Cinsiyet eşitliği müfredatta

Üniversitelerden sonra ortaöğretim kurumlarında da toplumsal cinsiyet eşitliği müfredata giriyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ (ETCEP) kapsamında 10 ders programı ve 80 ders kitabının içeriğinin gözden geçirilerek önyargı unsurları olan öğelerin belirleneceğini açıkladı. Bakan Avcı, bu konunun ayrı bir ders olarak değil, diğer derslerin içinde eritilerek verileceğini söyledi.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yürütülen, toplam 3 milyon 161 bin 500 euro bütçeli ETCEP, eğitimin yapı taşları olan öğretmenlerin ve tüm eğitim camiasının, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlılıklarını arttırmayı hedefliyor. Batman, Erzurum, İzmir, Karaman, Malatya, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas ve Trabzon’da seçilen 40 pilot okulda durum değerlendirmesiyle başlayacak proje kapsamında eğitim ortamlarında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitim almış rehber öğretmenler, eğitimci ve idari personele öncelikle eğitim verecek, sonra da bu yaygınlaştırılacak.
‘Haklı Kadın Platformu’nun cuma günü halka açık olarak düzenlediği ‘Kadınlar İçin Tek Ses’ buluşmasında, partilerin kadın milletvekilleri ve adayları, kadın erkek eşitsizliğini ve Türkiye’de kadına karşı her türlü ayrımcılığı hep birlikte kadın dayanışmasıyla yok etmek için çözüm yolları aradı. Toplantıda konuşan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı ve Haklı Kadın Platformu Kurucu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı da kadın milletvekili adaylarına ortak paydada buluşmaları ve kadınlar için “tek ses” olmaları çağrısında bulundu.
Hem üniversitede, hem ortaöğretim kurumlarında, hem Meclis’te kadınlar için, kızlarımız için kısacası geleceğimiz için birlik olursak toplum da ülkemiz de gelişir. Çünkü, kızlarımız, kadınlarımız eğitildikçe, seslerini gür duyurdukça daha da ileriye gideriz.


***

Haberin Devamı


Darüşşafaka kayıtları sona eriyor


Çevrenizde anne veya babasını kaybetmiş küçük yaşta çocuklar varsa lüften onları yönlendirin. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere parasız yatılı eğitim fırsatı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınav başvuruları sona eriyor. Adaylar 27 Mayıs Çarşamba akşamına kadar sınav başvurusunda bulunabilir. Sınavlara 2004 veya sonraki tarihlerde doğan, bu yıl ilkokul 4’üncü sınıfta okuyan, yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan T.C vatandaşı öğrenciler başvuru yapabilir. Sınav 31 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Öğrencilerin saat 09.00’da sınav yerinde olması gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları