Bu app’leri bi kenara ‘yaz’ın!

Mobil uygulamalar hayatın yükünü almak için var ve yazın bunların yardımına çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Neyse ki güneş kremi oranını saptayan uygulama da mevcut, hangi bavula ne kadar giysi koyacağımızı söyleyen de...

Haberin Devamı

Kışın, yağmurlar kara, karlar kazaya, kazalar kornaya dönüyor. Soğuk. Doğalgaz faturası kirayı kendine rakip belliyor. Onu ilkbahar izliyor, yağmuru ve ıslağıyla. Azıcık güneş çıkıp çiçek açtığındaysa genç, çocuk, yaşlı gönül yayı gevşemesinden perişan oluyor. Sonbahar güzel ama çocuklar okul, veliler okul taksidi başladığı için depresyonda. Sonra yaz... Sadece bir haftalığına, ter izohipsli minderlerde düğünde damada takılacak fiyatta lahmacun kemirip ılık su birikintisinde köpekleme yüzecek diye üç ay boyu kan, ter ve gözyaşına katlanabiliyor insanlar. Kısa kollu gömleğe, camları açmak için Hulk olmak gereken akvaryumvari belediye otobüsündeki 35 dereceye ‘Peki’ diyor. Uzun lafın kısası; sevmiyoruz mevsimleri. Sosyal medya şikâyet kutumuz. Mevsimleri de MEB belirlese ve beş mevsime bölünse yılımız, beşinciyi de sevmezdik. Ama en çok yazın yardıma ihtiyacımız var. Aile, ilişki, iş ve arkadaşlıklardaki noksanlıkları, tamir edilemez hasarları yıllık izinlerde telafi edemediğimizi anladığımız o anlarda...  Bu nedenle bu hafta yaza özel bazı mobil uygulamaları kaleme alıyorum. Küçücük de olsa yardım yardımdır... 

 

Haberin Devamı

Ne kadar güneş o kadar krem
Wolfram Sun Exposure Reference App (iOS - 2.69 TL)

 

Üç ay güneşlense de sadece omzu kızaranlar beni çok iyi anlayacaktır. Güneş sisteminin asıl amacı insanların bronzlaşması bence. Bu kusursuz yapı şezlonglarda yatılabilmesini hedefliyor. Öte yandan güneşin zararlarından korunmak için desteğe ihtiyaç var. Wolfram Sun Exposure uygulaması bulunduğunuz lokasyona, zamana, kullandığınız koruyucunun faktörü ve miktarına göre ne kadar güneş altında kalabileceğinizi söylüyor.

 

Şimdi o bavulu yavaşça yere bırak
Packpoint (Android-iOS ücretsiz)

 

İnsanlık, seyahatleri genelde mobilyaları götürmediğimiz bir ev taşıma eylemi olarak görme eğiliminde. Tatilde de evdeki gibi kıyafet dolabını açıp ‘Bugün ne giysem’ rahatlığında olmak istiyor. Ancak bu ölçekte bavullar ve uçaklar henüz üretilmediğinden hâlâ kıyafetler arasından seçim yapmak zorundayız. Packpoint tam bu noktada devreye giriyor. Seyahatin cinsine ve süresine göre hangi kıyafetten ne kadar götürmek gerektiğini izah ediyor.

 

Haberin Devamı

Yıldızlara baktırdım fallarda çıkmıyorsun
Skyguide (iOS - 7,99TL)

 

Tatilin en güzel taraflarından biri, metropolden uzaklaşmak. Şehir ışıklarının gölgelediği yıldızları görebileceğiniz alanlar bulmak. Yıldız kaydığında gerçekçi olmayan dilekler tutmak. ‘Skyguide’ uygulaması gökyüzüne bilinçli şekilde bakmayı mümkün kılıyor. Telefonu gökyüzüne tutuyorsunuz, uygulama takımyıldızları, gezegenleri tanımaya yardımcı oluyor.

 

Ne zaman bitecek bu tatil!
Back to School Countdown (iOS - 2.69 TL)

 

Çocukları okula göndermenin, ciddi maliyet altına girmenin iki temel nedeni var. İyi bir eğitim almaları ve evden bir süre uzaklaşmaları. Yaz mevsiminde ikinci madde bir miktar yara alıyor. Okulun başlama tarihine ne kadar kaldığını gösteren (şafak) geri sayım app’i ‘Back to School’ ebeveynlerin psikolojisini dengeleyebilir. 

 

Haberin Devamı

Bir de beni tek çek ama güzel çek
Polarr (iOS - Ücretsiz)

 

Tatilde eğer selfie’ler çekmediyseniz, her pozunuzun Instagram’da fotolu, videolu, Boomerang’lı versiyonlarını paylaşmadıysanız ne yazık ki sizi tatile gitmiş sayamıyoruz. Bir şeyi herkes bilmiyorsa o hadise yaşanmış olmuyor. Bu görüntülerin daha da güzel görünmesi için onlarca seçenek mevcut. Benim size bu haftaki önerim daha profesyonel bir app olan Polarr. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları