Patilere umut lazım

Sosyal medyayı kullanmak, hayvanseverlerin en büyük ızdırap kaynağı.

Haberin Devamı

Patilere umut lazım

Sanal ortamda her an görmek istemeyeceğimiz bir kareyle karşı karşıya kalabiliyor, yüreğimiz ağzımızda sosyalleşiyoruz! Kederli paylaşımların birçoğu ise, çözüm odaklı değil ve bol acılı. Beş dakikanızı sosyal medyada geçirdiğinizde, hayvanların uğradığı bir zulümle karşılaşmama ihtimaliniz neredeyse yok. Hayvanseverler ses çıkarmak, söz söylemek, merhem bulmak istiyor ve acılar, internetin başı sonu olmayan, kontrolsüz dünyasında büyüdükçe büyüyor.
Sosyal medya yürekleri dağlarken, Ankara’da 32 dönümlük bir arazi içinde 250‘ye yakın cana sahip çıkan bir oluşum var. “Onlar mutlu, ama mutluluklarının devam edebilmesi için umut ve destek lazım” diyen (U)mutlu Patiler. www.umutlupatiler.com ve sosyal medya hesaplarından takip edebileceğiniz dernek, kendi deyimiyle ‘Ölüme çelme takan’ canlara sahip çıkıyor. Bunu, duygu sömürüsü yapmadan ve kimseyi acıya boğmadan gerçekleştiren oluşum, bu zorlu yolculuğunda umut ekiyor, mutluluk biçiyor.

AYAKTA TUTMAK ZİNCİRLEME BİR İŞ

Gerçek bir hayvansever olmak için üzülmekten ve acıyı paylaşmaktan fazlası gerekiyor. Oluşumun altını çizdiği gibi, “Umut dünyasını ayakta tutmak zincirleme bir iş.” Zor durumdayken bulunmuş, yemekleri, barınmaları, bakımları, tedavileri büyük meblağlar tutan bu canların desteğe ihtiyacı var. Siz de bir hayvanın koruyucu ailesi olabilir, derneğin takdire şayan çabasına sosyal medya hesaplarından ulaşabilir, canlara gıda ve ilaç yardımında bulunabilir, Umutlu Patiler’i istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Oluşum, Ankara Valiliği’nin izniyle bağış topladığını belirtiyor. Dernek Başkanı Gülden Yüce ve tüm yüce gönüllü hayvan hakları savunucularına mücadelelerinde kolaylıklar diliyorum.
Yukarıdaki fotoğrafta yer alan Çiko soruyor, “Boş kazanı mı yiyelim? Bu kazanın dolup kaynaması için az çok demeden destek olur musunuz?” Haydi, sosyal medyanın ajitasyonundan sıyrılıp umuda sarılalım ve elimizden geldiğince destek olalım.

Haberin Devamı

Patilere umut lazım

Haberin Devamı

ANADOLU KEDİSİ’NE SAHİP ÇIKALIM

Bir diğer oluşumsa, Anadolu Kedisi’ni araştırmak, tanıtmak ve korumak amacıyla kurulan, facebook üzerinden ulaşabileceğiniz ‘Anadolu Kedisi’ hesabı. 63 bine yakın takipçisi bulunan hesap, Anadolu Kedisi’nin envaiçeşit halini birbirinden renkli fotoğraf kareleriyle paylaşıyor, akademik ve bilimsel araştırmalara odaklanıyor. Bu yönüyle benzer organizasyonlara, bilimin ışığında örnek olmayı amaçlayan proje, ırkçılığın, kediler arasında renklerine göre ayrım yapılmasının, uydurma ırkların ve hatta bunlara eklenen çeşitli ideolojilerin karşısında yer alıyor ve çağrıda bulunuyor, “Anadolu coğrafyasının doğal kedisi olan Anadolu Kedisi’ne sahip çıkalım. Üretime destek olmayalım. Satın almayalım, sahiplenelim.”

Haberin Devamı

ONLARA VEFA BORCUMUZ VAR

Son olarak Kedici Dergisi’nden bahsetmek istiyorum. Kedilerle ilgili bilim, sanat, edebiyat, sağlık gibi pek çok konu hakkında bilgiler ve söyleşiler bulabileceğiniz Kedici Dergisi’ni sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz. Yaklaşık 186 bin kişinin takip ettiği facebook hesabı, paylaşımlarıyla kedicilerin gönlünü çeliyor. Derginin genel yayın yönetmenliğini yapan Veteriner Hekim Tarkan Özçetin’in bilgilendirici yazılarına da sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte bunlardan biri: “Kedilerin anavatanı Türkiye’de sokak kedisi yoktur, yaşam alanı şehirler olan ‘Sokaktaki Kediler’ vardır. Sokaklarında kedi yaşamayan bir çok batı şehri geçmişte vebadan kırılmış, günümüzde ise fare istilası yaşarken, benzer problemler ülkemizde onlar sayesinde hiç yaşanmamıştır. Kedilere en azından vefa borcumuz var.”
Bu son cümleyi hiç unutmamamız, kedilere, tüm hayvanlara ve doğaya ne yapsak ödeyemeyeceğimiz vefa borcumuzun en azından farkında olmamız dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları