Bodrum’a kadın başkan adayı

Onu nasıl anlatırsın deseler, ilk olarak “dürüst ve azimli” derim.

Haberin Devamı

Bodrum’a kadın başkan adayı

Ki bence bir yönetici, bir başkan için en önemli özellikler bunlar.

BODER (Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği) başkan adayı Itır Köylü’nün beni çok mutlu eden bir başka sıfatı da kadın olması tabii.

Hem de aileden turizmci, gencecik, pırıl pırıl bir kadın.

Yarınki seçim öncesinde kendisiyle Bodrum’da, yeni açılan Door’a Otel’de buluştuk, sohbet ettik.

Planlarını, yol haritasını anlattı.

Bodrum için koyduğu hedeflere ulaşmak amacıyla ekibiyle birlikte canla başla çalışırken kimseyi kırmayacağına, haksızlık yapmadan ilerleyeceğine hiç şüphem kalmadı.

Sağlam, çok değerli isimlerden oluşan bir yönetim kurulu ile birlikte Itır.

Haberin Devamı

Yönetim kurulunda yer alan tecrübeli ve güçlü isimlerin katkısının büyük olacağı ve fark yaratacakları ortada.

İki dönemdir BODER’de yönetim kurulunda yer alan Itır Köylü ve yönetim kurulunun ilk hedefleri; Bodrum’daki tüm otelleri üyeleri yaptıktan sonra Bodrum’u sadece yazın değil, dört mevsim turizmin merkezi haline getirebilmek.

Bunun için de başta diğer STK’lar olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşla işbirliği planı hazırlamışlar.

Ve bu planın içinde sadece büyük oteller değil butiğinden, aile işletmesine bütün Bodrum otelleri var. Turizmde örgütlenmenin öneminin farkında olduklarını söyleyen Itır, turizmcinin yasal haklarının artırılması için, Atamızın “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak” sözünü benimseyerek, bu yolda çalışmak ve üretmek istediklerini söylüyor.

İç mimarlık ve yat tasarımı eğitimi alan Itır Köylü, Bodrum’un eski turizmci ailelerinden birinin kızı.

Bitez’deki aile işletmelerinde yönetici olarak çalışırken büyüdüğü kentin turizmine katkı sağlamak için kolları sıvamanın heyecanını yaşıyor.

Ben kendisinin ve ekibinin çok başarılı olacağına eminim.

Bir kadın olarak kendisini destekliyor ve ayrıca bir Bodrum gönüllüsü olarak her zaman yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum.

Haberin Devamı

Itır Köylü kimdir

Bodrum’un eski turizmci ailelerinden birinin içinden gelen Itır Köylü, çocukluğundan itibaren otel ve otelcilerin arasında olmuş.

İlk ve orta öğrenimini Bodrum’da tamamlamış.

Devamında İzmir Amerikan Lisesi ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden iyi dereceyle mezun olmuş.

Son olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Yat Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans yapmış.

Öğrenimi süresince yurtdışında staj ve workshop programlarına katılmış.

Yüksek lisans sonrası dönemde kısa bir süre İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde misafir eğitmen olarak yat tasarımı proje derslerine girmiş.

Şu an, Bitez’de ailece sahip oldukları otel ve apart işletmesinde yönetici olarak çalışıyor ve iç mimarlık mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) yönetim kurulu üyeliği, Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği görevlerine de devam eden Itır Köylü, aynı zamanda BİDER (Bitez İşletmeciler Derneği) üyesi.

Itır, BODER başkan adaylığı sürecinde Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya geldiğini söyledi.

Onlara büyüdüğü yerin sonraki jenerasyonlara korunmuş olarak bırakılması, ülkemizdeki turizm örgütlenmesinin güçlenmesi ve turizmci haklarının artması için ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler vermiş.

 

Yazarın Tüm Yazıları