Anneler Günü’ne hazırlık...

Richard St. John’un söylediği bir söz hiç aklımdan gitmez: “İnsanın kendisini itmesi öyle kolay olmaz, işte bu sebepten anneler icat edilmiştir.” Ben de işinde iyi olmanın önemini, çalışmayı, odaklanmayı, değerleri ve değerli şeyleri paylaşmayı, yaratıcı düşünebilme altyapısını annemden aldım. Annelerimizin bizi ne kadar şekillendirdiği aşikâr... Yarın; aşktan da güçlü bu olağanüstü bağı kutlama günü. Siz de annenize olan sevginizin ellerinizden geçmesini isterseniz diye en sevdiğim Anneler Günü kahvaltı tariflerini paylaşıyorum...

Haberin Devamı

BAŞKA TÜRLÜ SUCUKLU YUMURTA

Sucuk ve yumurta konusunda kafanızda ortalama bir lezzet vardır, “Daha ne kadar iyi olabilir ki” diyebilirsiniz. Bu tarif işte o klasik sucuklu yumurtanın 10 katı lezzetli. Yapan benim ama hâlâ her yaptığımda tadına şaşırırım. Sırrı; yavaş pişen sucukta ve herkesin önünde kırılan ve güvecin ısısıyla pişen yumurtada... 150 gram sucuk ve 150 gram hellim peynirini büyük küpler halinde kesin. Güvece koyun ve içine beş-altı adet çeri domatesi ortadan ikiye bölüp ekleyin. İki çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tereyağı ve üç dal taze kekiği de ekleyip önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dakika pişirin. İki tane yumurtayı fırından çıkar çıkmaz güvecin içine kırın ve karıştıra karıştıra o ısıda pişmesini sağlayın. Güvecin ısısıyla yumurtaların beyazı bile pişmiş olacak. Ufak bir ipucu; altına bir havlu koyarsanız güvecin çabuk soğumasını engellemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Anneler Günü’ne hazırlık...

KOLAY LİMONLU KEK

Yaklaşık bir su bardağı şekeri, bir tutam tuzu ve iki yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın. Karışım iyice beyazlaşıp kabarınca içine oda sıcaklığındaki yaklaşık beş çorba kaşığı tereyağını, iki adet limon kabuğu rendesini, bir tatlı kaşığı vanilya esansını, iki çorba kaşığı limonu suyunu ve yarım su bardağı yoğurdu ekleyip tüm malzemeler homojen dağılana kadar çırpmaya devam edin. Elenmiş, yaklaşık bir su bardağı unu ve yarım paket kabartma tozunu da kek karışımına ekleyip tekrar karıştırın. Unu ekledikten sonra bütün malzemelerin birbirine karıştığından emin olun. Ama unu karışıma koyduktan sonra keki çok karıştırmak, güzelce kabarmasını engelleyecektir. Hazırladığınız kek karışımını, yağlayıp unladığınız 12’li ufak kek kalıbına pay edin. Önceden ısıtılmış 165 derecedeki fan’lı fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Mis gibi limonlu kek kokusu tüm mutfağınızı saracak. 

Anneler Günü’ne hazırlık...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları