Cumhuriyetin ışığında

Endişeli bir ruh hali geliştirebileceğimiz gündeyiz. Yeni bilgiler, haberler, ortaya çıkan niyetler veya ağızdan kaçan gerçek düşünceler söz konusu olabilir. Yanıltıcı durumlara, kişilere dikkat etmek gerekebilir. 27 milletten insanla tek başına mücadele vermek zorunda kalan ülkemizin bu en önemli bayramında, Özdemir Asaf’ın söylediği gibi “Öyle bir kelime söylesem ki diyorum, dışarıda bir başkası kalmasa...” demek istiyorum.

Haberin Devamı

Ben ayrışamıyorum, kutuplaşamıyorum. Atatürk’ün kızıyım. Bende sonsuz bir vatan sevgisi, mangaldan daha harlı bir yürek var. Bu toprağın suyunu içen, ekmeğini yiyen, havasını koklayan, “bu ülke benim, bayrak benim, marş benim” diyen herkesi kalbime sığdırıyorum. Hepinizi seviyorum.
Nice Cumhuriyet bayramlarında hep birlikte ve bir arada olmamız için dua ediyorum. Elimden tutar mısınız?

Koç
Belli konularda ısrarcı, inatçı ya da suçlayıcı konuşmak yerine, şartlarınızı, koşullarınızı, isteklerinizi veya beklentilerinizi açıkça ortaya koymalısınız. Böylece olası gerilimleri veya aksilikleri engelleyebilirsiniz.

Boğa
Kuşkulu durumlar veya şüpheli hareketleri olan kişiler aklınızı karıştırabilir. Bazı kişilerin davranışları hakkında yorum yapmaktan kaçınmanızda fayda var. Zira, yanılma olasılığınız yüksek olabilir.

İkizler
Gelişmeler, ilişki, iş, işbirliği, ortaklık, girişim veya emlak başlıklı konularda bazı olayları, her ne kadar farklı görmek isterseniz isteyin, olduğu şekliyle görmenizi sağlayacağa benziyor.

Haberin Devamı

Yengeç
Bazı konular göründüğü gibi olmayabilir. Gereğinden fazla iyimser ya da gereğinden fazla kötümser düşünüyor olabilirsiniz. Belli fikirler geliştirmeden ya da kararlara varmadan önce, daha fazla araştırmanızda ve sorular sormanızda fayda var.

Aslan
Belli tavsiye veya şikayetleri dile getirirken daha zarif cümleler kurulmasında fayda var. Aksi takdirde, karşı tarafı ikna etmekte veya istediğiniz şekilde aksiyon almalarını sağlamakta zorlanabilirsiniz.

Başak
Bazı işlerin, konuların ya da ilişkilerin getirisinden çok götürüsü olduğunu ya da gereğinden fazla zaman veya enerji aldığını düşünebilir, rahatsızlıkları giderici değişiklikler yapabilirsiniz.

Terazi
Bazı konularda gereğinden fazla kolaycı düşünüyor olabilirsiniz. Olayların nedenlerini kafanıza göre yorumlamanızın yanlış sonuçları olabilir. Dolayısıyla çıkarımlarda bulunmadan önce, çok daha fazla soru sormanızda ve araştırma yapmanızda fayda var.

Akrep
Olayları farklı şekilde ele almanız veya farklı açılardan görmeniz gereken günlerdesiniz. İlişkilerinizi ya da işinizi ilgilendiren konu her ne ise, değişiklik gerektiriyor olabilir. Kendinizi farklı düşünmek için zorlamalısınız.

Haberin Devamı

Yay
Normal koşullarda mantığınızı kullanarak hareket etmeyi seven birisi olmanıza rağmen, bu sefer sezgilerinize kulak vermeyi denemelisiniz. İç sesinizi dinlemelisiniz.

Oğlak
Ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önem taşıyor bugünlerde. Dolayısıyla, elinizdeki işleri veya ilişkilerinizi ele alırken yöntem, yol, tavır ve yaklaşımlarınızı buna göre belirlemenizde fayda var.

Kova
Kafanız karışabilir veya karmakarışık hale gelen işler, durumlar ya da ilişkiler yüzünden problem yaşayabilirsiniz. Daha sakin ve basit planlar yapmaya çalışmanızda fayda var.

Balık
Bazı konuların negatif ve işe yaramayan değil, pozitif ve işe yarayan taraflarını görmeye çalışmanızda fayda var. Aksi takdirde, olumsuzlukları büyütebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları