Köy köy gezip çocukları mutlu ediyorlar

Bu ülkede çok iyi insanlar var. Çok güzel yürekli, genç, heyecanlı, paylaşmayı seven iyi insanlar… İşte onlardan birkaçı bir araya gelmiş, köy köy gezmeye başlamış. İmkânsızlıklar içinde okula gitmeye çalışan çocuklarla buluşmaya başlamış ve onlar için kırtasiye malzemesinden kütüphane kurulmasına kadar pek çok eksiğin giderilmesine önayak olmuş… Projelerinin adı Geleceğe Gülümse! Çocukları dinleyince hakikaten geleceğe gülümsüyor insan.

Haberin Devamı

Her şey birkaç yıl önce başlamış. İstanbul Burak Bora Anadolu Lisesi’nin Mezunlar Derneği üyeleri bir gün buluşmuş ve köy çocukları için neler yapabileceklerini tartışmışlar. ‘Geleceğe Gülümse’ projesinin fikri işte böyle ortaya çıkmış.

Köy köy gezip çocukları mutlu  ediyorlar

İmkânsızlıklarla boğuşan çocukların yüzlerini güldürmek istemişler. Bunu yaparken de sosyal sorumluluk bilincinin yayılmasını, şirket ve derneklerin de ellerini taşın altına koyarak çocuklar için işbirliği yapmasını hedeflemişler. Bu doğrultuda Bartın, Yozgat, Çorum, Bayburt ve Çanakkale’deki bazı okulların öğrencileriyle buluşarak onların sorunlarına çözümler üretmişler.

Haberin Devamı

Köy köy gezip çocukları mutlu  ediyorlar

Ekip, bu yıl da Elazığ Hazar İlk ve Ortaokulu’nda çocuklarla buluşuyor. Onlar için kütüphane, çok amaçlı salın, sanat ve üretim atölyeleri kuracaklar. Ayrıca bol bol oyun oynayıp çocuk haklarından dayanışmaya kadar pek çok konuda onlarla sohbet ederek bilinçlenmelerine katkı sağlayacaklar.

Haberin Devamı

Geleceğe Gülümse ekibinden Sena Ayça Metin projeden ne beklediklerini şu sözlerle açıklıyor: "Bizden önceki abilerimiz ablalarımız bizlere bir sürü kitap getirdi ve biz hepsini okuduk. Şimdi biz de o kitapları size getirdik ve sizler de hepsini okuyacaksınız. Daha sonra siz de sizden sonra gelecek küçük kardeşlerinize bu kitapları verecek ve onların da okumasını sağlayacaksınız. Anlaştık mı?”

Köy köy gezip çocukları mutlu  ediyorlar

Ne güzel bir hedef öyle değil mi? Destek olmak isteyenler Geleceğe Gülümse projesinin sosyal medya hesapları üzerinden öğrencilerle iletişime geçebilir.

Köy köy gezip çocukları mutlu  ediyorlar

MARDİN’DE MAHREMİYET EĞİTİMİNİ KONUŞTUK

23 Nisan’da başladığımız LC Waikiki Aile Buluşmaları’nın bu ay altıncısını gerçekleştirdik. Mardin’de anne babalarla ‘çocuklarda mahremiyet eğitimi’ konusunu konuştuk. Hürriyet Kitap’tan çıkan 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi’mizin uzmanlarından Psikolojik Danışman ve Cinsel Eğitim Uzmanı Dolunay Kadıoğlu ile LC Waikiki Mazleme Kalite Güvence Müdürü Arzu Konyalı konuklarımızdı. Mahremiyet eğitimini tüm boyutlarıyla konuştuk. Mardinliler bizi bu güzel buluşmada yalnız bırakmadılar. Çocukları için kaygılanan, onların iyi ve güzel bir hayat sürmesi için çalışan herkese çok teşekkür ederiz. Buluşmalarımız devam edecek. Kasım ayında da Eskişehir’de olacağız. Mardin videomuz ise gelecek hafta hürriyet.com.tr’deki Çocuklarla Bir Ömür programımızda yayımlanacak.

Haberin Devamı

Köy köy gezip çocukları mutlu  ediyorlar

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİN ÖNÜNE GEÇMENİN YOLLARI

Çocuğun sallanan dişini iple çekmeden önce bir kere daha düşünün! Neden mi? Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin açıklıyor.

Yazarın Tüm Yazıları