Sevgililere teknolojik oyuncaklar

.

Haberin Devamı

Türkçenin (t)üretme kabiliyeti, değerini tam bilemediğimiz gerçek bir nimet. Çoğu zaman gözümüzün önünde yaşayan harika kelimelere yabancı duruyoruz. ‘Sevgili’ de onlardan biri. Bir romantik ilişkinin taraflarında aranan temel özelliğin en yalın anlatımı: ‘Sevgi’li. Sadece sevenleri değil, üstünde sevgi taşıyan insanlara özlemi de tarif ediyor. Benzer etkileyiciliği ‘Birlikte olmak’ fiilinde de görüyoruz. Cinsel ilişkiyle ilgili cinsiyetçiliğe en uzak, en zarif tasvirlerden olabilir bu.

Sevgililer Günü’ne birkaç gün kalmış olmasının bu yazının konusuyla ilgisi var muhakkak. 14 Şubat; anneler, babalar, öğretmenler diye çoğaltılabilecek özel günlerin en bilinenlerinden... ‘Sevgi’ borcunu yapılandıran, ‘ilgi’sizliğe 24 saatlik jestlerle tazmin affı getirebilen günler için ihtiyaç talebi, talep de ihtiyacı doğuruyor. Ancak bence Türkçedeki nefis kelimelerin hakkını versek tüm bunlara hiç gerek kalmayacak gibi. Dolayısıyla bu hafta size anlatacağım işlevsel hediye adaylarını 14 Şubat olmayan bir gün takas etmenizi öneriyorum. Söz konusu teknolojik ürünlerin ortak özelliği inovatif olmaları ve Kickstarter’da ‘kitlesel fonlama’ metoduyla [bkz. herkes bir lira verse] yatırım almaları. Linklere tıklayarak ürünlerin sayfasına gidebilirsiniz.

Botanium

Haberin Devamı

Bir ilişkinin olmazsa olmazlarından biri de (ortaklaşa büyütülecek rüyasıyla) evlere konuk olup erken yaşta hayatını kaybeden bitkiler. Hem bitkinin ahını almamak hem de ilişkinizin meyvesini -kelimenin tam anlamıyla- toplayabilmek için Botanium ürünü ideal. Botanium akıllı saksısı bitkiyi periyodik olarak kendi suluyor. Çilek, domates, nane ve fesleğen gibi bol su seven ürünlerde daha iyi performans veriyor.

https://www.kickstarter.com/projects/158584247/botanium-grow-edible-
greens-fast-and-effortlessly

60 Second Salad Maker

Sevgili ile sürekli salata yemek kaçınılmaz son olabilir ama onu yapmakla kaybettiğiniz zamandan tasarruf edebilirsiniz. İnovatif dizaynıyla 60 saniyede salata malzemelerini doğramayı mümkün kılan bu ürün, her üşengecin rüyası.

Haberin Devamı

https://www.kickstarter.com/projects/930441187/60-second-salad-maker-
healthy-fresh-salads-made-ea

Earos

Gece kulübüne ya da konsere gittikten sonraki sabah sevgilinizin kulağı çınladığında ‘eski sevgilisi mi onu anıyor?’ yoksa ‘müzik mi çok yüksekti?’ bilemeyenlere Earos öneriyorum. Earos yüksek desibelli ortamlarda ses kalitesini bozmadan müziğin seviyesini daha düşük dinlemeyi sağlıyor.

https://www.kickstarter.com/projects/312687655/earos-hearing-protection-thats-music-to-your-ears

Juisir

Birisini çok seviyorsanız ve duygular karşılıklı ise (ve yakın dönemin hayırlara vesile olacağını umuyorsanız) daha uzun yaşamak isteyebilirsiniz. Sağlıklı olmanın kestirmelerinden biri de taze meyve suyu içmek. Juisir ile meyvenin suyunu sıkmak, temizleme angaryası olmadan yapılabiliyor. (Her üşengecin rüyası II)

Haberin Devamı

https://www.kickstarter.com/projects/1793272089/juisir-juicing-without-the-cleaning

Yazarın Tüm Yazıları