Rüyada gülmek

Kahkahalar atmak, ağız dolusu gülmek o kadar zor ki, güldüren adamlar unutulmaz, güldüren insanlar vazgeçilmez oluyor.

Haberin Devamı

"Gülmekten ölüyordum" diyenleri çok kıskanırım. Ben, yaşama katlanabilmek için gülmeye çalışanlardan, yaşamı ne kadar sıkıcı bulduğu veya ne kadar sıkıcı olduğu anlaşılmasın diye sık sık ve yüksek sesle gülenlerden, vakur ve basit bir gülümsemeyle, bıyık altından pis pis gülenlere meydan okuyanlardan, "Son gülen iyi güler" dedirten hırslı bakış açısını anlamaya çalışıp, "Şişman kadın söylemeden opera bitmez" mitine kanıp sürekli kilo alanlardanım (bu kısmı ciddiye almayın, durum komedisidir).

Korku ve endişeleri anlaşılmasın diye gülümsemeyen veya zayıflıkları anlaşılmasın diye gülmekten ödü kopan insanlar bilirim. En kötüsü de, hain planlarını gösterişli bir gülümsemeyle maskeleyen gruptur. Bir de ticari gülüş vardır, satış amaçlıdır. Son iki grubu tanımlamakta zorluk çekenlerin, geceleri göreceği kabuslar garantidir. Bir gülücükle yepyeni bir hayata başlayıp, bilinçsiz ve yersiz bir kahkahayla, bir dönemin sonunu getirebilir bir insan.

Gülücüğünüzde ne saklı

Siz, nelere güler, neleri saklarsınız gülücüklerinizle? "Herkes gülüyor, galiba komik bir şey var" deyip, anlamsız kahkahalar attığınız olur mu? Ya da hiç gülünmemesi gereken bir yerde gülme krizine tutulup "Kahkaha gazı galiba, havalandırmadan mı geliyor? Burası akıllı bina değil miydi?" şeklinde anlamsız açıklamalar yapmışlığınız yok mudur?

İşte, rüyalarda atılan kahkahalar da, yukarıda saydığım çeşitli psikolojik nedenlere dayalı duygu durumlarının rüyalardaki yansımasıdır. Bazen gündüz güldüğünüz şeylere gülmeyi sürdürürsünüz, bazen gündüz gülemediğiniz için gece gülersiniz başınıza gelenlere ya da yukarıda saydığım pek çok gülücükten birisine maruz kaldığınız için, tuhaf kahkahalar atıyor olabilirsiniz rüyalarınızda. Rüyanızda neye güldüğünüzü veya günlük yaşamınızda nelere gülemediğinizi analiz etmeniz, rüyalarınızı kolayca anlamanızı sağlayacaktır.

Genel gidişatın negatif seyrine bakıldığında, içten bir kahkaha atmak yüksek enerji gerektiriyor. Hepinize şen kahkahalarla dolu neşeli dakikalar diliyorum, buna tüm dünyanın ihtiyacı var. Sağlık ve sevgi ile kalın...

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları:

Koç
Bu hafta sonu her şey plana uygun gelişmiyor olabilir. Bazı yeni uyarlamalar yapılması gerekebilir. Anlamsız tartışmalardan ve gereksiz konulardan uzak kalmalısınız. Ortam değişikliği size iyi gelebilir.

Boğa
Başarılı olmak istiyorsanız fikirlerinizi açıkça tartışmalı ve düşünce ve duygularınızı dile getirmelisiniz. Hayat tarzınızı olumlu etkileyecek değişiklikler yapabilirsiniz.

İkizler
Arkadaşlarınızla sosyalleşebilir veya sevdiğiniz kişilerle özel planlar yapabilirsiniz. Yeteneklerinizi veya dış görünüşünüzü güncelleme ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Yengeç
Karşıt görüşlü kişilerin sıklıkla söz konusu olabileceği günler. Tartışarak zaman kaybetmemenizde fayda var. İleride pişmanlık duyacağınız ani tepki veya hareketlerden kaçınmanız gerekiyor.

Aslan
Yapmak istediğiniz değişiklikleri hayata geçirmelisiniz. Sezgilerinize kulak verin ve kendiniz için en iyi şeyi yapın. Günlük rutininizde yapacağınız değişiklikler size iyi gelecek. Aşk hayatınızı ihmal etmeyin.

Başak
Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız planlı ve hazırlıklı olmanız gerekli. Bugünlerde ortaya koyacağınız bir iş veya işler ileride yapılacak anlaşmaları etkileyebilir. Motivasyon kaybetmediğiniz sürece başarılı olmanız mümkün.

Terazi
Duygularınızı kontrol etmekte zorlanabileceğiniz bir hafta sonu. Aşırı tepkilerden kaçının. Özel yaşamınıza ait sırları paylaşmamanızda fayda var. Değişikliği bir macera gibi kabullenmekte fayda var. Aşk hayatınız ön planda.

Akrep
Yeni projelere başlamadan önce daha fazla araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Hukuki, finansal veya ticari anlaşma ya da evrakları gözden geçirmekte fayda var. Elinize geçen bilgiler önemli olabilir.

Yay
Rekabet içeren işler veya mücadele ortamları kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir. Girişimcilik veya liderlik özelliği gerektiren bir iş tam size göre olabilir. Faydalı işbirlikleri söz konusu. Aşk hayatınız günü güzelleştirebilir.

Oğlak
Açık fikirli olmanız güzel ama her duyduğunuza inanmamalısınız. Bu hafta sonu herkese güvenmek yanlış olabilir. Hukuki, finansal veya sağlıkla ilgili konularda dikkatli olmalısınız. Yapmak istediğiniz şeyleri sabote etmeye çalışan kişilere dikkat!

Kova
Sizi yavaşlatacak veya engelleyecek hiçbir şeye izin vermemelisiniz. Harekete geçin ve ardından ortaya çıkanları seyredin. Aşk hayatınız ihmale gelmez ve hareketlenmeye başlıyor. Romantizm ilişkilere iyi gelebilir.

Balık
Alışverişler esnasında pazarlıkların söz konusu olabileceği bir hafta sonu. Özel bir kişiyle yapacağınız planlar özel yaşamınızda yapmanız gereken değişiklikleri fark etmenizi sağlayabilir. Yaratıcı planların ilginç sonuçları olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları