Merhaba, bugün çok ‘art’ gördüm sizi

Geçen hafta İstanbul’un gündemi H&M’in olaylı Balmain daveti ise bu hafta tam aksi: 10. yaşını kutlayan Contemporary Fuarı sebebiyle yüksek dozda modern sanat! Ve tabii sanatla beraber gelen seksi yan unsurlar: Davetler, partiler, koleksiyoner dedikoduları... Şimdi buyrunuz ilk izlenimlere...

Haberin Devamı

- KENAN DOĞULU BİR ŞEY ALDI MI?

 

Çarşamba günü ön izleme, açılış kokteyli ve Limits Off partisiyle beraber gümbür gümbür açıldı Contemporary İstanbul.
Saat 16.00 gibi içeriye girdiğimde ortalıkta daha çok yabancı medya ve koleksiyonerler vardı, saatler ilerledikçe Türkler akın etmeye başladı.
O gün gördüğüm ilk Türk ünlüleri Beren Saat-Kenan Doğulu çiftiydi. Kenan saçlarını uzatmış, hatta Samuray stili arkadan bağlamış.
“Eser aldın mı?” diye sordum, “Daha yeni geldik, bakacağız” yanıtını verdi.
Beren Saat ise sanatçı Aykut Cömert’le sohbet ediyordu. Çünkü onların bir ‘art’ geçmişi var. Cömert’in yaptığı bir video işinde yer almıştı Beren Saat.
O video şimdiye dek sadece geçen yıl Sumahan’da düzenlenen gecede gösterildi.

Haberin Devamı


- KOLEKSİYONER DEDİKODULARI...


Ön izlemede her daim en çok merak edilen şey hangi koleksiyonerin ne kadar eser aldığı ya da hangi eserleri almak için görüşmeler yaptığıdır.
Herkes bunu konuşur, rastladığına ilk sorusu budur. Üç koleksiyoner için sanat danışmanlığı yapan bir arkadaşımı fuarda görünce ben de ayaküstü sorguladım tabii, “Var mı satış?” diye.
Şöyle yanıt verdi:
“Bir saattir geziyoruz. Şu ana dek yaklaşık 600 bin lira harcadılar. Bizim koleksiyonerler genelde isim yapmış sanatçı seviyor biliyorsun. Bu yüzden Haluk Akakçe alan oldu bir tane. Ayrıca oyuncaklı işlere de yöneliyorlar. Onları soruyorlar”.
Koleksiyonerlerin isimlerini sordum, “Hayır, isim veremem, yazarsan kan çıkar” dedi, en özet haliyle.


- ANKARALI İŞADAMININ MÜZE HEYECANI


Ama yazabileceğim bir koleksiyoner var elbet.
Ajans Türk’ün sahibi Ankaralı işadamı Sarp Evliyagil. Sarp onu tanıdım tanıyalı eser topluyor ve modern sanata çok meraklı. Fuarda biraz muhabbet ettik.
Müjdeyi orada verdi: Uzun süredir üzerinde uğraştığı Müze Evliyagil’i nihayet şubatta açıyormuş. “Kendine ait bir modern sanat koleksiyonu olan ilk Ankara müzesi” diyordu Sarp, heyecanlıydı.


- TEKRAR DÜŞENLER, KONUŞULANLAR


Açılış günü en çok dile düşen işler nelerdi derseniz? Aslında öyle “Vay be!” dedirten bir iş yoktu.
Hatta sadece İstanbul’dakileri değil, yurtdışı sanat fuarlarını da az çok takip edenler için “Bu işi daha önce görmüştüm” hissiyatı/algısı vardı.
Bu algıya da şunun yol açtığı konuşuldu: Bazı galeri ve sanatçıların kendilerini bir adım öteye taşımayıp ilgi gören damar neyse oradan devam etmeleri ve tekrara düşmeleri...

Haberin Devamı


- FANTASTİK VE ÜRKÜTÜCÜ!


Yine de açılış günü şu işlerin dile düştüğünü söylemek mümkün: Bahadır Baruter’in X-Files, Alien gibi fantastik yapımları anımsatan Mukadderat heykel serisi, Ling Jian’ın 110 bin dolarlık Uzakdoğu usulü günümüz Mona Lisa’sı denilebilecek eseri, Berlinart’ın yıldızı Yaşam Şaşmazer’in işleri...
Şimdilik bu kadar. Contemporary ile ilgili son notlar, pazar günü burada olacak...


Şehir Atlası


- Tolga Sezgin, Morini’nin Perfect Saturdays adlı cumartesi akşamüstü partisine ev sahipliği yapıyor. Ünlü isimlerin yarın orada olması bekleniyor.
- Cuma ve cumartesi kulüp kısmı tıka basa dolan Ulus 29’da bu gece Art of Celebration kapsamında ünlü Alman DJ Sean Finn’i ağırlıyor. Coşmak garanti olacaktır.
- Les Ottomans içindeki Jazz&More’da sezon başladı. Salı gecesi Nükhet Duru’yla açılış yapan mekanda bu gece Serhat Kılıç, yarın Şehnaz Sam var.
Ben Nükhet Duru’nun sahne aldığı geceye uğradım.
Faruk Süren’den Cüneyt Özdemir’e herkes oradaydı. Ortam biraz ağırdı, Nükhet Duru’nun performansı ise yine
demli/tutkulu.

Haberin Devamı


Yarın Serenay günü!


Akıllı, havalı, güzel, ne istediğini bilen, pozitif ve iyi yemek düşkünü!
Pazartesi günü son yılların en popüler yıldızı Serenay Sarıkaya ile buluştuk ve sevgilisi Kerem Bürsin’le çıkacağı üç aylık Amerika seyahati öncesi sohbet ettik. Yarın Levent Kulu’nun çektiği harika fotoğraflar eşliğinde o sohbet burada olacak...

 

Yazarın Tüm Yazıları