Best Model of the World’de Tableau Vivant

Birbirinden güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler yarın akşam Pullman İstanbul’da yapılacak olan 31. Best Model of the World yarışmasında podyuma çıkacak.

Haberin Devamı


Yarışmanın finaline doğru farklı bir sürprizle ben de izleyici karşısında olacağım.
60 ülkeden 60 mankenle birlikte, Best Model of Turkey ve Best Model of the World kurucusu ve başkanı Erkan Özerman’ın hayalindeki Tableau Vivant projesini gerçeğe dönüştüreceğiz.
Tableau Vivant, manken ya da oyuncuların tablodaymışçasına hareketsiz durduğu, ışık oyunlarıyla da görselliği mükemmelleştirilen bir sanat. Avrupa’da turistik caddelerde bolca gördüğümüz canlı heykellerin çıkış noktası olan bu sanat dalını televizyondan canlı yayınlanan bir yarışmaya taşımak, vizyoner duayen Erkan Özerman’ın fikri.
Ben de böyle bir atmosferde şarkı söyleyeceğim için çok heyecanlıyım.
Yarışma yarın gece canlı olarak TVEM ve uluslararası yayın yapan ve yayını yabancı ülkelere ulaştıracak olan NEW TR’den yayınlanacak.

Haberin Devamı

Şeyma yok, müşteri de yok!

Armut dibine düşermiş.
Kızım Tayga ENKA, Üsküdar Amerikan’dan mezun olduktan sonra Koç ve Columbia Üniversitesi’nde okudu, işletme-ekonomi iki ana dalı birlikte bitirdi.
Bir süre uluslararası bir denetim firmasında çalıştı.
Sonra yeme, içme, gezme üzerine bir blog açtı, bir yandan da oggusto.com’da yazmaya hazırlanıyor.
Bu nedenle yurtiçi-yurtdışı tadımlık gezmeler yapıyor, arada ben de eşlik ediyorum.
Geçenlerde herkese tavsiye edebileceğim Taksim’deki Ayaspaşa Rus Lokantası’nda yedik. Ertesi gün de Şeyma Subaşı’nın Bebek’te açtığı Healthyish’e gidelim dedik.
21.10’da “Mutfağınız açık mı?” diye aradı Tayga.
Açık cevabını aldıktan 15 dakika sonra oradaydık.
İçerisi fazla aydınlık ve maalesef etraftaki diğer mekanlara göre oldukça boştu.
Girdik, yemek siparişi verecekken mutfaklarının 21.00’de kapandığını söylediler.
Nasıl yani, e biz aramıştık, farklı cevap almıştık falan derken uzatmadık, çıktık Healthyish’ten.
Karşıdaki Lucca’ya gittik, tıklım tıklımdı, güzelce yemeğimizi yedik ve biz çıkarken dahi insanlar gelmeye devam ediyordu.
Mekan, restoran işletmesinde, markanın sahibi/yüzü, özellikle de tüm reklamı kendi üzerinden yapmışken, iyice oturana kadar işin başında durmadığında manzara ne yazık ki iyi olmuyor.
Şeyma’nın boşanması, ardından Miami’ye gitmesi büyük umutlarla açtığı bu güzel yerin popülaritesinin azalmasına neden olmuş bile.
Şeyma gelir, uğraşır, cazibe merkezi yaratır ve yeniden toparlar mı bilemem.
Ama bu gidişle Healthyish çok uzun ömürlü görünmüyor.

Haberin Devamı

Densizlikte dünya birincisi

Dünyanın en iyi futbolcusu ödülünü alan bir kadın futbolcuya “Twerk yapar mısın?” sorusunu sorma hadsizliğini gösteren sunucuyu densizlikte birinci ilan ediyorum.
Ballon D’or (Altın Top) ödülünü alan Norveçli kadın furbolcu Ada Hegerberg, Martin Solveig adlı sunucunun bu sorusu karşısında dondu kaldı zaten.
Bir kadın olarak istediğiniz kadar ayaklarınız üzerinde durun, istediğiniz kadar başarılı olun, bazı erkeklerin bakış açısı cinsellikte takılıp kalıyor.
Dünya markası olsanız da onların gözünde cinsel objeden öteye gidemiyorsunuz.
Bu kalitesiz, terbiyesiz sunucu sonradan Hegerberg’den özür dilemiş.
Daha doğrusu özür dilemek zorunda kalmış!
O iğrenç esprisini yapmadan düşünseydi keşke...

Yazarın Tüm Yazıları