Tadı kalmadı

FUTBOLCULARIN alınan ağır Avrupa yenilgisi sonrası bu maçı, moral ve üst sıralara yaklaşmak adına final gibi görmeleri gerekirdi.

Haberin Devamı

Son haftalarda alınan galibiyetlerin aslında kötü oyunun üstünü kapattığı herkes tarafında çok iyi biliniyordu. Özellikle bazı oyuncuların formsuzluğu ve defans oyuncularının uyumsuzluğu bir türlü giderilememişti. Trabzonspor, karşısında gerçekten kalitesini bir türlü saha sonuçlarına yansıtamayan ligin önemli takımlarından zorlu Kasımpaşa’nın olduğunu biliyordu. Üstelik rakibin forvet hattında Babel, Adam ve Malki gibi hem kanadı iyi kullanan hem de gol vuruşları yüksek oyuncularının varlığının da farkındaydı.

ŞOKE OLDUM

İlk yarıdan itibaren her iki takım da topa sahip olmak için kontrollü oyunu tercih ediyordu. Top her ne kadar Kasımpaşa’da görünse de Trabzonspor, özellikle Bosingwa ve Deniz ile sağdan çok önemli ataklar geliştirdi ve ilk 20 dakikada en net iki pozisyonu Cardozo ile değerlendiremediler. 25 dakika sonra kondisyonun düştüğünü gördük ve Kasımpaşa da Tunay ve Babel ile tehlikeli ataklar üretmeye başladı. Ancak ev sahibi son vuruşlarda beceriksiz davrandı. Herkes ilk yarının berabere biteceğini düşünürken Türkiye’nin duran top ustası sahneye çıktı. Mehmet Ekici, santrası bile yapılamayan harika frikik golüyle takımını adeta soyunma odasına davet etti!

HOCANIN HATASI

2. yarı oyuna hem hucüm futbolundan uzak hem de sürekli zamanı eritmeye çalışan bir Trabzonspor görünce, şoke oldum! Bu oyun anlayışı nasıl kabul edilir ve nasıl müdahale edilmez bir türlü aklım almıyor!
Her şey iyi giderken yapılan yanlış değişiklik takımın sağ tarafını tamamen yok etti. Bosingwa ile birlikte harika bir oyun sergileyen Deniz’i çıkarıp hangi akla hizmet Fatih’i oyuna alırsın? Bu mu senin yıllarca biriktirdiğin tecrübe? Oyunun tüm dengesini bir hamleyle yok ettin!

Yazarın Tüm Yazıları