Gece hayatından son havadisler

.

Haberin Devamı

◊ Karaköy’deki Colonie bir ara kapanmış, geçen sezon yeniden açılmıştı. Bu sezon ise Colonie yine açılmadı. Meğer başka bir işbirliği gelişmiş. Colonie’ciler Klein ekibiyle anlaşmış. Aralık ortası itibariyle Colonie, Vor Klein adında yeni bir mekan oluyor. Vor Klein (“Klein öncesi” anlamında) sabah başlayıp gece de açık olan bir mekan olacakmış. Vor Klein, Harbiye’deki ‘abisi’ Klein’ın kulüp ortamının aksine yemekleriyle de ön plana çıkmayı hedefliyormuş.
◊ Bodrum Gündoğan’daki 20 yıllık mekanı Sail Loft ile bohem bir müdavim kitlesi yaratan Arda Önen şimdi de Nişantaşı’na bir yer açma hazırlığında. Önen’in şimdilik isim koymadığı mekan, Milano’daki ünlü Deus’un tarzından ilham almış. Önen’in mekanı pek yakında faaliyete geçmeye hazırlanıyor.
◊ Her popüler restoranın adetidir, bir süreliğine yabancı şef ağırlamayı severler. Spago da bu adeti uygulamış. Kendi restoranlarının Beverly Hills şubesinden şef Tetsu Yahagi’yi İstanbul’a getirmiş. Yahagi, İstanbul’da kaldığı günler boyunca balık pazarından meyve sebze pazarlarına kadar her yeri dolaşmış ve lokal malzemeleri dibine kadar kullandığı ‘melez’ bir tadım menüsü yaratmış. Öyle ki o lokal malzemeler arasında divle obruk peyniri dahi var. İçki hariç 210 liraya sunulan bu özel menünün 10 Aralık’a kadar süresi olduğunu belirtelim.
◊ Bir başka konuk şef ise bu salı ve çarşamba gecesi Nişantaşı’ndaki Galvin için İtalya’dan geliyor. İki Michelin yıldızlı şef Andrea Costantini, trüf ağırlıklı menüsüyle Galvin’e konuk olacakmış. Bu arada Galvin iki ayda bir İtalya’dan konuk şef ağırlamaya devam edecekmiş ama esas hedefi kendi şeflerini de oraya ‘konuk’ olarak göndermek, deneyim alışverişi sağlamakmış.
◊ Açılışı aralık ortasına kalan Must’ın yeni projesi Müştemilat için bugünlerde mekan ortaklarından ünlü oyuncu Engin Öztürk harıl harıl solist aramaya devam ediyormuş. Ercan Gümüşkaya ile solistleri tek tek dinleyen Öztürk’ün hedefi iddialı solistler bulmakmış.
◊ Sırada bir “yapılmadan tarih olan proje” haberi var. Meğer Lucca’nın St. Regis Oteli’nin altındaki brasserie’nin yerine açılması söz konusu olmuş. Otel projesi ilk gündeme geldiği vakitlerde. Ama bu proje hayata geçememiş.

Haberin Devamı

İki dergi röportajı iki insan ve bir gizemli elma

Haberin Devamı

◊ Elif Boyner’in Alem Dergisi’ne verdiği röportajda okudum. Elif, “Aynalama” diye bir şey yapıyormuş. Olay şuymuş: Bir arkadaşının bir davranışı onu rahatsız ettiğinde dönüp kendine bakıyormuş, “Acaba aynı davranış bende de var mı?” diye. “Yani” diyor Elif, “Karşımdaki kişide beni rahatsız eden şey aslında benimle ilgili”.
Güzelmiş, sevdim valla!
Hemen uygulamaya koyuyorum “aynalamayı”. Umarım “Allah’ım her şey benimle ilgili” diye diye bunalıma sürüklenmem!
◊ Haluk Akakçe’nin Şamdan Plus’a verdiği röportajda okudum. Meğer fi tarihinde New York’ta, İranlı bir şamana gitmiş.
Şaman seansa başlamadan önce Akakçe’ye bir elma vermiş.
Bu elmayı yemezse seansın faydalı olmayacağını söyleyerek...
Akakçe de elmayı yemiş ve aniden yok olduğunu hissetmiş, renkli jelibona benzeyen varlıklar görmüş!
Artık Haluk’a verilen elma masaldaki cadının Pamuk
Prenses’e verdiği kırmızı elmaya benzer bir şey mi bilmiyorum ama bu gizemli elmayı çook merak ettiğimi biliyorum.
Yaşasın jelibon varlıklar:)

Haberin Devamı

Umut Evirgen anlatıyor

Ve bir “yarını bekleyiniz” anonsu:
Gece hayatının ünlü mekan sahiplerinden Umut Evirgen yarınki köşenin konuğu.
Evirgen’le, son dönemde Arda Turan-Berkay olayı vesilesiyle çok konuşulan mekanı Gizli Kalsın’ı da (onun seslenişiyle “Pizzacı”) konuştuk.
Yeni mekanı Chicki Boom’u sevgilisi Tuba Büyüküstün’le beraber nasıl yaptığını, onunla çalışırken nasıl atıştığını da...

Yazarın Tüm Yazıları