Yüzlerce çocuk onu arıyor

Aynı hikâye çok değil, iki yıl arayla aynı yönetmen tarafından tekrar çekildi. ‘Süper Baba’ (Delivery Man), Kanada yapımı ‘Starbuck’ filminin yeniden çevrimi. Spermleri 500 küsur kadına verilen bir adamın yıllar sonra babalıkla imtihanı. Başrolde komedi filmlerinin bilinen ismi Vince Vaughn var.

Haberin Devamı

Pek çok arkadaşım doğru erkeği bulamadığı için çocuk yapamadığından şikayetçi.
Çareyi sperm bankasında bulanlar da yok değil.
Sperm bankasından yararlananlara eskiden marjinal diye bakılırdı, şimdi olağan ve mecburiyetten deniliyor.
İşte bu iki kez sinemaya aktarılan hikâye de sperm bankası odaklı. Ama biraz abartılı tabii.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

HAMİLE KIZ ARKADAŞI DA TERK EDİYOR

Yirmi yıl önce sperm bankasına spermlerini bağışlamış olan David Wozniak, geçen bunca yılın ardından ilginç bir durumla karşılaşıyor.
O dönemde yaptığı bağışlar aracılığıyla farklı yerlerde 533 adet çocuğun babası olmuş durumda.
Bir çeteye borçlandığı için başı belada olan ve ona güvenmediğini söyleyen hamile kız arkadaşı tarafından terk edilen David’in hayatı, bu gerçeği öğrenmesiyle birlikte tam anlamıyla alt üst oluyor.
Babası olduğu çocukların 142’si gerçek babalarını bulabilmek için dava açtıklarında ise hayatı tam anlamıyla kabusa dönüşüyor.
David, kimliğini açıklayıp açıklamama noktasında karar almaya çalışırken hem kendisini hem de babalık kavramını sorgulayacağı manevi bir yolculuğa çıkıyor.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Haberin Devamı

KENDİ AİLESİNDEN PARÇALAR BULMUŞ

Süper Baba, Ken Scott ve Martin Petit’e ait ilginç senaryosunun avantajlarını olabildiğince kullansa da gerçek kahkahalara gidebilecek pek çok sahnede tıkanıp kalıyor.
İzleyicisinin ilgisini sevilen başrol oyuncusu ile ayakta tutmaya çalışan filmin en büyük artısı hiç kuşkusuz Vince Vaughn.
Gerçek hayatta iki çocuk babası olan başrol oyuncusu Vince Vaughn, filmi hem çılgın hem de kalbe dokunan bir hikâye olarak nitelendirmiş.
Vaughn’ın filmde canlandırdığı başkarakterin yaşadığı ailesel problemler kendi hayatında yaşadığı sorunlara çok benziyormuş.
Bu hissiyat aile olmaya çalışan pek çok izleyici için de aynı olacaktır, filmde herkes bir yandan gülerken bir yandan da duygulanarak kendinden ya da ailesinden bir şeyler bulabilir.

Haberin Devamı

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Yatak Dersleri
Kendi ayakları üzerinde durabilen, başarılı bir kadın Emma. Hayatı çok yolunda gibi görünse de büyük bir problemi var. Yatakta yaşadığı seks sorunları! Delphine de Vigan’ın yönettiği komedi filminin uyarlaması da yine Vigan’a ait. Başroller ise Laurence Arné, Eric Elmosnino ve Didier Bezace’i izliyoruz.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Uçaklar: Söndür ve Kurtar
Sevimli ve azimli uçak Dusty ve arkadaşları, Uçaklar’ın devam filmi olan ‘Uçaklar: Söndür ve Kurtar’ ile geri dönüyor! İlki gişede çok sevilen ve geçen yıl seyircisiyle buluşan Uçaklar’ın devamında, yine Dusty ve arkadaşlarını eğlenceli maceralara ‘kanat çırparken’ izleyeceğiz.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Bizi Kötüden Koru
New York Polis Departmanı’nda çalışan kıdemli polis memuru Ralph Sarchie nin üzerine aldığı son dava diğerlerine hiç benzemez. Bir yandan kişisel sorunlarıyla uğraşırken, diğer yandan da bir dizi açıklanamayan vakadan oluşan bu karmaşık olayları çözmeye çalışacaktır.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Haberin Devamı

Belalı Rehine
Suç ve komedi türlerini keyifli biçimde buluşturan filmin yönetmen koltuğunda Daniel Schechter, oyuncu kadrosunda ise Isla Fisher, Jennifer Aniston, Tim Robbins ve John Hawkes gibi yıldız isimler var.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Azazil: Düğüm
Yüksek tempolu ve gerilim öğeleriyle örülü film, aynı zamanda metafizik ve paranormal elemanlar unsurlar da içeriyor. Yönetmenliğini Özgür Bakar’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Cansu Diktaş, Tolga Akman, Nurten İnan, Zafer Altun ve Murat Ercanlı yer alıyor.

Yüzlerce çocuk onu arıyor

Yazarın Tüm Yazıları