Meyhanenin zaferi

Restoran mönülerine burrata peyniri, kinoa salatası girse de...

Haberin Devamı

İtalyan mutfağına sahip mekanlar peş peşe açılmaya devam etse de...
Meyhaneden vazgeçilemiyor işte.
Beyaz peynir-kavun ikilisiyle, bin çeşit mezesiyle, ara sıcağıyla, rakısıyla; hatta fonda çalan alaturkasıyla meyhane denildi mi akan sular duruyor.
İstanbul’daki klasik meyhaneler ya da rakı-balıkçılar hali hazırda müdavimlerini koruyor.
Ama çoktandır bir de modern meyhaneler var.
Sahipleri genç, aynı zamanda içerikleri de öyle.
Mezelere kendi yorumlarını katıyor, dekorasyonu daha sade yapıyorlar.
Hem Beşiktaş hem Moda’da şubesi olan Sıdıka mesela, tek geçtiğim bir modern meyhane ya da modern mezeci.
Aynı şekilde Karaköy’deki Mana.
Ya da iki adım ilerisindeki Karaköy Lokantası.
Galatasaray’daki Münferit’i de unutmayalım.
En havalı çıkışı yapanlardan biriydi zamanında.
Şimdi de Arda Türkmen’in modern meyhanesi, yani Mükellef’i var.
Eylül başında açılan mekan en popüler günlerini yaşıyor.
Öyle ki Türkmen’in öteki mekanı Forneria çoktan unutuldu, Mükellef ise baş tacı edilmiş durumda.
Soho House’un içindeki Mandolin de aslında (döner filan vermeseler) tam anlamıyla bir meyhane.
Keza Soho House’un iki adım ötesindeki Aheste Pera, civarın en gözde modern meyhanesi şu anda.
Kısacası sosyal hayatta şu an meyhanenin zaferi yaşanıyor.
Gençleşen, mezeleri çeşitlenen, yenilenen meyhaneler sayesinde...

Haberin Devamı

İstanbul Popüler Mekan Top 10

1. Mükellef / Karaköy
NEDEN? İki farklı manzara sunan terası (biri Galata Kulesi diğeri çatılarla beraber tarihi yarımada), lezzetli mezeleri, fondaki tıngır mıngır alaturkası ve şef Arda Türkmen’in mütevazı popülerliği sebebiyle...
2. Fenix / Etiler
NEDEN? Sezon açılışını çarşamba gecesi sessiz sedasız yapmasına rağmen kalburüstü bir kalabalığı anında topladığı için... Misal: Ender Mermerci kızlarıyla doğum gününü orada kutladı.
3. Gizli Kalsın / Emirgan
NEDEN? Canlı müziği, sabahlara kadar eğlencesinin hâlâ sürüyor oluşu ve arada sürprizler yaşatıyor olması nedeniyle...
Misal: Geçen cumartesi Murat Boz sahneye çıkıp birkaç tane şarkı söyledi.
4. Cecconi’s / Beyoğlu-Tepebaşı
NEDEN? Sırtını Türk müşteriye yaslamaması, yabancı müşterilerinin bazen yüzde 70’e kadar çıkması, pazar günü başlayan müzikli brunch’ları ve ambiyansı nedeniyle...
5. Mitte / Karaköy
NEDEN? Perşembe gecesi yapılan açılış partisinde caddeye kadar taşan kalabalığını görenlere hem “Vay be!” dedirtmesi hem de “Şehirdeki herkesi çağırmışlar mı ne?” algısını yaratması nedeniyle...
6. Goya / Karaköy
NEDEN? Mitte gibi Karaköy’ün en yenisi olması ve “Etiler mekanı gibi olmuş” diye konuşulması nedeniyle...
7. Babylon Bomonti / Bomonti
NEDEN? Babylon özlenmiş. Tek neden bu.
8. Lucca / Bebek
NEDEN? “Bir Lucca’ya bakalım” cümlesinin eskimemesinden dolayı...
9. Aztek / Şişli
NEDEN? Gece yarısı yenen Türk işi patates kızartmalarının, sucukların ve ayrıca loş ortamda dinlenen Türkçe pop müziğin/arabeskin tuhaf ve anlaşılmaz çekiciliği nedeniyle...
10. Hero / Harbiye
NEDEN? Harbiye’de açılan yeni bir kulüp olması nedeniyle...

Haberin Devamı

After’ın after’ı bir mekan

Adı, Depo. Şimdilerde gece hayatı müdavimlerinin en çok konuştuğu yer.
Gece yarısı saat 03.00 gibi dolmaya başlıyor.
Sabah 11.00’e dek mekan açık kalıyor!
Gidenler şöyle anlatıyor: “Sabah beşte gittim, çıktığımda sabah dokuzdu. Bir poğaça alıp kahvaltı ettim sokakta.”
Peki nerede bu after’ın da after’ı olan Depo?
İstiklal üzerindeki Atıf Yılmaz Caddesi’nde...

Yazarın Tüm Yazıları