2015’te sizi neler bekliyor

Koç burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

KOÇ BURCU

Koç burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

BURCUN ÖZELLİKLERİ

Element: Ateş
Niteliği: Öncü
Yönetici gezegeni: Mars
Değerli taşı: Elmas
Zıt burcu: Terazi
Felsefesi: Girişim, başlangıç
Uyumlu burçları: Aslan, Yay
Finansal olarak uyumlu burcu: Boğa
Evlilik veya ortaklık burcu: Terazi
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Aslan
Koç burcu ünlüleri: Fatih Sultan Mehmet, Russell Crowe, Sakıp Sabancı, Zeki Alasya, Cem Karaca, Okan Bayülgen, Kayahan, Nurgül Yeşilçay, Serenay Sarıkaya, Bengü, Lady Gaga, Vincent Van Gogh, Charlie Chaplin, Johann Sebastian Bach, Descartes

Sevgili Koçlar, 2011 yılından beri burcunuzda bulunan Uranüs, hayatınızın pek çok alanında sizi değişime zorluyor: Evlilikler, boşanmalar, iş hayatında radikal değişiklikler, aile içinde göz ardı edilmesi zor dönüşümler, taşınmalar gibi...
Neyse ki, burçlar ailesinin stabil ve monoton yaşamdan hiç hoşlanmayan bir üyesisiniz. Değişim rüzgarları, bocalamanıza neden olmak yerine kendinizi pek çok konuda daha özgür ve yüklerden arınmış hissetmenizi sağlıyor.
Bu yıl da Uranüs yine sizin burcunuzda olacak. Değişim devam ediyor, ama bu sefer geçen yıllarda olduğu kadar sert geçişler yaşanmayacak, değişikliğin tadına varabileceksiniz. (Bu arada, 2015’te 1-15 Nisan arası Koç’lar daha fazla etkilenecek Uranüs’ten).
Uranüs, beklenmedik gelişmeler ve icatlar gezegenidir. Diğerleri birkaç yıldır sizi anlaşılmaz veya değişken olarak adlandırsa da, siz sadece sizi sınırlayan ve kısıtlayan kişiler dahil her şeyden uzaklaşmaya çalışıyorsunuz. Kendinizi, yaşam tarzınızı, yaşam felsefenizi yeniliyorsunuz. Sadece, değişime direnenler bu değişimden zarar görür.
Evet Sevgili Koç’lar, 2015’te kabuklarını kırmaya devam ediyorsun. Ancak, burada bitmiyor. Ne dedik, Uranüs aynı zamanda icatlar gezegeni ve sana çeşitli yeni fikirler verecektir. Birkaç yıldır neler yapabildiğine bak, kendinle gurur duyacaksın!
Bu etkinin tek olumsuz tarafı, Oğlak burcundaki Plüton’un Koç’a sert etkisi. Bu durum, bu iki etkin gezegenin birbirine direkt açı yaptığı dönemlerde gerilime, ufak tefek sakarlıklara, kazalara, kariyer veya toplum içindeki imajınızı ilgilendiren konularda zorlanmalara yol açabilir. Ama ani tepkilerden kaçınırsanız, beklenmedik tepki veya gelişmeler karşısında kontrollü olursanız, hareketlerinizin sonuçlarını doğru hesaplarsanız, her şey değişimin yenileyen enerjisiyle daha da güzel olacaktır.
Bu yıl özellikle, 2-8 Nisan arası doğumlu Koç’lar Plüton’un değiştirici dönüştürücü etkisini daha fazla hissedebilirler ve 2016’ya güçlenmiş olarak varabilirler.

AŞKTA SON 12 YILIN EN GÜZEL DÖNEMİ
Geçen temmuz ayının 3. haftasında aşk ve yaratıcılık evinize giren şans, bolluk, fırsatlar gezegeni Jüpiter, önümüzdeki ağustos ayının üçüncü haftasına kadar son 12 yılın en doyurucu aşklarını, mevcut ilişkinizde en romantik anları gündeminize taşıyor. Aynı zamanda çocuk sahibi olmak isteyen Koç’ların bu istekleri gerçek olabilir veya yıl içinde çocuklarıyla ilgili sevindirici olaylar yaşayabilirler. Hiçbiri olmazsa, yılın son derece eğlenceli aktivitelerle geçeceğinden ya da yeni hobiler edineceğinizden emin olabilirsiniz. Tam bir parti havasındasınız! Kendinize güveniniz de artıyor.

UNUTULMAZ BİR YAZ
Yılın en keyifli zamanları 4 Haziran-18 Temmuz ve 31 Temmuz–9 Ekim aralığı. Bu kadar kişi tarafından ilgi görmek sizi şaşırtabilir, bekar Koç’lar birden fazla kişiyle aynı anda flört etmemeye çalışmalılar. İlgi odağı olmak, artan davetler, keyifli aktiviteler yaz aylarının unutulmaz olmasını sağlayacak.
Evli veya uzun süreli ilişkisi bulunan Koç’lar da ilişkilerini canlandırma ve bağlarını kuvvetlendirme şansı bulabilir, partnerleriyle birlikte romantik ve eğlenceli planlar yapabilirler.
Kendinizi ifade etmenizi sağlayacak yaratıcı fikirler, renkli projeler, işlerinizi daha iyi sunmanızı ya da satmanızı sağlayabilecek yeni düşünceler de yaz aylarına hareket getirebilir. Çocuklarınızla ilgili gelişmeler, çocuklarınızla çıkacağınız tatiller yazın içinizi ısıtabilir. Belki de beklenen çocuk gelir, kim bilir! Jüpiter ve Venüs bir araya gelince samanlık seyran olur!

SAĞLIK DÜZELİYOR
Ağustos sonrası, şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter burç değiştirip Başak burcuna ve sizin 6. evinize geçiyor. Dolayısıyla, 12 Ağustos sonrası şanslı alanlarınız 6. Evinizin ilgi alanına giren konular olacak: Sağlık, hijyen, günlük rutin işleriniz ve iş...
Yeni çalışma arkadaşları, yeni görevler gündeme gelebilir ya da yaptığınız işlerde yöntem değişikliğine giderek işlerinizde verimi arttırabilirsiniz. Tüm bu alanlarda 12 Ağustos’tan itibaren gayet şanslısınız.
İş arayanlar istediği türde bir iş bulma şansı yakalayabilirler veya istedikleri çalışma koşullarına kavuşabilirler. Çalıştığınız yerden veya çalışma arkadaşlarınızdan memnun değilseniz, işlerin değişmeye başladığını da gözlemleyebilirsiniz. Bir iş ya da görev değişikliği söz konusu olabilir.
İşverenler içinse verimli, işinde tecrübeli ve tam istedikleri türden kişilerle çalışma imkanı oluşabilir.

EĞİTİCİ GEZEGEN ZORLAYARAK ÖĞRETİYOR!
Sağlığınızda olumlu gelişmeler olabileceğine değinmiştim malum. Aman! Bu esnada kilo almamaya dikkat edin sevgili Koç’lar!
Bilgelik gezegeni Satürn, girdiği evlerin konularında bizi disipline eder. Geçtiğimiz 2,5 yıldır 8. evinizde olan Akrep’teki Satürn, ortak kaynak kullanımı gerektiren işlerinizde (kredi, nafaka, miras, prim, sigorta, vergi, sponsorluk, ortaklık sonrası paylaşımlar gibi), cinsellik temalı ilişkilerinizde sizi adeta eğitime tabi tuttu. Zorlayarak disiplin kazanmanıza yardım etti. Başkalarının kaynaklarına (baba, işyeri, banka, eş, anne, ortak gibi) güvenerek değil, kendi finansal durumunuza güvenerek hareket etmeniz gerektiğini anlamanızı sağladı. Ya da tam tersi, karşınızdaki kişilerin finansal yaklaşımları nedeniyle şaşırdınız.
Bu yıl, Satürn Yay burcunda. Ancak, haziranın üçüncü haftasından eylül ayının dördüncü haftasına kadar tekrar Akrep’e dönüp aynı alanlarda kendini son kez hatırlatacak. Bu esnada (vergi, nafaka, kredi, miras gibi) sorun yaşamamak için dürüstlüğünüzü korumanız ve hukuken her şeyin doğru olduğundan emin olmanız önem taşıyor!
Bu aylar dışında, Satürn’ün öğretici etkisini önümüzdeki yaklaşık üç yıl boyunca 9. evinizde hissedeceksiniz. Yurtdışı bağlantılı kişiler, yabancılarla ilişkiler, seyahatler, eğitim, hukuk, medya, ulaştırma, dış ticaret alanlarınızda zaman zaman zorlayıcı da olsa yeni tecrübeler edinecek, bu alanlarda kendinizi disipline etme fırsatı bulabileceksiniz.
Ayrıca bu sefer Satürn’ün eğitimleri sizi çok fazla zorlamayacak, daha keyifli tecrübelere neden olacaktır.

İLHAM MART DOĞUMLU KOÇ’LARI KOVALIYOR
Balık burcundaki Neptün, mart doğumlu Koç’ların kafalarını karıştırabilir. Ama işin güzel tarafı şu: Yaratıcılıklarını da bir o kadar arttıracaktır.
Neptün şu an mart doğumlu Koç’ları etkiliyor, ilerleyen yıllarda nisan doğumlu Koç’ları etkileyecektir.
Mart Koç’ları sezgilerine kulak vermeli, kuvvetle muhtemel sayıca artan rüyalarını da bir kenara not almalılar. Kendilerini ve bilinçaltlarını daha iyi anlayacakları, içsel yolculuklarını arttıracakları dönemdeler. İlham mı? Peşlerini bırakmayacak!

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TARİHLER

Haberin Devamı


Mart, nisan ve mayıs döneminde, 20 Mart ve 4 Nisan civarında (+/- 1,5 ay), özellikle gizli kapaklı işlerden, gizli ilişki, işbirliği veya girişimlerden uzak durmakta fayda var. Zira, gizli kalması zor olabilir veya toplum önünde zor durumda kalmanıza yol açabilir.
Ani gelişmeler, ortaya çıkan haber ve bilgiler, nisan ayını şekillendirebilir. Aşkınızın karşılıksız olmadığını öğrenmeniz sizi sevindirebileceği gibi, diğerlerinin de bu durumun farkına varması sıkıntı yaratabilir. Özellikle kimsenin haberi olmadan bazı işlere girişmek veya işbirlikleri kurmak istiyorsanız, gizliliği korumanın zorlaşacağı bir süreçte olduğunuzu unutmamalısınız. Yeni kişilerin üzerinizde etki bırakabileceği günler.
7 Mayıs–6 Haziran, 23 Haziran–10 Ağustos tarihleri, evinizi ve ailenizi ilgilendiren uğraşlar ön planda olabilir. Tadilat, tamirat, dekorasyon, aileyle ilgili konular gibi...
13 Eylül civarında ise, sağlığınızla ilgili konuları daha fazla ciddiye alabilir, kontrollerinizi yaptırabilir, spora veya diyete başlayabilirsiniz. Ya da işinizi ilgilendiren yenilikler gündeme gelebilir.
28 Eylül civarında dış görünüşünüzü, imajınızı ve gardırobunuzu yenileyebilirsiniz. Yaşam tarzınızı yenilemek isteyeceğiniz bir dönem olabilir.

Haberin Devamı

Beklenmedik olaylar değişimi tetikliyor

Değişim ve dönüşüme zorlandığımız bir süreçteyiz. Uranüs ve Plüton arasındaki olumsuz açı, haftanın ilk günleri başta olmak üzere şubat ayına kadar ani gelişmeleri, beklenmedik olayları veya bazı sürprizleri gündemimize taşıyabilir. Benzer etkileri nisan ve ekim aylarında da yaşamıştık. Bu sefer yaşanabilecek olaylar, o dönemlerde yaşananların çok daha hafif bir yansıması. Benzer nitelikte gelişmeler olabilir.
Yangınlar, ateşle bağlantılı parlamalar, ufak tefek sakarlıklar ve minik kazalar, gaz sıkışmaları, uzayla, elektrikle ya da havayla bağlantılı olaylar, icatlar veya keşifler, bilimsel ve teknolojik gelişmeler gündeme gelebilir.
Hepinize keyifli günler, sağlık ve sevgiyle kalın...

Haberin Devamı

Koç
Bugünlerde agresif kişiler ya da gergin ortamlar söz konusu olsa da, siz kolaylıkla altından kalkabilecek güçte olabilirsiniz veya tam tersi siz de isyankâr bir tutum sergileyebilirsiniz. Meslektaşlarınız veya işbirliği içinde olduğunuz kişiler sizin kadar gayret göstermiyor dahi olsa, onlara daha yapıcı bir tavırla yaklaşmanızda fayda var.

Boğa
Alışık olmadığınız durumlarla veya konularla uğraşabilir, alınan kararlarda yaşanan bozulmalar nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz. Bu hafta içinde medya, bilişim, halkla ilişkiler, eğitim ve seyahatler başlıkları dikkat gerektirebilir.

İkizler
Bu hafta içinde söyledikleriniz net şekilde anlaşılmayabilir ya da fikir çatışmaları yaşanabilir. Anlaşılmak uğruna ortamı daha da germek doğru olmayacaktır. Sosyal ilişkilerde değişikliklerin maddi yansımalarına dikkat etmek gerekiyor. Bazı konularda bağlayıcı sözler vermeden önce, kâr-zarar dengesi kurulması gereken bir aydasınız.

Haberin Devamı

Yengeç
Aksiliklere veya engellere açık, ani çıkışların gündeme gelebileceği veya ani tepkiler vermekten kendinizi alamayacağınız bir haftalık sürece giriyorsunuz. Hayatınızdaki değişimler, yenilikleri beraberinde getirebilir.

Aslan
Sevgili Aslan’lar, bu hafta içinde kelimelerinizi doğru kullanmanız durumunda iletişim kurmakta ya da iletişim araçlarıyla ilişkilerde çok başarılı olabilirsiniz.

Başak
Bu hafta içerisinde tutkularınızı kontrol etmekte zorlanabilirsiniz ya da ilişkilerde ufak tefek sıkıntılar yaşanabilir. Genelde tutkulu ve yeni aşklara da açık bir ay. Evli değilseniz veya uzun vadeli bir ilişkiniz yoksa tabii...

Terazi
Bu hafta kuvvetli etkiler devrede. Sevdiğiniz kişilerle ilişkileriniz zorlanabilir. Gerilim içeren konularla uğraşmanız gerekebilir. Evle ilgili gelişmeler veya alım-satım türünde başlıklar da gündeme gelebilir.

Akrep
Bu hafta içinde birlikte iş yaptığınız kişilerle problemler yaşayabilirsiniz. Ancak maddi açıdan yeni fırsatlarla karşılaşacaksınız.

Yay
15 Aralık civarında maddi alanda bazı sorunlara veya karışıklıklara açık olacaksınız. Neyse ki 17 Aralık sonrası yine parasal olanaklar veya fırsatlar devrede olacak.

Oğlak
Bu hafta içinde evinizi veya ailenizi ilgilendiren konularda gerilim yaşanabilir. Sakinliği korumanız gerekebilir. 17 Aralık sonrası kendinizi daha iyi ifade edebilir, belli plan veya projelerinizin dikkate alınmasını sağlayabilirsiniz.

Kova
Bu hafta içinde sosyal ilişkide olduğunuz kişilerle aranızda ufak tefek sürtüşmeler yaşanabilir ama hepsi o kadar. İşinize veya iş hayatınızı ilgilendiren konulara konsantre olmanız gerekiyor. İhmal veya dikkatsizlik sorun yaratabilir.

Balık
Maddi konularda ve maddi başlıklı ilişkilerde dikkatli olmalısınız. 17 Aralık civarında, kazananı belli olmayan tartışmalar nedeniyle ilişkiler zarar görebilir. İlişkilerinizden ne beklediğinizi görebileceğiniz günlerde olacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları