2016'da Akrep burcunu neler bekliyor

Akrep burcunda doğanları 2016 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

2016da Akrep burcunu neler bekliyor

BURCUN ÖZELLİKLERİ

Element: Su

Niteliği: Sabit

Yönetici gezegeni: Mars, Plüton

Değerli taşı: Topaz

Zıt burcu: Boğa

Felsefesi: Yaratıcı olmalıyım, duygularım çok yoğun, seziyorum

Uyumlu burçları: Yengeç, Balık

Finansal olarak uyumlu burcu: Yay

Evlilik veya ortaklık burcu: Boğa

Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Balık

Akrep burcu ünlüleri: Leonardo DiCaprio, Alain Delon, Alfred Nobel, Martin Scorsese, Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Jodie Foster, Pablo Picasso, Demi Moore, Hillary Clinton, Prens Charles, Tolstoy, Abdullah Gül, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Zerrin Özer, Emel Sayın, Kemal Sunal, Metin Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam, Meltem Cumbul, Berrak Tüzünataç, Doğa Rutkay, Helin Avşar, Özlem Tekin, Birol Namoğlu

 

Haberin Devamı

Sevgili Akrep’ler 2016 genelinde yaşayacağınız olaylar size sanki bir koşu bandında koşuyorsunuz hissi verebilir. Aslında ilerlemenize rağmen bir anda geride kaldığınızı hissedebilir, gelişmeleri tam olarak algılamakta zorlanabilirsiniz.
Bir ileri bir geri gitme hali sizi şaşırtabilir. Ancak burcunuzda bulunan Mars, 2016 yılına kuvvetli bir giriş yapmanızı sağlayacak, mart ayının ilk hafta sonuna kadar, ilerlemek veya başarılı olmak istediğiniz alanlarda başarı elde etmeniz veya kişisel girişimlerinizi hızlandırabilmeniz için size yardımcı olacaktır. Bütçenizi doğru yapmanız kaydıyla tabii!

17 Nisan-27 Mayıs aralığında maddi başlıklı konularda daha dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Bazı işleriniz veya projeleriniz düşündüğünüzden daha maliyetli olabilir. Ya da ev krediniz için veya çocuğunuzun okul masrafları için gereken ödeneği bulmakta
zorlanabilirsiniz.


ŞANSLI ÇEVRELER, FAYDALI ARKADAŞLAR

Sevgili Akrep’ler, Başak burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, geçtiğimiz ağustos ayının ikinci haftasından beri 11’inci evinizde bulunuyor. Jüpiter 11’inci evinizde, bu evin arkadaşlık, sosyal organizasyonlar, grup arkadaşlıkları ve popülerlik başlıklı konularını içine alan olaylarda size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya veya sizi koruması altına almaya 2016 Eylül ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu esnada faydalı arkadaşlıklar kurabilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. Destekçi arkadaşlar, tanıdıklar veya girdiğiniz gruplar sayesinde hayatınızın farklı alanlarında belli fırsatlar, olanaklar ya da şanslar yakalayabilirsiniz.
Tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarınızın size katkısı olabilir, bazı arkadaşlarınız size geçmişte yarım kalmış iş ya da konuları tekrar açabilmeniz için yol gösterebilir, aracı olabilirler.
Bu kişilerin bonkör tavırlarına şaşırabilirsiniz ya da her zamankinden daha fazla sosyalleşmek isteyebileceğiniz bir yıldasınız diyebilirim Niobe’ce.
Jüpiter’in bu konumu, sivil toplum projelerinde veya sosyal yardımlaşma derneklerinde üstlenilebilecek rolleri de kapsıyor. Bir ihtimal bu tür faaliyetlerinizde de bir artış olabilir. Dolayısıyla bol bol sosyalleşme ve davetlere icabet gösterme zamanı sevgili Akrep’ler!
2016 Eylül ayının ikinci haftasından itibaren Jüpiter burç değiştirerek yılın geri kalan döneminde endişeler, gizli düşmanlıklar, hazırlıklar ve hastalıklarla ilişkilendirilen 12’nci evinizde, bu evinizi koruma altına alacak. Bu sefer, bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak. Aslında Jüpiter’in bu konumu hayatınızda bariz etkiler yapmaz.
Ancak hastaysanız şifa bulabilir, kendinizi daha iyi hissedebilir veya kötü alışkanlıklarınız varsa kurtulabilirsiniz. Ya da gizli ve düşmanca hareketleri olan kişilerden yorulduğunuz bir dönemde bu tür bir Jüpiter geçişi yaşarsanız biraz rahat nefes alabileceğiniz anlamındadır. Bir de bu geçişin bir kötü tarafı vardır: Özel yaşamınızın gizliliğini sağlamakta başarısız olabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

MADDİ KONULARDA ÖĞRENİM DEVAM EDİYOR


Yay burcundaki Satürn, geçtiğimiz yıldan beri para evinizde ve iki yıl daha bu evde kalarak, maddi konularda sizi eğitmeye devam edecek.
Sevgili Akrep’ler, önümüzdeki iki yıl boyunca, parayı nasıl yöneteceğinizi, nasıl mal sahibi olacağınızı veya mevcut mallarınızı nasıl idare etmeniz gerektiğini öğrenecek, paranın hayattaki önemini daha iyi anlayacaksınız.
Bir anlamda, parayla ilişkilerinizi organize edeceğiniz bir dönem olacak diyebiliriz. Yöneticileriniz, aile büyükleriniz veya üst pozisyondaki kişilerle ilişkilerinizi iyi tutmanız durumunda resmi kuruluşlar size bu alanda yardımcı olabilirler.
Harcamalarınız artabilir veya lüks alışverişler yapabilirsiniz bu süreçte.
Ödeme dengelerini ayarlamak zor olsa da veya zaman zaman oldukça sıkışık dönemler gündeme gelse de, bu eğitim, mevcut yaşam tarzınız üzerinde ve mal mülk sahibi olabilmenizi sağlayacak yöntemler konusunda olumlu etki yapacaktır.
Bir de not; Satürn bu geçişinde çok fazla etkili değildir. Yani geçtiğimiz 2012-2015 aralığındakilere benzer zorluklar olmaz bu sefer. Ama sıkışıklık mümkündür!

Haberin Devamı


AŞK VE SEVGİ TEMALI İLİŞKİLER


Bu yıl için, 29 Ekim–6 Kasım aralığı doğumlu Akrep’ler başta olmak üzere, Akrep burçlarının aşkı ve sevgiyi yeniden tanımladığı yıllardayız.
Son yıllarda Balık burcunda olan Neptün, aşk hayatınıza yumuşak dokunuşları olan kişileri getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda rastlamadıysanız (zira Neptün birkaç yıldır bu burçta ve 6-7 yıl daha burada olacak), bu yıl, yeni kişilerle tanışabilir, belki de ruh eşinize rastladığınız duygusuna kapılabilirsiniz.
Tek sorun, bu kişinin bir ilişki için uygun koşullara sahip olup olmadığıdır. Daha sorunsuz ve bağımsız kişiler bulmanız gerekirse, zaman kaybetmeden o kişiyi bulmak üzere harekete geçmeniz daha doğru olacaktır. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, eğer daha önce rastlamadıysanız!

Haberin Devamı


İLETİŞİM VE PAZARLAMADA ENGELLER

2016 yılı komşular, akrabalar veya yakın çevre ilişkilerinde dikkat gerektiren bir yıl olabilir. Kuzen, kardeş, teyze, hala veya komşuların sizi kontrol etme veya hayatınıza müdahale etme çabalarını tuhaf bulabilirsiniz.
Son yıllarda olduğu gibi, bu yıl yine zaman zaman iletişim, medya, satış pazarlama, bilişim, otorite konumundaki kişilerle ilişkiler, sağlık, sözlü ve yazılı diyaloglar başlıklarındaki konularda zorlanmalar yaşayabilirsiniz.
Engeller ve yanlış anlaşılmalar gündemde olabilir. Bu yıl süreci, değişmesi gereken yerlerde gerekli değişiklikleri yaparak lehinize ve gelişime çevirme şansı bulabilirsiniz. Değişimden korkmamalı, bunu fırsat olarak değerlendirmelisiniz.

 

Haberin Devamı

Önemli tarihler


9 Mart (+/- bir ay) civarında, aşk hayatınızı, sevgi temalı ilişkilerinizi veya yaratıcılık gerektiren ilişkilerinizi ilgilendiren başlıklarda bir aydınlanma sürecindesiniz. Yeni başlangıçlar söz konusu olabilir. Maddi açıdan ani ödemeler veya koşullar yüzünü gösterebilir.
Arabalar ya da teknolojik cihazlarla ilgili finansal bütçe ayırmak gerekebilir. Çalıştığınız alanın genel şartlarında oluşan değişiklikler sizi de etkileyebilir. Yeni hobilere başlayabilir, yaratıcılığınızı aktif şekilde ortaya koymak isteyebilirsiniz.
23 Mart (+/- bir ay) civarında, arkadaşlıklarınız testten geçebilir, teknolojik başlıklı araç gereçlerde sorun yaşanabilir. Telefon numaralarınızı veya bilgisayar dosyalarınızı yedeklemenizde fayda var. Bazı arkadaşlarınızın veya yol gösterici olarak gördüğünüz kişilerin hayatlarındaki değişiklikler sizi de etkileyebilir.
İş arkadaşlarınızla gizli yürüttüğünüz işler, paylaştığınız veya paylaşabileceğiniz bir sır sıkıntı yaratabilir. Maddi açıdan ise, bazı borçların tahsil edilmesinde veya ödenmesinde sorunlar gündeme gelebilir. Sağlığı ihmal etmemekte de fayda var.
20 Nisan-24 Mayıs ve 18 Ekim-18 Aralık tarihleri arasında, sosyal açıdan hareketli günler sizi bekliyor. Ekim-kasım döneminde, sosyal yaşamda yeni kişilerle tanışma veya özel ilişkilerinizde değişik olaylar yaşama olasılığınız yüksek olabilir. Sosyal anlamda özgüveniniz yüksek. Eski ilişkiler canlanabilir.
26 Mayıs–30 Haziran aralığında, maddi anlamda size verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle ek planlar, yeniden bütçelendirme ya da yeni kaynak arayışı türünde girişimleriniz artabilir. Temmuz geçişinde, bitmeyeceğini ya da halledemeyeceğinizi düşündüğünüz işleri tamamladığınızı görebilirsiniz. En geç ağustos ayına kadar ise, uzun zamandır sizi huzursuz eden bazı konular tamamen ortadan kalkabilir.Ağustos ayı civarı, ev veya aile başlıklı konular açısından yoğun ve dikkat gerektiren bir süreç olabilir. 1 Eylül (+/- bir ay) civarında, sevdiğiniz kişiler bazı konularda size danışmak isteyebilirler. Yol gösterici olabilirsiniz. Ancak aksilikler ön planda ay boyu. Teknolojik cihazlardaki sorunlar yedekleme yapmayı gerektirebilir. İş koşullarınızda değişiklikler söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızın, yöneticilerinizin veya sizden yaşça büyük kişilerin hayatlarındaki değişiklikler sizi de etkileyebilir. Sağlığınızı ihmal etmemenizde fayda var. 16 Eylül (+/- bir ay) civarında, mart ayında yaşananlara benzer olayların kendini hatırlatabileceği bir aylık süreç. Bazı ilişkilerinizi kaybetmeyi göze alamayacağınızı anlayıp, bir sonraki seviyeye çıkartma kararı alabilirsiniz. Çocuklarınızı ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir veya hayata bakış açınız, inançlarınız veya yaşam felsefeniz yaşanan olayların etkisiyle farklılaşabilir, gelişebilir.
Sevgili Akrep’ler hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgi ile kalın...
NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın Yay burcuyla devam edeceğiz...

 

GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI

Koç
Beklenmedik haberler veya ortaya çıkan bilgiler söz konusu olabilir. Nasıl tepki göstereceğinize karar vermeden önce, elinize geçen bilgileri doğru şekilde değerlendirmeniz ve seçeneklerinizi gözden geçirmeniz gerekebilir.

Boğa
Kafanızdan geçenleri açıkça dile getirmek isteyebileceğiniz zamanlardasınız. Ancak, sonuçlarını düşünmeden yapılacak konuşmalar esnasında dikkatli olmanızda fayda var.

İkizler
Maddi başlıklı veya yaratıcılık gerektiren işlerle ilgili konularda alışılmadık düşüncelerinizi devreye sokmalısınız. Rutinin dışına çıkmanız gereken günlerdesiniz.

Yengeç
Ateşin bulunduğu zamanlardan beri yapmayı düşündüğünüz değişiklikleri devreye sokabileceğiniz günlerdesiniz. Olan bitene çok takılmadan hemen harekete geçebilirsiniz. Zira, her gün yarın demeniz, yarınlara ertelenen işlerden başka bir anlam ifade etmeyecektir.

Aslan
Ticari, sağlıkla veya özel yaşamınızla ilgili konularda ortaya çıkabilecek haberleri veya bilgilerin doğruluğunu araştırmadan bilemezsiniz. Dolayısıyla, inceleme yapmanızda fayda var.

Başak
Bazı kişilerin maddi konularda verdikleri sözleri yerine getirebilme, belli bir konuda sizi destekleme veya ihtiyaçlarınızı karşılama kapasiteleri hakkında bilgiler ortaya çıkabilir. Duyduklarınız karşısında cesur şekilde ilerleyebilirsiniz.

Terazi
Fazla emek harcadığınız planlarınızla ilgili önemli değişiklikler söz konusu olabilir. Bu planlarınızı daha fazla hareketlendirmeniz gerektiğini fark edebilir, kendiliğinizden sonlandırabilir veya bazı beklenmedik durumlar yüzünden rafa kaldırıldığına tanık olabilirsiniz.

Akrep
Bazı kişilerin birden nereden ortaya çıktığını, ne istediğini veya neden böyle bir zamanı seçtiğini anlamakta zorlanabilirsiniz ama bu kişilerden kurtulmayı başarabilirsiniz.

Yay
Maddi başlıklı konularda yeni düzenlemeler yapılması veya bazı anlaşmaların yeniden düzenlenmesi gerekebilir. Ancak diğer kişilerin kendi yöntemleriyle ilerleme konusunda ısrarcı olabileceklerini de söylemeden edemeyeceğim. Dolayısıyla, gereken değişiklikleri yapmak çok kolay olmayabilir.

Oğlak
İşbirlikleriniz, ortaklıklarınız veya ilişkilerinizle ilgili konularda tartışmalara girmekten kaçınmanız gereken günlerdesiniz. Ancak kötü olan diğerlerinin uzlaşması veya ses tonunu değiştirmesi gereken tarafın siz olduğunuza inanması olacaktır.

Kova
Cazip teklif veya davetler alabilirsiniz. Davetlere katılmanız durumunda belli ilişkilerinizi güçlendirmek veya yeni ilişkiler geliştirmek için fırsatlar yüzünü gösterebilir.

Balık
Sonlandırıldığını veya halledildiğini düşündüğünüz bazı işler veya durumlarla ilgili ani gelişmeler söz konusu olabilir. Her ne kadar sonunda olaylar istediğiniz şekli alacak olsa da, yaklaşık bir hafta beklemeniz gerekebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları