Ankara bitti demeden bitmez

Sosyal medya sakinlerinin pek de sakin olmayan bir bölümü, Ankara sanki bir bireymiş ve çok büyük bir kabahat işlemiş gibi onu yerin dibine sokmaktan bir an olsun vazgeçmiyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaksa, soğuksa, kar yağıyorsa, trafik her zamankinden daha sıkışıksa Ankara’nın yüzünden. Kentlinin canını sıkan bir durum varsa, tek sorumlusu Ankara. Son günlerde ise Ankara’nın suçu, hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüş oldu. Mart ayının sonuna yaklaşırken yakacak kazma küreğin de kalmadığını haykıran Ankaralılar, derdini Twitter’a döktü:
@kahyayahyaaa Ankara sıcak, Ankara soğuk, Ankara başkent, Ankara başa dert. Psikolojik olarak İç Anadolu iklimi gibiyim. Sabah soğuk, öğlen sıcak, akşam buz.
@defnee_mm Ve Ankara kendine yakışanı yaptı. Sibirya mübarek.
@zeyyynepcetin Ankara havası bu. Valize kaldırdığın kabanı bile çıkarttırır.
@Ankara_mizah06 Başta soğuk geliyor ama yaşayınca alışıyorsun.
@ankarageddo Ankara’da hava sıcak ve güneşli ama bu durum, yanıma montumu, atkımı ve eldivenlerimi almayacağım anlamına gelmez. Her an kar yağma potansiyeli taşıyor bu şehir.
@twiitankara Ankara’da hava güneşli olduğuna göre dışarı çıkarken yanıma montumu ve şemsiyemi almalıyım.

YAKACAK KAZMA KÜREĞİMİZ KALMADI

Haberin Devamı

Bazı Twitter kullanıcıları Ankara havasını Spotify listesine, bazılarıysa ikizler burcuna benzetti. İşte diğer yorumlar:
@Bsr06Ozdemir Ankara’da hava durumu: Yer yer güneşli, yer yer kapalı bulutlu, 2 derece. Hissedilen -5. Tişörtümü giyip üstüne en kalın montumu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla dışarı çıkabilirim. Canım Ankara neden ikizler burcu gibisin?
@birthofbloom 1 gün önce hava 19 dereceydi bu sabah ise -5... Ulan Ankara.
@DAMinteki Ankara’yı acilen hava sıcaklığı konusunda istikrarlı olmaya çağırıyorum. Keza artık yakacak kazma küreğimiz kalmamıştır.
@morcunbasoglu_ Ankara’da hava Spotify playlistim gibi.
@nurkaradeli İzmir’de boyoz Ankara’da ayaz yenir.
@hissikablelvaka Ankara’da güneş var ama hava ayaz mevsimi başlamıştır. Duyurulur.
@mbalkan59 Ankara’da mart ayı özeti:
- Sabahtan öğlene kadar ilkbahar, sonbahar karışık.
- Öğleden akşama kadar yaz.
- Akşamdan sabaha kadar kış.
Son sözü söyleyen @SeckinU2 ise, şu tespitte bulundu: “#Ankara bitti demeden kış bitmez.”

Ankara bitti demeden bitmez

Haberin Devamı

76 MODEL TUĞLADOL

Ankara’da yaşıyorsanız pek çok modifiye araç görmüşsünüzdür. Fakat Tuğladol, diğerlerinden biraz farklı. Başkent’te hizmet veren bir iç mimarlık firmasının tasarladığı 1976 model tuğla kaplı Anadol, görenleri hayrete düşürüyor. @tuglaanadol Instagram hesabından inceleyebileceğiniz araç, 2015 yılında bir internet sitesinde 17 bin Dolar fiyatla satışa çıkarılmış ve büyük ilgi toplamış. Kiminin fırına benzettiği, kiminin “Bu araç muayeneden nasıl geçmiş” diye sorduğu, kimininse “Sağlam, kaya gibi araba” dediği Tuğladol’a çeşitli internet sitelerinde yapılan diğer yorumlarsa şöyle:
-Bir yanım hunharca eleştir diyor, bir yanım orijinal olmuş diye öv diyor. Karmakarışık bir haldeyim.
-Modern sanat müzesinde ses getirir, mahallede maalesef.
-Sağlam araba.
-Instagram hippileri için güzel bir obje.
-Deprem yönetmeliğine göre beton atılmış mıdır diye sormadan edemedim.

Haberin Devamı

Ankara bitti demeden bitmez

LÖSEV’İN İKİZLERİ

LÖSEV’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı @ustunezer, yukarıdaki fotoğrafı Twitter hesabından, “Bu güneşli havada güzel bir haber paylaşalım. Ankara’daki LÖSEV Doğal Yaşam Köyü’müzde keçilerimiz hep ikiz yavru doğurdu. Ailemiz büyüyor. Artık daha fazla lösemili çocuğumuz doğal sütlerle beslenecek” notuyla paylaştı. Takipçilerinin yorumuysa, “LÖSANTE Hastanesi tam ruhsat alınca daha çok hastaya süt yetişsin diye” oldu.

Yazarın Tüm Yazıları