Lanet olsun hepimiz açız!

Eyy kız kardeşlerim!

Haberin Devamı

Spora gidince siz de ağlıyor musunuz? Lazerde sıra beklerken öleceğinizi düşünüyor musunuz? Bu ‘bakım’ denen işkenceyi kim icat etti?

 

 Bu ‘kadın’ olma baskısı bazen beni çok yoruyor. Toplum kurallarını yemişim, özgürüm ben. Başkası için değil, kendim için bakım yaparım diye kendimi yırtsam da olmuyor kardeşlerim.  Kendi koca göbeğine, babaannemin memişleri gibi sarkmış memelerine, üç günde bir fırçaladığı dişlerine bakmayan adamlar gelip, “Bıyıklı kızlar...” diye cümleye başlıyor, “Ooffff sen kendine baksana!” deyince de “Erkek adam süslenmez” diye dayılanınca gücüme gidiyor. Şu bütün dünyaya hakim olan, cinsiyetsiz moda akımının bir ülkemizde olmaması kanıma dokunuyor. Erkek bakımıyla ilgili olan her şeyi küçümsemeleri. Ya da abartmaları. Bir ay spor salonuna giden adam, öyle bir coşuyor ki adamın kariyer planlaması protein tozuymuş meğer diyorsun.

Haberin Devamı

Bizimse hiç değişmeyen rutinlerimiz var tabii. Haftalık iznini kuaförde boya kokusu çekerek geçir. Saatlerce pedikür sırası bekle. Bütün maaşını güzellik salonlarında ne işe yaradığını anlamadığın, ama Seda’nın cildini ay gibi parlatan abidik gübidik aletlere ver. 17 gram marula bir buçuk iskender parasını öde. İnsanların nasıl spor salonlarına gittiğine şaşır. Sonra onlara imren, ardından tatilde yine beyti kebap gibi havluya sarılmak istemediğini düşün. Pislik Gülşah kamyon tekeri gibiyken, pilatese gide gele çubuk kraker gibi kaldığın aklına gelsin. “Günde bir saat giderim canım, ne olacak” diye bir salona yazıl. İki defa uğra, bi daha sokağından bile geçme.



Her şeye nasıl yetişelim!

 

Gerçekten çok merak ediyorum kız kardeşlerim, bu ‘zaman’ olayını nasıl çözüyorsunuz. Her şeye nasıl yetişiyorsunuz? Saçlarınız her sabah nasıl pırıl pırıl oluyor? Kuaförden çıkarken daha benim ojem bozuluyor da o bordo oje nasıl muntazam duruyor? Lazerde sıra beklerken öleceğinizi düşünüyor musunuz? Dibiniz çıkınca mesela, var mı bunun oyunu? En büyük sorunum misal, benim evde kesinlikle bir kara delik var, cımbızları ve tel tokaları asla bulamıyorum. Ben alıyorum, onlar kayboluyor. Spora giderken siz de ağlıyor musunuz? Ya da ‘zumba’ ayda 5 kilo verdiriyormuş diye başlayıp, ‘sıcak yoga’ onun 3 katı verdiriyor diye diye her şeyi yarım mı bırakıyorsunuz? Salonda cillop gibi kadınları görüp moraliniz bozulurken, duşta yanınıza hep 65’lik külodunu hunharca çıkaran teyze mi denk geliyor? Diyet, rejim bunları sormuyorum bile. Lanet olsun hepimiz açız! Depresyona girsem de mantı yesem diye bekliyorum yemin ederim.

Ne yapacağız kızlar, şu devir artık değişsin. Bi devrim gelsin, bir şey olsun. Banyomuzu yapalım, mis gibi kokalım yetsin. Ya da bize özel zaman kavramı yapsınlar. Bu biraz zor da bence bilim mi ilim mi artık şu adamlar bir zahmet biraz da bizim için bir şeyler yapsınlar. Bir ilaç içelim hoop bir saniyede, manikür, pedikür, saç boyası, tüm vücut artı paket ağda olsun bitsin. Amin.

Yazarın Tüm Yazıları