‘Yeni Türkiye’de sosyal hayat

Malum, siyasi arenada yeni Türkiye diye bir ambalaj var.

Haberin Devamı

Sürekli bahsediliyor; eskisi bitti, yenisi başladı deniliyor.
O ambalaja girilmek üzere mi, yoksa çoktan girildi mi bilinmez; ama sosyal hayatın uzun/kısa vadede bu vaziyetten etkileneceği kesin.
O yüzden şimdi buyrun öngörü dünyasına.
İşte yeni Türkiye denizinde sosyal hayata dair iki olasılık damlası:
* Boğaz hattında açılan Huqqa gibi lüks muhafazakar mekanların sayısında artış olabilir.
İçkisiz, şık dekore edilmiş, nargilesi ön planda, dünya mutfağından örnekler sunan Huqqa tarzı kafe restoranlar sadece İstanbul’la sınırlı kalmayabilir.
Diğer büyük şehirlerde de örneklerini görebiliriz.
Keza hali hazırda Trabzon’daki Angelique mesela bu örneğe uyan bir yer.
* Olan bitenden kendini soyutlama ya da tam aksi daha çok konuşmak/dertleşmek adına insanların artan bir iştahla doluşacağı tüm restoranlar, kafeler, barlar en güzel zamanlarını yaşayabilir. Dışarıya kapalı ev partilerine de sıkça şahit olunabilinir.

Haberin Devamı

Bodrum’un şu andaki hali nasıl
Dün milyarder masallarından bahsetmiştim Bodrum’un. Bugün sosyal hayat masallarıyla devam edelim.

BU AKŞAM GELMESENİZ RAHMİ BEY?
* Önce Türkbükü... Ağız birliği etmişcesine Türkbükü’nde herkesin dilindeki tek mekan Garo’s. İlla orada balık yeniliyor, demleniliyor. Hatta mekan hakkında şöyle efsaneler anlatılıyor: Bir gün Rahmi Koç sırf dülger balığı yemek için mekana rezervasyon yaptırmak istemiş.
Ama mekandan kendisine şöyle bir yanıt gelmiş, “Bu akşam gelmenizi tavsiye etmiyoruz, üç gün sonra daha taze balığımız olacak, o gün gelseniz daha iyi.”

ISSIZ GECELER

* Türkbükü’nün en şanssız mekanı, buranın meşhur olmasında büyük payı olan Ship A Hoy. Sürekli ıssız geceler yaşıyor... Sess ve Beş Oda ise Türkçe pop yarışında. Ama bu kulvarın galibi açık ara Sess.

KLASİK MÜZİK KONSERİNDE MİYİZ?

* Ozan Doğulu her çarşamba Level’da çıkıyormuş. Gittim, gördüm. Mekan sevimsiz, içerideki kalabalık standlarına kurulmuş ve yüzlerindeki ifade klasik müzik konserinde bile rastlamayacağınız türden bir ciddiyet içinde.
Elbette son sürat kaçtım oradan.

MARİNANIN MÜTEVAZI ALTERNATİFİ

* Yalıkavak Marina’da bol şampanyalı/gösterişli Billionarie’in mütevazı alternatifi Agency olmuş.
20’lik görmek istemeyen 30’luk ve 40’lıklar buraya tutunmuş. Mekanda canlı müzik de var. Ufak/asil kopuşlar da... Yani her şey iyi hoş, ama sanki bir AVM’nin içinde eğleniyormuşsun havası var ya, o biraz gıcık.

PAPARAZZİLER VE CEM YILMAZ

* Cem Yılmaz, Mandarin’deki evinin önünde görüntülenince kıyameti kopardı, Twitter’dan “Bit lan artık, ahlaksız herif” diye fazlaca köpürdü ya. Oysa Bodrum paparazzileri bin yıldır böyle çalışıyor, yani çoğunlukla denizden çekiyorlar flaş kareleri. Ve hiçbiri de evin içini filan çekmiyor. Kısacası sınır belli, Yılmaz haksız.

GİZLİ GÜNDEM: ORKİDE

* Gölköy’deki Orkide’nin gizli bir popülaritesi var. Herkes birbirine tavsiye ediyor, “Balığı güzel, başka yere gitme” diye.

BİTEZ’İN KLASİĞİ

* Bitez her zaman başka bir Bodrum vaat etmeye devam ediyor: Daha sportif daha kendi halinde... Ve Sarnıç hala Bitez’in en eskilerinden, en düzgün işletmelerinden.

HALİKARNAS MI DEDİNİZ?

* Bodrum merkezde Halikarnas’ın yeniden yükselişi sözkonusu. Yarın mesela Ozan Doğulu&Kenan Doğulu beraber çıkıyor. Daha alternatif kafalar için ise en iyisi SuperB. Şeniz Bengüer’in mekanında hafta sonu dj Emre Öğütçü ve İlhan Erşahin ikili program yaptılar mesela.


Yazarın Tüm Yazıları