra ustalarımızın hepsi sıcak baktı ve fotoğraflarını bu yayında yer alması için bizlerle paylaştı.

Haberin Devamı

20 usta, 1 kitap

İKİNCİ YAYIN YENİ NESİL USTALAR OLACAK

Ustalarla başlayan bu projenin yeni yayınlarla da sürmesini istiyoruz. Bir sonraki yayınımız yeni kuşak ustalar olacak. Türk fotoğraf sanatı geniş kitlelere yayılırken ustaları bir araya getirmek istedik. Dünyanın pek çok farklı coğrayasından kareler var. Ülkemizden, su altı ve doğal yaşamdan kesitler sunan kitap, fotoğraf dünyasında önemli bir etki yaratacak gibi görünüyor. Fotoğraf farklı alanlarda, özellikle sosyal medyada her geçen gün daha geniş kitlelere yayılırken Türk fotoğrafını geldiği noktaya taşıyan isimlerin en azından bir kısmını gelecek nesillere taşımak fikri bile bizim için çok değerli.”

20 usta, 1 kitap

Haberin Devamı

SABİT KALFAGİL’İN YORUMU

Türk fotoğrafının değerli isimlerinden Prof. Dr. Sabit Kalfagil’in kitap hakkındaki yorumunu da paylaşmadan geçemeyeceğim. İşte ustanın yorumu;, “Ülkemizde fotoğraf sanatçılarının ortaya koyduğu çalışmalar hakkıyla karşılık bulmuyor, ödüllendirilmiyor. Ancak tüm bu desteksizlik içinde bile fotoğraf adına çok önemli girişimler ortaya çıkıyor. Bu kitap da onlardan biri. Fotoiz, fotoğraf sanatçılarının görkemli eserlerini bir araya getirerek adeta bir mucizeye imza attı. Bu tür kitaplara ülkemizde çok talep yok ne yazık ki. Ancak Türk fotoğraf sanatçıları dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor. Bu kitap sayesinde bu işlerin geniş kitlelere ulaşacağına inanıyorum. Bu anlamda bu kitabın, Türk fotoğraf sanatına çok önemli bir katkı sağlayacağı şüphesiz.”

Haberin Devamı

20 usta, 1 kitap

KİTAPTA KİMLER VAR?

“Ustaca Fotoğraflar” isimli kitapta Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Prof. Dr. Atayakup Kaptan, Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Doç. Dr. Emre İkizler, Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Dr. Erdal Kınacı, Dr. Haluk Uygur, Coşkun Aral, Gültekin Çizgen, İzzet Keribar, İbrahim Zaman, Mehmet Turgut, Muammer Yanmaz, Niko Guido, Levent Konuk, Mehmet Hanay, Tamer Yılmaz, Mustafa Seven, Reha Bilir yer aldı.

20 usta, 1 kitap

NERDEN ALINIR?

Kitap Birenk Yayınevi tarafından hazırlanan kitap ilk etapta 5 bin adet basılacak. Yayında 20 ustanın her birinden 11 fotoğraf yer alıyor. 224 sayfalık kitabın 149 TL’den piyasaya çıkması planlanıyor. “Ustaca Fotoğraflar” kitapevleri ve mağazaların yanı sıra fotoiz.com, birenk.com.tr, insankitapkur.com gibi web platformlarından da satılacak.

Yazarın Tüm Yazıları