Marvel uyarlamalarının zirvesi

Iron Man, Thor ve Captain America gibi yüksek bütçeli gişe filmlerinin yaratıcısı Marvel sınırlarını uzaya dek genişletti. ‘Galaksinin Koruyucuları’ (Guardians Of The Galaxy) filminin yönetmenliğini Slither ve Super filmlerinden hatırladığımız James Gunn yapıyor. Başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler var.

Haberin Devamı

Yaz bombası çizgi roman uyarlamalarının ardı arkası kesilmiyor.
Bu haftanın öne çıkanı, Marvel’in aynı adlı çizgi romanından uyarlanan ‘Galaksinin Koruyucuları’ (Guardians Of The Galaxy).
Kamera arkasında Slither ve Super filmlerinin yönetmeni James Gunn bulunuyor.
Başrol ve seslendirme kadrosunda ise Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler var.

TEK AMACI KÜREYİ ELE GEÇİRMEK

Klasik uzay macerası tarzından uzaklaşmayan Gunn, elindeki yüksek bütçeyle klasik tarzı parlatmayı ve ona yepyeni bir renk katmayı başarıyor.
Aksiyon, savaş sahneleri ve ilginç uzaylı yaratıkların öne çıktığı filmde kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan’la başı derde giriyor.
Ronan’ın tek amacı küreyi ele geçirmek ve kötülükleri için kullanmak.
Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde buluyor.

Haberin Devamı

BEŞ AYKIRI OMUZ OMUZA

Tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord; silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un yoldaşı, “I am Groot”tan başka bir şey konuşmayan, ağaç kılıklı Groot (Groot’u seslendiren Vin Diesel seslendirme sırasında yaklaşık bin kez “I am Groot” dediğini söylüyor), ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine giriyor.
Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı galaksiyi korumak için omuz omuza veriyorlar.

MİZAH SEYRE HAZ KATIYOR

Galaksinin koruyucularının her biri şahsına münhasır. Her birinin hikâyeleri farklı. Hepsinin karakteristik özellikleri var.
Ve böylece her tür izleyici, en ilginç ve farklı olanıyla bile kolayca özdeşleştirebiliyor kendini.
Teknik anlamda üstün bir filme imza atan Gunn’ın kullandığı esprili dil de seyre ayrı bir haz katıyor.
Quill’in dünyada yaşamış gerçek biri olduğunu hatırlatmak üzere filme alınmış olan, ‘70 ve 80’lere ait sürprizli şarkılar hem nostalji yaratıyor hem de kulağımızın pasını siliyor.
Bu aralar pek çok Marvel uyarlaması için benzer övgüler kullandım belki ama ‘Galaksinin Koruyucuları’ zirveye oturmakta zorlanmadı

Yazarın Tüm Yazıları