Üniversiteli olmanın son aşamaları

26 Temmuz tercihler için son gün.

Haberin Devamı

Özellikle vakıf üniversitelerinde rekabet fazla. Adayların bu son günleri iyi değerlendirmesi gerekiyor. Mutlaka düşündüğünüz üniversiteyi gidip görün, akademisyenleriyle konuşun. Kampüse ulaşım olanaklarını, yurt imkanlarını, akademik kadroyu iyi sorgulayın. Mezunlara ya da orada öğrenci olanlara ulaşın, en doğru bilgiler onda. Ayrıca iş dünyasındaki itibarını araştırın. Tercih yaparken en çok yapılan hatalardan biri de tek başına liste oluşturmak. Mutlaka uzman desteğini alın. Yeni açılan bölümleri iyi inceleyin. Kılavuz, yerleştirme sisteminin en önemli el kitabı. Gerekirse satır satır okuyun. Anne babanızdan fikir alın ama geleceğinizin mesleğini belirlerken kendi kişisel özelliklerinize uygun bir alanı tercih edin.

YETENEKLE DE ÜNİVERSİTELİ OLABİLİRSİNİZ

Haberin Devamı

Yetenek ve becerinize göre üniversite tercihinde bulunmak istiyorsanız bu haftayı kaçırmayın. Çünkü, yetenek sınavlarıyla öğrenci alacak birçok bölüm ya da fakültenin sınav başvuruları Temmuz sonunda bitiyor. Bulunduğunuz il ya da başka bir yerde eğitim görmeyi düşünenler bu konuda iyi araştırma yapsınlar ve koşulların kendilerine uyup uymadığını kontrol etsinler.

EK YERLEŞTİRME

Herhangi bir yere yerleşemeyenler için bir umut daha var. Bütün yerleştirmeler tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için muhtemelen Ağustos ayının sonunda ek yerleştirme yapılacak. Puanı düşük gelen ya da istediği yere giremeyenler bu son şansı değerlendirerek üniversiteli olabilir.

Hiçbir yere yerleşemeyenler için yurtdışı seçeneklerinin de olduğunu unutmayın. Bol şanslar

Yazarın Tüm Yazıları