Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Beklenen karar

Bursaspor’da oynanan futbol, üst üste gelen başarısız sonuçlar, Samet Hoca’nın bazı açıklamaları ve en nihayetinde puan durumundaki gelinen nokta bu değişimin kaçınılmaz olduğunu zaten çok önceden belli olmuştu.

Haberin Devamı

Yönetim her zaman olduğu gibi yine gecikmeli olarak doğruyu gördü. Lakin özellikle milli maç ve seçim arasından önce yapılması gereken bu hamle en basit ifadeyle Alanyaspor mağlubiyetine neden oldu.
Aslında Bursaspor özelinde sorunun baş sebebinin ne veya kim olduğunu tüm camia biliyor.
Her ne kadar bir kesim kitle başını kuma gömse de, problemin Ali Ay ve yönetim kurulu olduğu çok net ortada. Bu aşamada Mesut Bakkal hamlesinin ne derece tutacağını hep birlikte göreceğiz.
Neticesinde Bursasporlu futbolcular üzerinde ufak da olsa bir şokun yararlı olacağı kanısındayım. Hele ki Alanyaspor karşısında ortaya konulan son derece kişiliksiz futbol bunun en net göstergesi.
Mesut Hoca ne derece etkili olacak?
Şimdilik tüm camianın aklında olan ve herkesin odaklanması gereken soru bu.
Şahsen bu tür ortamları çok fazla deneyimlemiş olması yeşil-beyazlılar adına bir avantaj teşkil edebilir.
Zira küme düşme potasında yaşanan psikolojik baskıyı bilen, zamanında bunu hissetmiş bir isim.
Tabii ki eldeki kadro kalitesinden ne derece verim alacağını kalan 7 haftada birlikte yaşayacağız.
Bu noktada tüm tribünlerin, isimlerden bağımsız olarak Mesut Bakkal ve futbolcuların arkasında tek bir bütün olarak durması gerekiyor.
Sezon sonunda gerekli kişilerle hesaplaşma mutlaka yapılacaktır. Ancak bu 7 maçlık ölüm-kalım döneminden sonra olmalıdır.
Unutmayalım ki;
Başka Bursaspor yok...

Yazarın Tüm Yazıları