Tek kedi, tek aday, tek ses miyav!

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki hayvanat bahçesinden iki kez firar eden ve bulunan 6 metre boyundaki Piton Pakize’den yaklaşık 10 yıl sonra, Ankara’nın bir Pakize’si daha oldu. Sosyal medyada büyük ilgi toplayan ODTÜ’lü kedi temsilciliği adayı Pakize, “Tek kedi, tek aday, tek ses miyav!” diyor.

Haberin Devamı

Tek kedi, tek aday, tek ses miyav

Geçtiğimiz yıldan bu yana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde mütevazı bir hayat süren, öğrencilerin sevgilisi, köpeklerin düşmanı Pakize, kişisel görüşlerini ve gelecek planlarını facebook hesabından takipçileriyle paylaşıyor. Köpeklere ve diğer kedilere karşı ilkeli duruşu sonucunda tüm ODTÜ İİBF mensuplarını himayesi altına aldığını belirten Pakize, son olarak fakülte kedi temsilciliği makamına adaylığını koyduğunu açıkladı. 

AŞKA AYIRACAK VAKTİM YOK

Sosyal medya hesabından seçim vaatlerini de paylaşan Pakize, kendisine mesaj atıp birlikte süt içmeyi teklif eden yakışıklı tekir Pikaçu’yu ise, “Aşka ayıracak vaktim yok, amacım fakülteye hizmet!” diyerek, kibarca reddetti.
Seçmenlerini “Bugün hava soğuk, içlik giyin. Hasta olup oy vermemezlik yapmayın” diyerek uyaran, “Derslerdeki başarınız tabi ki önemli ama benim keyfim daha önemli” diyerek öğrencilerin kitaplarının üstünde yatan Pakize, kantin rafları arasında uyuklarken çekilen fotoğrafıyla, seçilmesi halinde kantin denetimine özen göstereceğinin de sinyallerini verdi. “Koltuk sevdalısı değilim, bu olmazsa gider diğerinde uyurum” diyen Pakize bizden bir kedi. Haydi oylar, kuru mamalar, sıcak kucaklar Pakize’ye.

Haberin Devamı

Tek kedi, tek aday, tek ses miyav

CİN ALİ 48 YAŞINDA

Yetişkinlerin eski dostu, Cin Ali’nin Atı, Cin Ali’nin Topu, Cin Ali Okula Başlıyor gibi kitaplardan oluşan 10 eserlik serinin kahramanı, yazar Rasim Kaygusuz’un bebeği Cin Ali, kent sakinlerinin tatlı anılarını da alarak Bülten Sokak 32 numaraya taşındı. 2014’ten bu yana Cin Ali Vakfı’na ait olan binada Cin Ali kitaplarının ve ürünlerinin satışı yapılıyor. Ürünlerden elde edilen gelir, önümüzdeki aylarda açılması planlanan Cin Ali Müzesi’ne aktarılıyor.
1968 yılında yayınlanmaya başlayan hikaye kitaplarıyla pek çok kuşağa okumayı öğreten Cin Ali, bugün 48 yaşında. Çocuk ruhundan vazgeçmeyen ve yaşlanmayan Cin Ali, bugün sosyal medyada da boy gösteriyor. Takipçilerini çocukluğun neşeli zamanlarına götüren Cin Ali, onlara kimi zaman pamukta fasulye yetiştirdikleri günleri, kimi zamansa kağıt helvayı, horoz şekeri hatırlatıyor. Emekli olmayı düşünmeyen Cin Ali, 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek ‘Çocuk yogası ve drama ile kitap oynuyoruz!’ etkinliğinde miniklerle buluşmaya hazırlanıyor. Siz de bu eski dostun kapısını çalmak isterseniz, Cin Ali’yi Kavaklıdere’deki evinde ziyaret edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları