Özel çocuklara 'özel okul'

Dün açılışı yapılan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, 5 bin metrekare kapalı alanda yer alıyor. 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfıyla oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler de bulunuyor. Zihinsel ve bedensel engelli öğrencilere yönelik okuldan 300 öğrenci faydalanabilecek. İlk, orta ve lise seviyelerine eğitim verecek okulun açılışında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Böyle güzel okulların sayısı dünyada çok çok az” dedi.

Haberin Devamı

Limak Vakfı tarafından yaptırılan zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim göreceği İstanbul Küçükçekmece’deki Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu dün açıldı. Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu okulda 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfı ile oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunuyor. İlk, orta ve lise seviyelerinde 300 öğrenci kapasiteli okulun katları, çocukların kolay anlayabilmeleri için renklerle kodlandı. Bina dış hatları öğrencilerin güvenlikleri için yuvarlak olarak inşa edildi.

Özel çocuklara özel okul

‘BU OKULLAR DÜNYADA AZ’

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, benzer okulların dünyanın çok az yerinde olduğunu söyleyerek, “Bu, Türkiye’nin vicdanını gösteriyor. Bugünün anlamı Limak Vakfı’nın yaptığı böyle bir binayla daha da özelleşti. Dünyanın birçok yerinde birçok okulu gezme ve görme fırsatım oldu. Böyle güzel okulların sayısı dünyada çok çok az. Milletlerin ve ülkelerin bu tür okulları açmaları, vicdanlarının, merhametlerinin ve şefkatlerinin ölçüsü. Türkiye olarak bizim, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünya ölçeğinde vicdanımız, merhametimiz ve şefkatimiz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’

Okul, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in 2016’da hayatını kaybeden eşi Gülseren Özdemir’in adını taşıyor. Özdemir, “Rahmetli eşim makine mühendisiydi. Üniversitede sınıf arkadaşımdı. Her zaman imkânlarınızı yardım için kullanın’ derdi. Yaşamı boyunca çocuklara, gençlere, ihtiyaç sahiplerine; şehit ailelerine ve gazilere yardım elini uzattı. İsmine, hatırasına, gelecek idealine yakışır bu okulu, eğitim sistemimize armağan etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Engelli evlatlarımızın toplumda eşit fırsatlara sahip bireyler olmaları en büyük arzumuz” diyen Özdemir, şunları söyledi:
“Çocuklarımızı kucaklayacak, her türlü teknik donanımı olan bu okulla onları desteklemek ve gelecek yıllarda başarılarını kutlamak, bizlere sonsuz bir mutluluk yaşatıyor. Okulumuz, ülkemizde özel eğitim kurumları içerisinde ilk, orta, lise seviyelerini bir arada barındıranların en büyüğü. 5 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’de bir ilk.”

Özel çocuklara özel okul

Haberin Devamı

AİLELER DE FAYDALANABİLECEK

Okul, birden fazla engeli olan öğrenciye de eğitim verebilecek şekilde planlandı. Ayrıca aileler de eğitim kurumundan faydalanabilecek. Okulda, engelli çocuklara eğitim verebilecek donanıma sahip öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları da amaçlanıyor. Okul bünyesinde özel bölümler ve sınıflarda stajyer öğretmenler için bağımsız gözlem odaları oluşturuldu. Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlandı ve güvenlikleri için binanın dış hatları yuvarlak olarak inşa edildi. Derslikler ve atölyelerin yanı sıra kütüphane-bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis, iki asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri var.

Özel çocuklara özel okul

ÖDÜLLÜ PROJE

Haberin Devamı

Mimar-mühendis Durul Kuşdemir tarafından tasarlanan okul, dünyanın önde gelen gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirildiği European Property Awards’ta (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) ‘En İyi Kamu Hizmet Binası’ ödülünü de aldı. European Property Awards, gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirilmesinde dünyanın en saygın organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları