"Onur Baştürk" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Onur Baştürk" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Onur Baştürk

Şehrin son ‘en’leri

Her şeyden bir tutam: Tapasçısı ocakbaşısı, klasiği yenisi, güzel bitkilisi, cin fikirlisi, yumurtalısı yumurtasızı, iç baydıranı ve coşturanı... İşte şehrin son ‘en’leri.

◊ EN MUM IŞIĞI BOL: Levent’teki gizli bar Chicki Boom. Öyle ki, ne kadar kalabalık olursa olsun o mum ışıkları hep bir şekilde yanıyor.
◊ EN YENİ LÜBNANLI: Nişantaşı’nda iki hafta önce açılan L’Orient.
◊ EN İYİ AKŞAMÜSTÜ TACO’SU: Kanyon’daki Escale’in bu aya özel başlattığı “Sweet November” etkinliğinde. Çarşambadan cumaya saat 18’den sonra başlayan etkinlikte taco’lar Taco Department ekibinden.
◊ EN İYİ ORGANİK PİLİÇ: Nişantaşı’ndaki Delicatessen’de. En “asla tavuk yemem” diyeni bile baştan çıkartan türde. Mesela ben!
◊ EN CİN FİKİR: Bebek’teki Sophie’nin yaptığı şampanya zili! Masaların hemen arkasına yapılan havalı zile basıyorsunuz ve garson anında şampanya getiriyor.
◊ EN KLASİK: Lucca’nın yıllardır menüsünde olan limonlu levrek.
◊ EN İYİ AVOKADOLU POŞE YUMURTA: Malum, poşe yumurtada kıvamı tutturmak zordur. Bu kıvamı en iyi tutturan yer, açık ara Soho House.
◊ EN ‘HER GÜN AYNI ŞEY ÇIKAN’ AÇIK BÜFE: Soho’nun otel girişindeki restoranı Allis.
◊ EN BOMBA TAPAS: Zorlu’nun yeni mekanı La Vina’da servis edilen ‘Bomba de la Barceloneta”. Mekanın barmeni Ali Ahmadi’ye direkt onu sipariş edin.
◊ EN ORİJİNAL BİTKİLİ MEKAN: Galatasaray’daki Müz. Hem kafe hem de bitki mağazası olan mekanda çok orijinal bitkiler mevcut.
◊ EN KOMBUCHA’YI SEVDİREN: Balat’taki Smelt&Co. Son günlerin meşhur ve sağlıklı içeceğini kendileri üretiyor.
◊ EN YUMURTASI BOL MEKAN: Arnavutköy’ün yeni mekanlarından A Bit of Eggo. Menülerinde yumurtalı seçenekler hayli zengin ve doyurucu.
◊ EN ÇOK GİDİLMEK İSTENEN İTALYAN: Açık ara Nişantaşı’ndaki Galvin.
◊ EN DAĞLAR KIZI POPÜLER KOKTEYL: Must’ın Reyhan’ı.
◊ EN YENİ GASTRO KEŞİF: Changa’nın şefi Pınar Taşdemir’in açtığı Yeniköy’deki Araka.
◊ EN HAVALI GASTRO PARTİ: Karaköy’deki Neolokal’in dördüncü yaşını farklı ülkelerden gelen şeflerin hazırladığı özel bir menüyle kutlaması.
◊ EN YENİ AKARETLER MEKANI: Bir dönem Cihangir’in popüler mekanı olmuş ‘eski dost’ White Mill.
◊ EN MANZARASI NEFİS OCAKBAŞI: Karaköy’de bir otel tepesine konuşlanmış Tersane. Lakin mekana gittiğinizde personelden ışıkları loş hale getirmelerini rica edin. Yoksa aşırı ışıktan manzara görünmeyebiliyor.

Mekanlarda erkeklerin geleceği

Bir süredir yazıp çiziyorum.
Çoğu popüler mekanın sürükleyicisi artık kadın arkadaş grupları.
Mekanlardan bu durumdan memnun.
Çünkü kadınlar gittikleri mekana sadık.
Ayrıca kendi aralarında çok fazla kutlama yapıyor. Bu yüzden de çok sık dışarıdalar.
Bir işletmeci geçtiğimiz günlerde şöyle dedi bana:
“Gündüz gelen kadın arkadaş gruplarını bin kere erkeklere tercih ederim. Çok temiz yiyip içiyorlar.”
Ama aynı kadın arkadaş gruplarından rahatsız olan kadınlar da var.
“Burada çok kadın var” deyip birbirlerine mesaj atıyor ve hemen başka yere gidiyorlar!
Özellikle akşamları.
Hatta onlara göre sırf bu kadın arkadaş grupları nedeniyle mekanlarda erkeklerin geleceği yok!
Çünkü erkekler de kutlama yapan kadın gruplarını görünce başka mekana kaçıyor.
Ne tuhaf değil mi?
Şu an mekan müdavimlerinin gizli gündemi bu.

X