Apple Watch almalı mı almamalı mı?

iPhone’unuzu tamamlayacak şık bir cihazı kolunuzda taşıyıp ‘cool’ görünmek istiyor, fit olmayı önemsiyor ve ‘halim vaktim yerinde’ diyorsanız hiç durmayın.

Haberin Devamı

APPLE WATCH ALMAK İÇİN 5 NEDEN!

1. SAĞLAMLIK: 3 farklı model halinde çıkıyor. Apple Watch ve Sport modellerinde kullanılan materyal (ekran safir kristal) cihazı çiziklere karşı dayanıklı hale getirmiş. Kolunuza bağlayacağınız için saati bir telefona göre daha az düşüreceğinizi varsayıyorum. Üçüncü mode Apple Watch Edition ise zaten Prens William düğününden daha maliyetli. “Aman!” diyorum.

2. ZARİFLİK: Beklenenden çok daha hafif, ince ve kullanması keyifli. 6 farklı kayış ve her bileğe uygun farklı boyutlarıyla farklı zevklere hitap etmekte. Tasarım ve hissiyat ölçeğinde bu ürün de Apple gibi Apple.

3. SÜPER KAHRAMANLIK: Saat ile arama yapmak ve aramaları yanıtlamak mümkün. (aynı durum mesajlar için de geçerli) Artık kendinizi “Batman” gibi hissetmek için tek eksiğiniz para, pul, uşak, pelerin, batmobile ve Christopher Nolan.

4. UYGULAMACILIK:
Kalp atışlarınızı sayacak, attığınız her adımı dedektif gibi takip edecek, cihazın içinde gelen ve üçüncü parti uygulamalarla sınırsız imkan sağlayabilecek.

5. HAVA ATMACILIK: Apple Watch üzerinde o kadar fazla tartışma yapıldı ve ürün çıkmadan o kadar yerden yere vuruldu ki (Bkz.Ben) Apple Watch sahibi olarak isyankar ve asi kişiliğinizin altını çizebilir, toplumun dışladığı ayrıksı insan olmanın gururunu taşıyabilirsiniz.

APPLE WATCH ALMAMAK İÇİN 5 NEDEN!

1. İHTİYAÇ DUYMAMAK: Bence insanoğlu, kol saatine olan ihtiyacın aksesuar düzeyinde kaldığı bir dönemden geçmekte. Saate bakmak istediğim zaman zaten sürekli elimde duran akıllı telefonuma bakıyor, önümden çekilmeyen bilgisayarın sağ alt köşesine çapkın bakışlar atıyorum.

2. DUŞTA SAATE BAKAMAMAK: Cihaz suya karşı dayanıklı, spor yaparsanız teri geçirmiyor, elinizi yıkarken, yağmur yağarken tınmıyor. Ancak saat su geçirmez değil, onunla yüzmenizi önermem. Tim Cook’un “Duşta kullanılıyor” sözlerine de çok takılmamak gerek. Bozulursa kendisine yenisini verirler.

3. GECELERİ ŞARJ ETMEK: Şarj edilmesi gereken cihazlar listesi yeterince kalabalık. 18 saatlik batarya ömrü, cihazı her gece şarj etmeyi zorunlu kılıyor.

4. IPHONE’A MECBUR KALMAK: Apple Watch’ı kullanabilmek için iPhone 6 veya daha yüksek bir iPhone modeline sahip olmak zorundasınız. Ancak Android cihazların dünyadaki akıllı telefonların yüzde 84’üne tekabül etmek gibi bir kötü bir huyu mevcut. iPhone 5 ve 4 sahiplerinin çektiği acıyı ise tahmin bile edemiyorum.

5. PAHALI OLMAK: 10 Nisan’da ön satışa sunulacak saatlerin ABD fiyatı; modeline, kayışına ve büyüklüğüne göre 349 dolar ile 17 bin dolar arasında değişiyor. Doların küçük bir bebekten daha çok ateşlendiğini ve fiyatların üstüne Türk olma vergisinin geleceğini de düşünürsek cihazın oldukça el yakacağı kesin.

Haberin Devamı

ERKEKLER İÇİN İKİ STİL UYGULAMASI!

Men’s Hairstyles: Saçı sakalı ne yapsam?
iOS-0.99 dolar
Hırpani göründüğümüze bakmayın. Biz erkeklerin saçımıza sakalımıza özen göstermeyişimiz bile bir stil kaygısı güdüyor olabilir. (Hayır tembeliz) Yeni bir modele yelken açmak korkutur, özellikle bir erkeğin uzun zaman sonra sakalını veya uzun saçını kes(tir)mesi büyük bir travmadır. Bu noktada ‘Men’s Hairstyles’ app’i imdada yetişiyor. Fotonuzu yüklüyor, sayısız sakal saç kombinasyonu içinde size en yakışacak olanı şekil üstünde test ediyorsunuz.

How to Tie a Tie: Kravatı ne yapsam?
iOS-Ücretsiz
Kravat bağlamak ile ilgili deneyimlerim lise dönemlerine kadar geriye gidiyor. Ancak üniforma kazağının içindeki gevşek düğümün gerçek bir kravat bağlama şekli olmadığı gerçeğiyle yüzleşmem geçen haftaya denk gelmekte. ‘How to tie a tie’ uygulaması animasyonlu anlatım ve detaylı görsellerle 30’dan fazla popüler kravat bağlama şeklini öğretiyor. (Sanal ayna uygulaması ise bonus)

Yazarın Tüm Yazıları