CHP'nin 'Şero'su evine döndü

Sosyal medya, kalp acıtan, vahşet dolu fotoğrafların, beklemediğimiz bir anda, mozaiksiz, uyarısız karşımıza çıktığı bir mecraya dönüşüyor sık sık.

Haberin Devamı

Bu paylaşımların amacı kimi zaman duyarlılık sağlamak olsa da, genellikle vahim bir durumu normalleştiriyor ve maruz bıraktığı kişiye ummadığı, kendini güvende hissettiği bir anda, bir telefondan ya da bilgisayardan sızarak şiddet uyguluyor. Böyle anlarda yaşanan kalp çarpıntısına, üzüntüye, öfkeye artık hepimiz aşinayız. Günümüzde şiddetin bu türünden korunmaksa neredeyse imkânsız. Neyse ki aynı mecra kimi zaman büyük dertlere deva olup ilham veriyor, güzellikleri, iyi yürekleri, gündelik hayattan neşe veren kareleri de bizimle buluşturuyor. Bu neşe veren görüntülerde ilk sırada ise başrol kedilerde.
Kentimizin ünlü kedilerinden biri bu hafta sosyal medyada çok konuşuldu. CHP Genel Merkezi’nin kedisi Şero, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Çankaya Belediyesi tarafından tedaviye alındı. @CankayaBelediye, Şero’nun görüntülerini, “Geçirdiği karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayranlarını üzen sosyal medyanın en ünlü kedisi Şero’yu tedavisinden sonra yuvasına kavuşturduk. @SeroChp” notuyla paylaşırken, hayvanseverlerin yorumlarıysa gecikmedi:

Haberin Devamı

CHPnin Şerosu evine döndü

KORKUTTUN BİZİ

@birgulfazli Dünya güzeli.
@mersin6665 Sırf bu yüzden bile bütün oylar size...
@EbruSunshine Geçmiş olsun yün yumağına, keşke bütün kediler Şero gibi şanslı olsalar.
@NoNameJournalis Şero’cum çok geçmiş olsun hastalandığını yeni duydum umarım toparlamışsındır. Seni seviyorum kendine dikkat et.
@DYAZIC Şero’cuğum, bir tanem, rahatsızlanmışsın ama çok şükür evine dönmüşsün. Çoook geçmiş olsun, bizleri üzüp Cennete gitme olur mu.
@FerhatEpzdmr Geçmiş olsun @SeroChp yiyeceklerine dikkat et, diyet yap.Malum yaş ilerledi.
@NihanY Geçmiş olsun şerocum. Sosis, salam falan uzak dur artık.
@isikhan Geçmiş olsun Şero. Bugün Genel Merkeze geldik ama göremedik seni, sorduk hastaymışsın.
@CPTNEMO33 14 yaşında. Maşallah sana.
@hikmetyavuz7641 Aman şero gorguttun la bizi.
Bir hafta süren tedavisinin ardından CHP Genel Merkezi’ne dönen @SeroChp tırmaladığı koltukların fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Geçmiş olsun Şero.

Haberin Devamı

KİMİ DESTEKLEDİ KİMİ ÖFKELENDİ

Sosyal medyada çok konuşulan ‘Yaya yolunu işgal eden arabaların üzerinden geçen Ankaralı genç’ videosu geçtiğimiz haftalara damga vurdu.
Videoda, bir vatandaş, yaya yoluna park eden araçların üzerinden geçerek yoluna devam ediyor. Öte yandan, park halindeki, içinde sürücüsü bulunan bir taksinin şoföründen ise yol istediği görülüyor. Kimi Twitter kullanıcıları genci desteklerken, kimileriyse tepki gösterdi:
@lifesteal3r Ben onu arabamın üstünde öyle görüyüm felaket döverim valla arasın polisi yazdırsın cezayı çektirsin arabayı amenna öderim borcumu o benim eşekliğimdir ama ona öyle saçma bi davranış yapma hakkını kimse vermiyor.
@Mustafa_sglk Helal olsun. Gerçekten yapılacak şey bu.
@MeralKa28403235 Bunu hep yapmak istemişimdir yürüyecek yerimiz yok her yer park edilmiş araç dolu.
@saynur49 Çok iyi yapmış ben bir kere bebek arabasıyla akan trafiğin yanından geçmek zorunda kalmıştım. Ne yaptım dersiniz? Çöpteki çöpleri torbalarıyla beraber kaputun üstüne boşalttım. Kavun karpuz çekirdekleri, çocuk bezleri hepsi yayıldı kaputun üzerine, yürüdüm gittim.
@iskender_simay Yalnız yanda yayalar için kaldırım var. Orası yaya yolu değil, inşaatın çevresini sarmışlar sadece. Arabanın sahibi bu yüzden her türlü haklı çıkıyor.
@themurattuncer Taksicinin de üstünden geçseymiş ya kibarlaşmış bi.
@G_Burak_G Dünya 1.12 dakikalığına güzelleşmiş resmen.
@esrapekdemir Ankara tımarhanesinde bugün.

Haberin Devamı

ANKARA İÇİN İKİ KELİME

“Hayal gücünüzü bir görelim” diyen @ankarabeyfendi, Instagram hesabından “Ankara’yı iki kelimeyle anlatacak olsanız ne yazardınız” sorusunu yöneltti. Paylaşıma ilginç yanıtlar geldi. Anıtkabir, Ankaragücü, la bebe, hayırdır, gardaş, simit ve ayaz ilk sıralarda yer alırken, bazı yorumlar şunlar oldu:
@asfahofficials La bebe.
@esraahirzaman Erik dalı.
@efe_batu_ Hayırdır gardaş.
@hz.melisa Ayaz, yokuş.
@asude.xz Canını yerim.
@bugra.gns Hayırmı gardaş.
@osman.tpskl Pavyon gazino.
@r.cihattufan Pavyon ve ‘LA’
@narinesmaa Kuru soğuk.
@kgnuyar Anıtkabir, Ankaragücü.
@turunnccu Oyun Havaları.
@cetin_1905_25 Simit, ayaz.
@rvh.mtnn Simit, çay.

Yazarın Tüm Yazıları