O eski günlere dönmek için 8 neden

Bir dönemin efsane telefonu Nokia 3310 geçen hafta yenilenmiş bir şekilde hayatımıza geri döndü. Akıllı telefonların ardı ardına yeni modeller çıkardığı bir dönemde nostalji yapmanın tam zamanı.

Haberin Devamı

2000 yılının sonbaharında hayatımıza giren Nokia 3310, 126 milyon adet satıp efsane haline geldikten (ve meşhur atasözünü ‘Yılan oynarken su bile içilmez’ şeklinde modifiye ettikten) sonra önce annelere, sonra anneannelere devredilmişti. Tarihteki en zor işletim sistemi Symbian’ı kullanmayı öğrenen büyüklerimizin iPhone’da arama yanıtlamak için parmağı soldan sağa-sola götürme eylemini karmaşık bulması da bu dönemi takip edecekti.

Haberlerden kaçamadığınız üzere geçen hafta Nokia 3310 yenilenmiş bir şekilde geri döndü. Nostaljik yerlerimize dokunmakla birlikte özelliklerinin günümüze uygunluğu, cihaz üzerindeki tartışmaların en fazla toplandığı alan. Neler yapabildiğine, nerelerde eksik kaldığına, 3310’un kullanılma sahasına göre karar verelim diyerek 3310’u neden almamız gerektiğine dair tezlerimi açıklıyorum:

Haberin Devamı

Dijital detoks yapmak için: Cihaz Wi-Fi desteklemiyor, şebeke olarak 2G’ye kadar arka çıkıyor. Kısacası, internetle pek arası yok. Telefon ekranı yerine konuştuğunuz kişinin yüzüne bakma zorunluluğu karşıdakini tanımanın ilk adımı olabilir. Hem sürekli niyet ettiğiniz dijital detoksa belki bir türlü girememiştiniz ama Nokia 3310 ile artık detoks ayağınıza gelebilir.

Poz verme derdini bitirmek için: Biliyorsunuz, toplu fotoğraflarda/selfie’lerde herkesin güzel çıktığı açıyı yakalayanlar Pulitzer’e aday oluyor. 3310 bu mevcut sıkıntıya da derman olmakta. 2 megapiksel kameranın desteğiyle, ‘Acaba nasıl çıkacağım?’ derdi mobil fotoğrafçılıktan kopuyor.

O eski günlere dönmek için 8 neden

 

Romantik ilişkileri rayına sokmak için: WhatsApp’ın mavi tiklerden sonra 'stories' özelliğiyle de ilişkileri bitirmeye yemin etmesinin ardından tüm dramalardan bağımsız bir şekilde sevdiceğinizle yeniden yakınlaşabilirsiniz.

Para biriktirmek için: Cihazın Avrupa fiyatı 49 Euro olarak açıklandı. Buna KDV’yi, ÖTV’yi, ÖTV’nin KDV’sini, ÖTV’nin KDV’sinin ÖTV’sini bile eklesek Türkiye fiyatı 250 lirayı ancak buluyor. Akıllı telefon yerine 3310 alarak elde kalan parayı kenara koyabilirsiniz. Satın almadığınız app’leri de eklediğimizde kendi bireysel emekliliğinizi yaratmanız mümkün.

Haberin Devamı

Kılıf kullanmamak için: Telefona takacağınız hiçbir kılıf Nokia 3310’dan daha sağlam olmayacak. Hatta, çok para verdiğiniz kılıflar varsa etraflarına 3310 takarak onları koruyabilirsiniz.

Şarj aleti taşımamak için: 22 saatlik konuşma süresiyle artık yanınızda şarj kablosu taşıma zorunluluğunuz kalmayacak. Yılan oyununun yeni versiyonuna çok takılmazsanız şarjın kolay kolay biteceğini sanmıyorum. Dikkat! Şarj aletini koyduğunuz yeri iyi hatırlayın.

Çocuğa vermek için: ‘Sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum’lara girmeden bu telefonu çocuğunuza satın alabilirsiniz.

Eş dosttan soğumamak için: İnterneti Facebook zanneden büyüklerden, her konudaki görüşlerini öğrendiğimiz arkadaşlardan, seyahatten fotoğraf paylaşmanın önemini tekrar tekrar hatırlatan ahbaplardan uzak, sığ ilişkiler kurmanın değerini tekrar keşfedebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları