Ayrıldık mı? Ama ben hamileyim!

Sürekli erkekleri harcayıp, hemcinsimi yücelttiğim için arada vicdanım sızlamıyor değil.

Haberin Devamı

Kâbuslarımda beni boğmaya çalışan bir adam “Kadınlar çok mu düzgün” diye bana bağırıyor. Peki bu sefer farklı olsun. Bu sıralar uğraştığımız bir dertle başınızı ağrıtayım: ‘Erkek tecavüzcüleri!’

 


Bir kız arkadaşım var, yaklaşık üç aydır biriyle beraber. Valla üçüncü göz olarak bakınca da gayet mutlular. Neyse işte, bir gün arkadaşıma bir mesaj geliyor. “Sevgilinin eski sevgilisiyim, hamileyim. Bilmen gerekir diye düşündüm.” Kız şok!
Ardından mesaj atan kişiyi internette bir araştırma, bütün hesaplarını tek tek inceleme derken; anam babam hakkında bu kadar bilgiye sahip olmamıştım! Kızı ezberledik. Kızın harika bir işi var. 20’lerin sonlarında. Baya da güzel hatta. Günaşırı pilatesinden geri kalmamış. Her sabah koşuya giderken, kahveyle bir fotosunu atmış. Güneşin doğuşunu çekmiş, ‘huzur’ diye, işte çiçekler böcekler koymuş, ‘dünya bu’ diye. Kaliteli filmler izleyen, güzel müzikler dinleyen, arkadaş çevresi de baya geniş bir kız. Üstelik, kadın hakları için devamlı yazılar yazmış, paylaşımlarda bulunmuş. Yani öyle, hani ne bileyim nasıl denir, bak işin içinden çıkamadım ama ‘beraberlik boyunca adamın tek bir atışı noktayı isabet ettiremesin, ayrıldığı gün hamile kalan tipler’den değil anlayacağın. Ben bunlara ‘erkek tecavüzcüleri’ diyorum. Ancak hamile kalırsa eski sevgilisinin ona döneceğine inanan kadınlar, kadınlarımız!

Haberin Devamı


Seçenekler arasında en aptalı


Doğum kontrol yöntemlerini erkeğin omzuna atıp, o denk geldiği an ise, bütün hırsını adamdan çıkaran kadınlar. “Beni ortada bıraktı!”, “Erkeklik bu değil!”, “Sahip çıkmadı!” diye ortalığı birbirine katan kadınlar. Ya tamam ilk ayrılık anında benim de kafamdan korkunç senaryolar geçiyor yalan değil. Ama benimkiler genelde, işte bir araba çarpsın bana, hastaneye ağlaya ağlaya gelsin. İşte doktorlar desin, üç günlük ömrü kaldı, pişmanlıktan kendini assın. İşte Kanada’ya tayinim çıksın, bi daha beni göremeyecek diye pişman olsun. Ayrıldığımızın ertesi günü hemen evleneyim de sürüm sürüm sürünsün gibi... Hamile kalmak, kalmış gibi yapmak diyeyim daha doğrusu, bu seçenekler arasından en aptalı gelirdi.
Ya zaten adam bıkmış, yılmış; ilişki çıkmaza girmiş ki ayrılmışsınız. Yani kendi yolunu, senin yolundan ayırmış. Tam o sırada, ‘haydaaa nereye yahu, yeni hamile kalmıştım!’ diye karşısına çıkınca sevgisi
coşmayacak adamın.

Haberin Devamı


Geri dönmesinin tek nedeni çocuk!


Birlikte yaşamak, evlenmek, ciddiye giden ilişkinin resmiyete dökülmesi en büyük korkusuyken, hemen ikinci kısmın fragmanını veriyorsun adamın eline. Sonra ondan ilgi istiyorsun, seni sevmesini, eskisinden de iyi olmanızı öngörüyorsun. Üstelik farkında bile değilsin, asıl bu ilişkiyi yürütemeyecek olan sensin. Düşünsene, sana geri dönmesinin tek nedeni, çocuk. Kül haline gelmiş bir aşkı da yeniden kâğıda
çevirmenin imkânı yok zaten.
Biz de dedik, sanırım bu Meryem Uzerli ailesinden. Kızın hemen analizini çıkardık: “Çocuğuma kendi başıma bakarım, babası zaten baba değil. Eşşek kadar kadınım ama geri çekilme yöntemini sevgilim söyleyince mantıklı gelmişti, meğer değilmiş!”
Bu sırada adam katiyen çocuğu kabul etmiyor. Kızın yalan söylediğine inanıyor. Ay hayır bi de böyle olunca, “Emin misin bu adamla bak ömür geçmez”, “Daha yolun başındasın, ayrılsan mı?” diye WhatsApp kız grubu bir anda coştu. Olan yine adama oldu. Elimizden gelse, kaçırıp kafasını kesicez o derece.

Haberin Devamı


Şimdi kim suçlu?


Aradan bir hafta geçti. Bu süreçte kızla çocuk defalarca kavga etti. Hamile kız aranıp, sinir krizi geçirildi. Bir ara kızlar birbirleriyle kanka olmak üzereydi. “Sen doğur, adam bakmazsa ben bakarım kız!” denme potansiyeline bile gelindi. Adam telefon numarasını değiştirdi. Kaçtığı için daha da öfkelenildi. İşyeri her gün aranıp tehdit edildi. Sonra bir şey oldu, böyle filmin en heyecanlı yerinde, ‘son’ yazar ya, ne olduğunu anlamazsın. Aynen öyle, hamile kız “Aa ben hamile değilmişim” diye çekti gitti. Bi anda ortada kaldık! Hayır, bi de dış kapının mandalıyız, sadece dedikodu diye takip eden arkadaş grubuyuz. Biz bile büyük yıkım yaşadık. Sonradan öğrendik, bu kız meğer hep böyle yapıyormuş. Kimden ayrılsa, sonrasında “Hamileyimm!” diye kapısında bitiyormuş.
Şimdi kim suçlu, hamile olduğuna inandıran, bunu da âşık olduğu için yapan eski sevgili mi? Eski sevgilisi de olsa, arkasında durma olayına girmeyen, onun yerine etrafında sorun çıkaran ne varsa onlardan kaçan adam mı? Yoksa bi yalan yüzünden ilişkisini bitiren
saftirik arkadaşım mı?

Yazarın Tüm Yazıları