Eğitim yöneticisi satış, pazarlama, iletişim de bilmeli

Ebru Arpacı, 2014 yılında açılan İmam Altınbaş’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Altınhas Holding tarafından kurulan Vega Okulları’nın genel müdürü.

Haberin Devamı

 İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan 1995’te mezun oldu. Eğitim yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı. Farklı okullarda AR-GE koordinatörlüğü ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Yaratıcı sorun çözme ve karşılaştırmalı eğitim üzerine uzman. 2012 yılında “özel okullarda yöneticilik yapmayacağım” diye ayrıldığı sektöre 2 yıl sonra geri döndü. Bu arada özellikle Türkiye’de çok merak edilen Finlandiya eğitim sistemini yakından tanımak için üç ay orada kalarak bir okulda sistemi öğrenmek üzere stajyer öğretmenlik yaptı. Türkiye’ye döndüğünde İmam Altınbaş’ın uzun süredir hayalini kurduğu ve sosyal sorumluluk odaklı olan okul kurma projesine katıldı.

Eğitim yöneticisi satış, pazarlama, iletişim de bilmeliOkul “kökler ve kanatlar” felsefesi üzerine kuruldu. Çocukların kendi değerlerini bilen, evrensel bakış açısına sahip ve dünyanın neresinde olursa olsun çalışabilecek yetkinlikte yetiştirilmesi gerektiği düşüncesinden hareketle farklı bir eğitim modeli planlandı.

Haberin Devamı

KENDİ YÖNETİCİLERİMİZİ KENDİMİZ SEÇİYORUZ

Okulun adını da parlak yıldızlardan birinin adı olan Vega koydu. Şu anda Sultanbeyli ve Beylikdüzü’nde iki okulları var. 2017-2018 yılında Bahçeşehir’de bir okul daha eğitim hayatına başlayacak. 5’er ve 10’ar yıllık stratejik planları var. Süreç içerisinde İstanbul’da 9 olmak üzere toplamda 15 okul açmayı düşündüklerini söyleyen Genel Müdür Ebru Arpacı ile özel okul sektörünü konuştuk:

“Çok fazla okul açmayı düşünmüyoruz. Bu kadar çok iyi öğretmen ve yönetici kadrosuna Türkiye hazır değil. Okul açmadan önce öğretmen ve yöneticilerimizi seçiyoruz. Çünkü, öğretmenlerin büyük bir kısmı devlette iş bulmak, garanti altında olmak istiyor. Biz yeni mezun öğretmeni alıp iki yıl hizmet içi eğitimden geçirdikten sonra tek başına sınıfa girmesine izin veriyoruz. Çok okul açıldı; ancak kalifiye, iyi dil bilen, iyi yetişmiş öğretmen bulmak hiç de kolay değil. Hizmet içi eğitime önem veriyoruz. Üniversitelerden öğretim üyeleriyle çalışıyoruz. Ayrıca kardeş kuruluşumuz Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyeleriyle birebir çalışma içindeyiz. Öğretmenlerin eğitimlerini 3-4 haftalık süreçlere sıkıştırmıyoruz. Eğiticinin eğitmesi diye programımız var. Alanında uzman öğretmenler birbirinin derslerine giriyor. Birbirlerini eğitiyor.

Haberin Devamı

1.5 YIL FİNANS EĞİTİMİ ALDIM

22 yıldır eğitim sektörünün içindeyim. Eğitimde Ar-Ge ile başladım, eğitim programlarını iyi biliyorum. Ancak, artık eğitim kurumları değişti. Okul yöneticileri finansı da, satışı da, pazarlamayı da bilmeli. Hele özellikle genel müdürseniz mutlaka bu bilgilere sahip olmak gerekiyor. Ben genel müdür olunca 1.5 yıl boyuna finans anlamında özel ders aldım; ciroyu, ebitDA’yı öğrendim. Bunun dışında satış, pazarlama, kurumsal iletişim alanında da kendimi geliştirdim. Sektör artık müfredattan ibaret değil, finans, satış bütün olarak bakmak gerekiyor. Bu kurumlar da sonuçta birer işletme, ancak okul da. Bunun için her şeyi dengelemeli. Eğitimi çok iyi bilmek gerekiyor. Eğitim ana konunuz, birçok şeyi bilmek lazım. Kendinizi iyi anlatamasanız, velilere ulaşamazsanız kaydedecek bir tane çocuk bulamazsınız.”

Yazarın Tüm Yazıları