Nezegül nine seferberliği

Sosyal medya geçtiğimiz hafta, Güvenpark’ın renklerinden Nezegül nine için seferber oldu.

Haberin Devamı

Nezegül nine seferberliği

Uzun yıllardır kar kış demeden Güvenpark’ta kuş yemi satan 81 yaşındaki Nezegül Yıldırım için harekete geçen @ankara_cevirme, twitter hesabından “Yarın Güvenpark tarafına yolu düşenler, bu pamuk teyzemizi ziyaret eder misiniz? Gidecek birkaç arkadaşımız var. Sevindirelim teyzemizi” notuyla Nezegül ninenin fotoğrafını paylaştı. Ardından @ankaralitutank çağrıda bulundu, “Arkadaşlar Güvenpark’tan geçerken bu teyzemizden yem alır mısınız? Yemi biterse evine daha erken dönecektir. Bu sizden ilk ricam lütfen.” 

Nezegül nine seferberliği

Haberin Devamı

KOLUNU KIRDI GİTMEKTEN VAZGEÇMEDİ

Nezegül ninenin soğuk havada uzun saatler boyunca kalmasına dayanamayan sosyal medya kullanıcıları, hızla harekete geçti. Hatta yem almak için Güvenpark’a gitmek üzere yola çıkan Buket Öztürk, buzda düşüp kolunu kırmasına rağmen yolundan dönmedi. Kolu alçıya alındıktan sonra soluğu Güvenpark’ta aldı. İlerleyen saatlerde @ankara_cevirme “Güvenparktaki teyzemizin yemleri bitti. Teşekkürler iyi kalpli Ankara’lılar. İyki varsınız” diyerek duyarlı kentlilere teşekkür etti.
Gelişmelerin ardından haber bültenlerinde de yer alan Nezegül nine ise, “Cumartesi günü öğlene doğru gençler geldi. Erkenden gittim. Allah gençlerin işlerini rast getirsin. İnternete koymuşlar, haberim yoktu” dedi ve muhabirin “Bu durum hoşuna gitmedi mi” sorusunu, “Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...” şeklinde cevapladı.
Öte yandan Ankara Valiliği, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Nezegül Yıldırım’ın eşinin 25 yıl önce vefat ettiği, çocuğunun olmadığı, birçok akrabasının vefat ettiği, vefat eden eşi üzerinden aylık aldığı, ikamet ettiği 1+1 evin kendisine ait olduğu, kendisine yetecek kadar ev eşyasının bulunduğu, kendisini huzurevine yerleştirme önerisini de reddettiği anlaşılmıştır.” Fakat bu açıklama, yardım seferberliğine engel olmadı.

Haberin Devamı

ALTI YIL ÖNCE ANKARA’YA GELDİ

Nezegül nine, altı yıl önce kalp ameliyatı olmak için Çorum’un Alaca ilçesinden Ankara’ya gelmiş. İki sene öncesinin haberlerini hatırlıyorum. Bazı kişiler satış izni olmadığını belirterek yaşlı kadına parkı terk etmesini söylüyor ve sinirlenince Nezegül ninenin paralarını süs havuzuna atarak olay yerinden ayrılıyor. Nezegül nine havuza girmek isteyince çevredekiler tarafından güçlükle durduruluyor ve bir vatandaş havuza girerek paraları alıyor. Nezegül nine, sonraki günlerde başka bir kuş yemi satıcısı tarafından da tehdit ediliyor, küfür ve hakaretlere maruz kalıyor...
Nezegül ninenin hayatını biraz olsun kolaylaştırmak için çağrıda bulunan @ankara_cevirme başta olmak üzere, paylaşımı duyuran, kar kış demeden yola koyulan, düşüp kolunu kıran güzel kalpli Ankaralı dostlara teşekkür ederim. Tüm yaşananlardan sonra bir yanım alabildiğine umutlu, diğer yanımsa durmadan Nezegül ninenin iki cümlesini tekrarlıyor, “Hoşuma gitmedi yavrum. Bu yaşta...” Keşke bu yardım seferberliğine hiç gerek olmasaydı.

Haberin Devamı

Nezegül nine seferberliği

İYİLİK KAZANACAK

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada #iyilikkazanacak etiketiyle yola çıkan Ankara Çorba Gönüllüleri, sokakta yaşamak zorunda kalan insanları ziyaret edip bir tas çorba içmelerini sağlamak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet veriyor. Tamamı gönüllülerden ve çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan bağımsız yardımlaşma grubu, salı, cuma ve pazar günleri saat 21.00’de AŞTİ’de ‘İyilik kazanacak’ diyor. Maddi destek kabul etmeyen oluşuma, çorba çeşitleri, dağıtımda kullanılmak üzere kapaklı kase, kaşık, ekmek, kepçe ve termos desteğinde bulunabilirsiniz. Ankara Çorba Gönüllüleri, ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak üzere 40-45 numaralar arası erkek botu, 36-40 numaralar arası kadın botu, atkı, bere, eldiven, battaniye, yorgan ile tüm bedenlerde erkek ve kadın kıyafeti de talep ediyor. Oluşumu, facebook ve twitter hesaplarından inceleyebilirsiniz. Kentte sayıları hızla artan benzer oluşumlarla bir gün #iyilikkazanacak.

Yazarın Tüm Yazıları