Özgür Dönüşüm kavuşturdu

Kullanmadığı eşyaları olanlar ile o eşyalara talebi olanları, takas, ücret veya herhangi bir karşılık aramadan buluşturan Özgür Dönüşüm, bu kez ilginç bir tesadüfe ve kavuşmaya vesile oldu.

Haberin Devamı

Özgür Dönüşüm kavuşturduSokakta bulduğu ve sahiplendiği kedi için Facebook’taki Özgür Dönüşüm Ankara Grubu’nda kedi malzemeleri talebi açan bir kullanıcının paylaştığı fotoğraf, kediyle sahibini buluşturdu.
Her şey Zeliha Büyükbingöl’ün, Facebook’taki Özgür Dönüşüm Ankara grubunda paylaştığı taleple başladı. Büyükbingöl, sahiplendiği kedinin fotoğrafını eklediği mesajında, “Ankara’da havaların soğumaya başlamasıyla bana bakmaları için bugün sahiplenmiş olduğum insanlarıma insan kumu, insan tuvaleti, insan yatağı, tırmalama tahtası, bilimum oyuncak ve kedi gereçleri (pardon insan diyecektim) gerekmektedir” çağrısında bulundu. Paylaşımı gören Hilal Gök, “Pardon nereden sahiplendiniz acaba? Benim kedim dünden beri eve gelmiyor ve sanırım kendisi bu arkadaş” derken, heyecanlı bekleyiş başladı.

Haberin Devamı

SONSUZA KADAR MUTLU YAŞADILAR

Kısa süre sonra, iki Özgür Dönüşüm üyesinin komşu olduğu, evinden kaçan kedinin de komşu ziyaretine gittiği anlaşıldı. Oluşum, ikiliyi kavuşturduğu gibi, başka bir canın sahiplendirilmesine de vesile oldu. Hilal Gök, şu mesajıyla, son durumu merak eden Özgür Dönüşüm kullanıcılarının yüreğine su serpti: “Kavuştuk şimdi. Komşuymuşuz Zeliha Büyükbingöl’le. Bizimki kaçıp onlara gitmiş. Oğlumu aldım, yuva arayan bir çocuğumu sahiplendirdim geldim.”
Yaşananlar keyifle anlatılacak, son cümlesi “Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar” olacak cinsten. Sanki rastlantılar, güzelliklerin ve iyi niyetin elinden tutuyor. Çok yaşa Özgür Dönüşüm.

MAHALLEDE DİKİŞ ATÖLYESİ BAŞLIYOR

GEÇTİĞİMİZ ay ‘Tamir Atölyesi’ne ev sahipliği yapan 100. Yıl Mahalle Atölyesi, Facebook hesabından, bugün gerçekleştirilecek ‘Dikiş Atölyesi Tanışma Toplantısı’ için çağrıda bulundu. Tüketimin en fazla olduğu alanlardan biri olan giyim sektörünü sorgulayan oluşum, katılımcılarla birlikte, ufak bir söküğü tamir etmekten giysi dikmeye kadar giden yola koyulacak. Tanışma toplantısında ilk olarak herkes küçük bir kese dikecek. Atölyede kumaşlar ve diğer malzemeler bulunuyor. İlk etkinlik için katılımcıların herhangi bir malzeme götürmesi gerekmiyor. Fakat dilerseniz kendi kumaşlarınızı yanınıza alabilir, takas yapabilir ya da hediye edebilirsiniz. Bugün 13.00’te başlayacak olan etkinlik, dikiş konusunda çok bilgili olanların da, eline daha önce hiç iğne almamış olanların da katılımına açık.

Haberin Devamı

Özgür Dönüşüm kavuşturdu

GÜVERCİNLER ÖKSÜZ KALDI

@lavarlaa, yukarıdaki fotoğrafı Twitter hesabından, “Güvenpark’ın kuşları öksüz kaldı... Nezegül Nine’yi 82 yaşında kaybettik” notuyla paylaştı. Uzun yıllardır kar kış demeden Güvenpark’ta kuş yemi satan Nezegül Yıldırım aramızdan ayrıldı. Nezegül ninenin soğuk havada uzun saatler boyunca kalmasına dayanamayan sosyal medya kullanıcıları ocak ayında seferber olmuş, yolu düşenlerin, sattığı kuş yeminden alması için çağrıda bulunmuştu. Gelişmelerin ardından haber bültenlerinde de yer alan Nezegül nine, “Allah gençlerin işlerini rast getirsin. İnternete koymuşlar, haberim yoktu” demiş ve muhabirin “Bu durum hoşuna gitmedi mi” sorusunu, “Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...” şeklinde cevaplamıştı. Birkaç yıl önce bazı kişilerin, satış izni olmadığını belirterek yaşlı kadına parkı terk etmesini söylediğini ve Nezegül ninenin paralarını süs havuzuna attığını hatırlıyorum. Sonraki günlerde ise başka bir kuş yemi satıcısı tarafından tehdit edilmiş, küfür ve hakaretlere maruz kalmıştı. Nezegül nine zor bir ömür geçirdi. Gittiği yerde huzurla uyusun.

Yazarın Tüm Yazıları