Rejimin adı

Gündemde kongre.

Haberin Devamı

Lakin maça bakın.

Polis nezaretinde korner atılabiliyorsa... Hakem, ancak devlet koruması altında sahadan çıkabiliyorsa... Rejimin adı ister Parlamenter Sistem olsun, ister Başkanlık...

Hangisine layık olabiliriz ki?

***

Öbür tarafta Kurultay hazırlıkları...

Muharrem İnce, çok güzel laflar ediyor. Öyle ki, dinleyen yabancılar bile CHP?üyesi olmaya hemen karar verebilir. Hele “önce tüzük değişikliği, sonra genel başkan seçimi” deyişi var ya, CHP?camiasına apayrı bir motivasyon getirebilir.

Lakin maça bakın.

Daha beşinci dakikada sahaya yağmur gibi yabancı madde atılabiliyorsa... Ve Hakem “ben bu maçı oynatmam” diyerek içeri giremiyorsa, biz hangi rejime layığız? Bana bir rejim ismi verin.

***

Dünya çapında bir doktorumuz yolda kurşunlanabiliyorsa, “çok özel eğitilmiş” trafik haydutlarının otoyollarda giriştikleri katliam’a hiç şaşmamalı.

Bu rejimin ismi nedir?

Kongreyi anladık.

Haberin Devamı

AK?Parti, böyle organizasyonları çok iyi beceriyor. Bugün yeni bir genel başkan seçmekten öte, PİAR?gücü yüksek bir gösteri yapılacaktır. Ona şüphe yok.

***

Lakin maça bakın.

Federasyon Başkanı’nın elini sıkmayan terbiyesiz futbolcuya bakın. Allahaşkına... Lice’deki heykele bakın, Diyarbakır’daki çöp yığınlarına bakın.

Hepsini saymıyorum.

Hele Kuvvetler Ayrılığı, anayasa, babayasa, hukukun üstünlüğü falan gibi büyük laflara hiç girmiyorum.

Siz bana önce, bu disiplinsiz ülkedeki rejimin ismini söyleyin.

***

Ben neye şaşıyorum, bilir misiniz?

Türkiye Komunist Partisi’nin niçin oy alamadığına...

Halbuki bu kadar kuralsız, düzensiz ve de suç işleme özgürlüğünde şampiyon bir ülke, tam TKP’nin dişine göredir.

Yazarın Tüm Yazıları