Sezen Aksu süitinde bir gece

“Sezen Aksu’yu her gelene ‘legendary Turkish diva’ olarak anlatmak istiyorum” diyor Sedef Aygün.

Haberin Devamı

Berlin’in en işlek caddelerinden birinde, yüzde 85 yabancı müşterisiyle bu yılın başında açılan Titanic Gendarmenmarkt Oteli’nin sahiplerinden Sedef Hanım’ın bu isteği daha ilk yılında meyvelerini vermeye başlamış bile.
Sedef Hanım, Sezen Aksu’nun Berlin konseri sırasında kaldığı süiti, onun eşyalarıyla süslemiş ve odaya onun adını vermiş.
Dünyaca ünlü modacı Jean Paul Gaultier, oyuncu Mischa Barton ve Milla Jovovich, yeni açılan sütte kalan ilk ünlüler. Sedef Hanım, onlara Sezen Aksu albümleri hediye etmiş.
Şimdi sırada İngilizce, Almanca başta olmak üzere farklı dillerde hazırlanacak olan Sezen Aksu kitabı var.
Sezen Aksu’nun sevdiği renklerden ve eşyalardan oluşan süitte ben de bir gece geçirdim.
Şarkı sözlerinden oluşan imzalı şiir kitabı, albümleri, az bilinen fotoğrafları, Royal Filarmoni ile verdiği konserde giydiği siyah işlemeli muhteşem elbise, ayakkabıları vs. ile donatılmış oda, adeta mini bir Sezen Aksu müzesi gibi.
İnsan odada kalırken kendini bir belgeselin çekimlerinde hissediyor.
Etkileyici, nostalji ve heyecan dolu.
Sezen Aksu demişken bir haber de vereyim.
Hasret bitiyor, DMC etiketiyle çıkacak olan yeni Sezen Aksu albümü, aralık ayında müzik marketlerde olacak.
Sezen Aksu severlerin arşivlerine ve Berlin’deki Sezen Aksu süitine bir albüm daha geliyor anlayacağınız. 

Haberin Devamı

Sezen Aksu süitinde bir gece

Yanıt gecikmedi

Magazin Konseyi’nde sosyal medyayı terk eden ünlüler üzerinden “Sosyal medya baydı mı?” konusunu tartıştık ama ben bırakın baymayı, bayılıyorum bu sosyal medyaya.
Tak yazıyorsun, tak cevap geliyor.
PETA’nın Nivea’nın hayvanlar üzerindeki deneylerini konu alan tweet’ini paylaşıp, altına “Nivea kullanmıyoruz, değil mi?” diye yazınca Nivea tarafından cevap gecikmedi. 
Almanya’dan, Avrupa Birliği’nin hayvan deneylerini sınırlayan yasalarına uyarak hayvan deneylerini yapmayı bıraktıklarını açıklayan bir mail gönderdiler.
PETA ise Nivea’nın, hayvanlar üzerinde deney yapmanın yasal zorunluluk olduğu Çin’de de satıldığını ve orada satılan ürünlerde test yapıldığını iddia etmeye devam ediyor. 
Hayvansever kuruluşlar Nivea’nın dolaylı yollardan test yaptırdığını söylemeye devam ederken ilk ağızdan ve Nivea’nın merkezinden gelen cevap ise şöyle:
“Nivea ve Nivea ürünlerinin üreticisi olan Beiersdorf olarak inanıyoruz ki, ürünlerin güvenilirliğini ve etkinliğini kanıtlamak için hayvan testleri gerekli değildir, alternatif yöntemlere yatırımlar yapmaktayız.”

Yazarın Tüm Yazıları