Uygulama yükle gizli hayranını bul!

Kabul edelim, Instagram’ı vazgeçilmez kılan hepimizin kullanıyor olması, kusursuz ve sınırsız özellikleri değil. Instagram’ın eksik kaldığı (ya da girmek istemediği) alanları dolduran, kullanıcı deneyimini destekleyen birçok üçüncü parti uygulama mevcut. Bu hafta onlardan bazılarına göz atacağız.

Haberin Devamı

Hani birinin fotolarına bakarız ama onu takip bile etmeyiz ya... Hani fotolara bakarken elimiz çarpacak, kalp çıkacak diye ödümüz kopar ya... Ama bir gün bir app çıkar ve o kişi sizi iş üstünde görür ya. İşte öyle bir şey...

- Followers Mania: Instagram gibi sosyal mecraların hayatımızda bulunmasının önemli nedenleriden biri insanların hayatını gizlice gözetlemek. Takipçilerin, takibi bırakanların istatistiklerini görmek için Followers Mania’yı kullanabilirsiniz. Ancak uygulamanın asıl alametifarikası, sizi takip etmeyip sinsice fotolarınızda çılgın atan kişilerin tam listesini sunması. Evet, o iş arkadaşınız da onlardan biri. iPhone uygulamasının bu can alıcı özelliği için iki dolara kıymanız yeterli.

- Latergramme: Düzenli Instagram kullanımı emek ister, her zaman paylaşıma vakit bulmak mümkün olmayabilir. Bunun için paylaşımları belirlediğiniz saatlere kurmanızı mümkün kılan Latergramme adlı uygulamadan faydalanabilirsiniz. 150 bin marka ve bireyin kullandığı uygulama ile birden fazla hesabı yönetmek de olası.

Haberin Devamı

- Repost: Instagram, arkadaşların paylaştığı fotoları kendi akışımızda gösterme şansını bize vermiyor. Bir sosyal medya kullanıcısı için istediği bir fotoyu istediği zaman paylaşamamak diye bir seçenek olamaz. (Arkadaş: “Fotoları Whatsapp’tan atacağım” deyip atmayan organizmaların genel adı) Ücretsiz Repost app’ini Instagram’ın retweet özelliği olarak kullanarak bu derde derman bulabilirsiniz.

- Statigram: Ünlü isimlerin hesapları altındaki “En güzel kullanılmış çoraplar için sayfamıza bekleriz” yorumlarından bildiğiniz üzere Instagram’ı sadece bireyler değil girişimciler ve markalar da kullanıyor. Statigram, Instagram’ı iş için kullananlara harika bir analitiks araç sunmakta.

- Layout: Bir anı, görüntüsü çekilip paylaşılmadığı sürece tamamlanmış sayılmaz. Ancak söz konusu atraksiyonu duvara atılan 28 sevimsiz fotoğrafla paylaşmak da takipçi sayısını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle foto kolajı yapan uygulamaların popülerliği sürekli artıyor. Instagram’ın kendi uygulaması olan Layout’u bu anlamda önermek mümkün.

Yazarın Tüm Yazıları