Eyvah, dizüstü bilgisayarıma su döküldü!

Evet doğru tahmin ettiniz, ‘laptop’lara sıvı döküldüğünde neler yapmak gerektiğini yazıyorum bu hafta. Neyse ki cihazınızı kurtarma şansınız var. Eğer ‘o gün’ gelirse diye bu haberi ‘sık kullanılanlar’a ekleyin. Başlıyoruz.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARIN ELEKTRİKLE TÜM BAĞLANTISINI KESİN

Diyelim ki olan oldu. Sıvı makineye döküldü. Panik yapmayın. Havluya koşmadan önce yapmanız gerekenler var. Cihazı tamamen kapatın ve güç kablosunu çıkarın. İkinci monitör, fare gibi takılı olması muhtemel tüm kabloların da bağlı olmadığını kontrol edin. Hızlı davranmalısınız.

Eyvah, dizüstü bilgisayarıma su döküldü

TERS ÇEVİRİN

Bilgisayarın kapağını müsaade ettiği kadar açarak başaşağı yerleştirin. Böylece sıvının daha da derinlere gitmesini engellemiş olacaksınız.

BATARYAYI ÇIKARIN

Cihaz tepetaklak duruyorken, -eğer makine buna izin veriyorsa- pili demonte etmenizde fayda var. 

SİLMEYE BAŞLAYIN

Haberin Devamı

Tuvalet kâğıdı kullanın. Hem emiciliği herhangi bir havludan çok daha güçlü hem de ince olduğu için ulaşması zor bölgeleri temizlemek için en ideal malzeme. Özellikle şekerli içeceklerin çok iyi temizlenmesi şart, onlar kuruduğunda çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

KURUMAYA BIRAKIN

Masa lambası gibi çözümlerle cihazın kurumasını nazikçe destekleyebilirsiniz. Ancak bundan önce silme işlemini tamamen bitirdiğinizden emin olmalısınız. 

PİRİNÇ OLAYINA GİRMEYİN

Islanan elektronik aletleri pirince yatırmanın onu henüz tam kurumadan çalıştırma dürtüsünü bir nebze engellemek dışında bir işlevi bulunmuyor.

EN AZ 24 SAAT BEKLEYİN

Biliyorum ayrı kalmak çok zor ama bilgisayarı tekrar çalıştırmadan önce en az bir gün, tercihen iki gün beklemenizi öneririm. Açma düğmesine basmadan evrene güzel mesajlar gönderin, iyi karmanızı düzeltin.

 

Yazarın Tüm Yazıları