Duygusallığa yer yok

Geçtiğimiz hafta sonu tıpkı Fenerbahçe maçındaki gibi evinde son dakika golüyle hayat bulan Bursaspor, ligde kalma mücadelesinde önemli bir adım attı. 9 haftalık galibiyet hasretini bitiren ve Akhisarspor maçının ardından ilk kez 3 gol atan yeşil-beyazlılar, 3 puanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Hafta içinde Teksas grubunun koşulsuz destek vermesi ve sahadaki futbolcuların bu desteği boşa çıkarmaması, Bursaspor camiasını ümitlendirdi.

BU DESTEK SÜRMELİ

Burada en önemli olan, Sivasspor maçındaki desteği kalan 10 haftada sürdürmek ve yeni bir çıkış yakalayarak Bursaspor’u hak ettiği yerlere çıkartmak olmalıdır.
Yeşil-beyazlılar, bu hafta çok kritik ve bir anlamda duygusal bir maça çıkacak...
Ankara’da ‘kardeş takım’ dediği MKE Ankaragücü ile karşılaşacak olan Bursaspor için, duygusallığa yer olmayacak bir maç olacak.
30 puandaki Ankaragücü’nün de, 27 puanda bulunan Bursaspor gibi tek hedefi var: Ligde kalmak.
Ligin dipi ise çok karışık.
7. sırada bulunun Kayserispor’un bile puanı 32 iken, 16. sıradaki Göztepe 26 puanda. Arada 9 sıra var; ancak 2 galibiyetle sıçrama yapabiliyorsun.
Tüm maçlar kritik, alınacak puanlar altın değerinde olacak ve kimsenin maç kaybetme lüksü olmayacak

Haberin Devamı

İKİNCİYİ ATINCA...

Tribünde birbirini destekleyen iki takım için bugün sahada işler biraz karışık olacak.
Her iki takıma da mutlak 3 puan gerek.
Toplamda 8 maçı 1-1 biten ve 5 galibiyeti bulunan Bursapor, ikinci golü bulduğu maçları kazanıyor. 9 hafta sonunda 90+7’de gelen galibiyet golüyle havaya giren Timsah, Ankara’da ‘ikinci golü bulup’ Bursa’ya 3 puanla dönecektir.
Aybaba’nın da dediği gibi: “Artık çıkışa başlıyoruz.”

5 HAFTALIK ZORLU SÜREÇ

Bursaspor’un önünde zorlu 5 hafta var. Bugün Ankara deplasmanına çıkacak olan yeşil-beyazlılar, sırasıyla Galatasaray, Alanyaspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa’yla karşılaşacak.
Bu zorlu 5 maçtan puanlar alıp ligdeki yerini sağlamlaştırmak isteyen Bursaspor’da ilk hedef Ankaragücü’nü yenmek olacak.

ODGILL CEZA SAHASI İÇİNDEN ATIYOR

Teknik direktör Bayram Bektaş’la yollarını ayıran ve Mustafa Kaplan’la anlaştıktan sonra çıkışa geçen Ankaragücü, 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlikle alt sıralardan kopup yükselmeye başladı.
Devre arasında Avusturya’dan kadrosuna kattığı Dever Orgill, sarı-lacivertli ekiple 5 maça çıktı. Bu süreçte Ankaragücü’nün çıkışında büyük pay sahibi olan 28 yaşındaki Jameikalı forvet, 10 şut girişiminde bulundu. Bunlardan 7’sinde kaleyi tutturdu ve 5 gol atmayı başardı.
En dikkat çekici yanı ise 10 şuttan 9’unun ceza sahası içinden atması.
4 maçtır kaybetmeyen Ankaragücü de yeşil-beyazlılar gibi kritik bir sürece giriyor.
Sarı-lacivertliler, Bursaspor’un ardından Yeni Malatya, Fenerbahçe, Kayserispor, Konyaspor ve Beşiktaş gibi zorlu maçlara çıkacak.

Haberin Devamı

5 İSABETTEN 3’Ü GOL OLUNCA...

Geçtiğimiz haftaki yazımda “Bursaspor şut çekiyor ama bir türlü beceremiyor. Şut çekmeden gol atamazsınız ama bunun için en başta kaleyi tutturmak gerekir” demiştim.
Sivasspor maçında 12 şut atan Bursaspor, bunların 5’ini kaleye isabet ettirdi. 12 şutun 7’si ceza sahası içinden, 5’i ise dışarıdan denendi.
Baktığımız zaman isabet eden şut yine iyi gözükmüyor ancak burada başka bir durum var... Çünkü isabet oranı az ama öz...
Dile kolay, 5 şutun 3’ü gol olursa galibiyet de gelir.
Yeşil-beyazlılar, Sivasspor maçındaki gibi bitiriciliğini konuşturduğu takdirde sonuca rahatça gidebilir.

Yazarın Tüm Yazıları