Hangi mekanlar daha çok iş yaptı

Geçtiğimiz günlerde bir mekan sahibiyle konuşuyordum.

Haberin Devamı

Dedi ki, “Ağustos ve eylül aylarında geçen yıl yapmadığımız kadar çok iş yaptık.
Hatta geçen yılı geçtik diyebilirim.”
Şaşırdım tabii.
Elbette genelleme yapmak doğru değil.
Bazı mekanlar da tam aksine, iyi iş yapamadığı için zor durumda.
Hatta kapananlar da oldu.
Ama anladığım kadarıyla sadık müdavimi olan, özellikle de orta ve üst gelir grubuna hitap eden mekanlar pandemi döneminde daha çok iş yaptı.

Sosyal mesafe seperatörleri

Yedi ay aradan sonra kapılarını yeniden açan Lucca’nın en dikkat çekici yanlarından biri mekan içindeki sosyal mesafe seperatörleri oldu.
Masalar arasına konuşlandırılan şeffaf seperatörler işlevselliğinin yanında gayet şık da yapılmış, hani al evine götür!
Peki ilk günleri nasıldı Lucca’nın?
Müdavimler dahil herkes aşırı dikkatliydi! Masasına oturana kadar maskesini çıkarmayanı dahi gördüm, ki çoğu mekanda böyle şeylere hiç uyulmuyor.
Bir yandan öyle göz önünde bir mekan ki Lucca, gelen geçen sosyal mesafe ajanlığı yaptığı için müdavimlerin de ekstra dikkat etmeleri hayli normal.

Haberin Devamı

Şu an burası trend: Longosphere

Henüz gidip göremedim ama şu sıra İstanbul’dan arabayla kısa mesafe kaçmak isteyenlerin bir numaralı uğrak noktası Longosphere.
İğneada’daki longoz ormanı içindeki Longosphere’in olayı hem doğası hem de o doğanın içindeki konforlu çadırlarda konaklıyor olmak...

Yaz bazılarına bitmedi, bitemiyor

Evet, güneyde yaz bitmedi, bitemiyor.
Evden çalışmayı sürdüren çoğu “eski plaza insanı” havanın hâlâ sıcak olduğu yerlerde.
Ofis olarak deniz kenarını kullanmayı sürdürüyorlar.
Sanırım ekim sonu, hatta kasım ortasına kadar bu böyle gidecek.
O zaman Fethiye Kabak Koyu’ndan yeni bir yer önereyim size: Kabak Dome.
Jeodezik mimaride tasarlanmış konforlu çadırlarıyla dikkat çeken Kabak Dome’da 10 adet süit var.

Lokal’in Pandeli’deki yemeği

Pandemi dolayısıyla yemek üzerine olan işler müthiş hız kazandı.
Herkes bu alanda yeni girişim peşinde.
Çünkü restoranlara gitmekten endişe duyanlar, müdavimi olduğu restoranın yemeğini sipariş etmek istiyor.
Ayrıca özel günlerini de yine evde arkadaşlarıyla kutlamak istiyor.
Hal böyle olunca Fuudy ortaya çıktı mesela.
Şimdi de Lokal Catering’le tanıştık.
Hafta içi markanın üç ortağı (Gülin Özalp, Canan Köksal ve İris Hatem) Mısır Çarşısı’ndaki Pandeli’de Lokal’i tanıtan bir yemek verdiler.
Canan ve İris, Lucca’nın sokağında yeni açılan Bebek 6 mağazasının sahipleri.
Orada yerli tasarımcıların ürünlerini satıyorlar.
Gülin Özalp ise eşi Yücel’le beraber yıllardır yeme-içme sektörü içinde olan deneyimli bir isim.
Kısacası üç kadın güçlerini birleştirip Lokal’i yaratmışlar.

Haberin Devamı

Topaz geri dönüyor

Bir süre önce Râna olan Gümüşsuyu’ndaki eski Topaz bu hafta ortası yeniden sahalara dönüyor.
Ama iki önemli farkla:
İlki, Topaz’ın içinde bundan böyle ünlü Türkçe pop mekanı Sess de olacak.
İkincisi, Topaz 40 kişilik bir terasa kavuşmuş.
Bu da “Kapalı mekanda oturmam” diyenleri hayli ferahlatacak.

Cihangir’e Tanisia geliyor

Tayfun Topal yeni bir mekanla dönüyor: Tanisia. Cihangir’deki mekanı Hazine’nin yerine açılacak Tanisia’nın tarzı meyhane.
Ama tabak kırılan, müziğin coşkun olduğu anlarda peçetelerin havada uçuştuğu bir meyhane.
Kısacası, beyaz yakalıların erkenden yiyip içip eğlenmesi için şık bir meyhane yapıyor Tayfun.
Şimdiden kırılması için 50 bin tabak yaptırmış.

Yazarın Tüm Yazıları