Sonbaharda yapraklar dökülür, app’ler iner!

Yaz sıcakları sona erdi, haydi bunu güz mevsimine uygun mobil uygulamalarla kutlayalım.

Haberin Devamı

Havuzlar bana göre değil. 15 günlük yıllık izin hayalleri kurarken deniz de pek gelmiyor aklıma. Çok soğuk olan denize karşı boş da değilim ama ‘Atlantis’ten gelen adam’ elleriyle çıkacak kadar uzun kalamadım hiç içinde. Güneş derseniz, aramız limoni. Evet, yaz insanı değilim. Sıcağın temmuz, soğuğun klimalı halinden bezmiş şekilde her yıl eylül yolları gözlüyorum. Artık yazın bitişini sonbahara uygun mobil uygulamalarla kutlamaya hazırım.

 

Ne izleyeyim?

 

Eskiden müzik zevki bir insanla ilgili önyargı geliştirmek için kullandığımız enstrümanlardan biriydi. Şimdilerde buna ‘Hangi diziyi izliyorsun?’ da eklendi. Sonbaharla birlikte birçok dizinin yeni sezonu başlıyor, çöpe gidenlerin yerine yenileri geliyor. ‘Noluyo’ app’i ile özel izleme listeleri yapılabiliyor.

 

Ne giyeyim?

 

Haberin Devamı

Televizyon kanalları ‘Bugün ne giysem’ sorusu etrafında dönen yarışmalarla reyting tokuşturmakta. Çünkü söz konusu soru(n)un ‘Groundhog Day’ filminden fırlamışçasına kendisini tekrarlamak gibi bir huyu var. Yanıtı ekranda birbirini iğneleyen genç gardırop savaşçılarında aramayın diye size özel app’ler de mevcut. Mesela ClosetSpace. Kıyafetlerinizi sisteme girdikten sonra havaya ve kendi havasına göre kombinler öneriyor.

 

Nereye bakayım?

 

Sonbaharda bakacağınız manzara ayağınıza geliyor. Yapraklardan söz ediyorum. Dökülen yaprakların hangi ağaca ait olduklarını Leafsnap adlı uygulama ile anlayabiliyoruz. Yaprağın fotosunu çekmek yeterli. Ayrıca kasımda aşkın başka olma ihtimaline karşı sevgiliyle yapılacak bir yaprak turu da romantik bir seçenek olabilir.

 

Nerede yaşayayım?

 

Emlak piyasasının en hareketli olduğu döneme de denk geliyor yılın ikinci baharı. Şehrin gürültüsünden uzak, metrobüse yürüyerek beş dakika mesafede, içi sıfırlanmış, lüks, tarihi binada, deniz manzaralı evler (emlakçılara göre yeryüzündeki tüm evler) kiracılarını bekliyor. Önerim, sürekli daha iyiye giden Hürriyet Emlak app’i.

 

Haberin Devamı

Ne zaman yağacak?

 

Sıklıkla bu köşede tekrarladığım bir Özer Bal dizesi var: ‘Yağmurda yürümek güzeldir/ yürümüyorsan eğer.’ Islanmayı sevmiyoruz. Bu noktada ücretsiz Weather Underground benim favorilerim arasında.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları