Hava nasıl olursa olsun ‘Hav’ları güzel olsun!

Sahiplenmiş olanlar çok iyi bilir; bir hayvanın, özellikle de köpeğin sorumluluğunu almak çocuğunuzun olması gibidir.

Haberin Devamı

 Aileye girer, çok sevilir;  o da aldığı sevgiyi fazlasıyla geri verir. Hayatta kalması, yaşamının kalitesi ona bakanların elindedir. ‘Benim de bu ilişkide tuzum olursa ne mutlu’ diyerek, hem köpeklerin hem de sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak mobil uygulamalar önereceğim.

Tatile gitmek için

Köpekle tatile gitmek harika bir deneyim olabileceği gibi hızlıca yorucu bir eyleme de dönüşebilir. Ancak köpek-dostu otelleri, aktiviteleri, restoranları kolayca bulmayı sağlayan BringFido imdada yetişiyor. Kullanmaya, tatile gideceğiniz lokasyonu seçerken başlamanızı öneririm.

Daha az endişelenmek için

Google aramalarında ve uçsuz bucaksız internet forumlarında kaybolmadan köpeğinizle ilgili aklınıza takılan sorulara yanıt bulmak için ‘Pet Coach’ derli toplu bir kaynak sağlıyor. Acil durumlar için yapılacak veteriner önerilerini de ‘Pet First Aid’in içinde bulmanız mümkün. Köpeğinizin ağzına attığı ‘şey’in sağlıklı olup olmadığını öğrenmenin en kestirme yolu ise ‘iKibble’ app’i.

Haberin Devamı

Fotoğraf  çekmek için

Köpekler sahiplerinin komutlarını genelde dinler ancak “Kımıldama” onlardan biri değil. Fotoğrafı çekilirken köpeği rahat durmayanlara BarkCam’i öneriyorum. Uygulama içindeki seslerden köpeğinizin ilgisini çekecek olanı seçip, size baktığında fotoyu çekiyorsunuz.

Cinslerini öğrenmek için

Köpeğinizin koşarken oynadığı diğer arkadaşının ya da barınaktan sahipleneceğiniz yavrunun fotoğrafını ‘What Dog’a yükleyerek hangi cins olduğunu öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı kalmak için

Köpeği düzenli olarak dolaştırma görevi bazen zorlayıcı olabilir. Ancak kendinize hedefler koyarak onunla birlikte yürümeyi fit kalmanızı sağlayan bir rutine dönüştürebilirsiniz. ‘Map My Dog Walk’, rotanızı haritada izliyor, ne kadar kalori yaktığınızdan aldığınız mesafe ve ortalama hızınıza kadar parametrelerle aktivitenizi takip ediyor. Siz yokken köpeğinizin ne kadar hareket ettiğini takip etmeniz için ise ‘FitBark’ uygulaması ideal.

 

Yazarın Tüm Yazıları