Terazi burcunda Ay tutulması

23 Mart’ta, Terazi burcunda Ay tutulması ve dolunay meydana geliyor.

Haberin Devamı

Dolunaylar sonlanma ve sonuçlanma enerjileri taşırlar. Ay tutulmaları ise, en az dört dolunay etkisindedir ve önemli konularda sonlanmaları ve sonuçlanmaları hayatlarımıza taşır.
Netice almak istediğimiz konuları sonuca bağlayabiliriz veya sorunlu olaylar, işler, ilişkiler sonlanabilir. Ay tutulmaları genel anlamda (+\-) 15 gün etkilidir.
Bu hafta, Terazi burcunda yaşayacağımız Ay tutulması ve dolunay, 2013 Mart ayında başlayan Terazi-Koç aksında yaşanan tutulmaların sonuncusu.
Özellikle Terazi ve Koçlar için rahatlatıcı bir haber. Zira, bir daha 2023 yılına kadar kendi burçlarında bir Ay tutulması yaşamayacaklar. Her ne kadar stresli durumlar söz konusu olsa da, bu sefer yaşayacağımız tutulma diğer yıllarda yaşadıklarımızdan daha olumlu bir görünüme sahip.
Dolayısıyla, son bir defa daha sakinliğinizi koruyabilirseniz, hayatınızdaki değişikliklerin getireceği yeniliklerle tazelenmiş bir sürece giriş yapabilirsiniz.
Bir kapı kapanmadan bir kapı açılmadığı gibi, sadece kapının önünde bekleyip zili çalarak yukarı çıkmak da mümkün olmuyor. Dolayısıyla, hareket önemli.
Tutulmanın etkilerini muhtemelen iki haftadır hissetmeye başlamış olabilirsiniz, iki hafta daha tutulma etkisi devam edecek.

Haberin Devamı

Terazi burcunda Ay tutulması

TUTULMA TERAZİ’DE NE ANLAMA GELİYOR?

İlişkiler testten geçiyor!
İkili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler, işbirlikleri, estetik ve sanatsal konular, adalet, eşitlik, denge, hukuk, hukukla bağlantılı işler ve ünvan sahipleri (avukatlar, hakimler, savcılar, yargıçlar gibi), diplomatik yetenekler, arabulucular, güzellikle bağlantılı trendler( kozmetik, moda gibi) ön plana çıkıyor.
İlişkilerde gerilim ve tartışmalar artıyor, ama ortaya çıkan gerçekler nerede durduğumuzu anlamamızı sağlayıp uzlaşma zemini bulmamızı sağlıyor.
Uzlaşmazlıkların, hayatımızdaki düzensizliklerin ve anlaşmazlıkların asıl nedenlerini açıkça görüyoruz.
Tekstil, kozmetik, moda, evlilik, diplomatik ilişkiler, ortaklıklar veya hukukla bağlantılı konularda bazı başlıklarda sona gelinirken, bazı yeni başlangıçlara doğru yol alınmaya başlanabilir.
Sorunlu evlilik veya ortaklıklarda sırlar ortaya çıkabilir ya da problemlerin nedenleri aydınlığa kavuşabilir. İdare edilmeye çalışılan ilişki ve işbirliklerini daha fazla idare etmek veya miş gibi yapmak zor olabilir.
Bazı ilişkiler sonlanırken, bazı ilişkilerse tam tersi, bir sonraki adıma taşınabilir (söz, nişan, evlilik, ortaklık ve sözleşmeler gibi).
Neyse ki, gökyüzü bir taraftan da romantizm vaat ediyor olacak. Ortaklık ya da işbirliklerinde hukuki başlıklı konular ağırlık kazanabilir.
Bu tutulma esnasında diğer gezegenlerin (Jüpiter Satürn, Neptün ve Venüs) konumu ve 9 Mart’ta yaşanan Güneş tutulması nedeniyle, olaylara gerçekçi yaklaşmakta zorlanabiliriz. Hayallere dalma, hayalperest yaklaşımlar veya hayalci ya da sahtekar kişiler nedeniyle yanıltılma risklerini doğru yönetmemiz gerekecek.
Ahlaki değerleri bozuk ve ilişkilerini ya da karşısındaki kişileri kötüye kullanan, tacizci veya sahtekar kişiler ortaya çıkabilir. Birbirimizin duygularına rehber olmak, birbirimizin yaralarını sarmak isteyeceğimiz günlerde olacağız.
Yaşam tarzında değişiklikler yapmak, sanatsal faaliyetlerle ilgilenmek veya imaj değişikliğine gitmek ve bu türlü alışverişlere yönelmek için istek artabilir.
Mars’ın destekleyeci konumu, bizim için önemli iş, ilişki veya projelerimizde atak ve girişimci davranmamızı, özgür hareket ederek yeni başlangıçlar yapmamızı ve yeni yol haritaları çizmemizi sağlayabilir. Geçmişin yüklerinden kurtulabilir, yeni çözümler üretebiliriz.
Mars bu tutulmada zıtlıklar arasında arabulucu rolü üstlenebilir. Duygu ve düşüncelerimizi cesurca ortaya koymamıza neden olabilir.
Merkür’ün konumu ise, kilit pozisyondaki veya liderlik özellikleri olan kişilerin hayatımızda önemli etkileri olabileceğine, hayatımıza girecek ya da hayatımızdan çıkacak bu tür lider özellikteki kişilere, iletişim, elektrik elektronik ve hava başlıklı konulardaki sorunlara dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tutulma, ülkemizin 4. evine düşüyor

Terazi burcundaki Ay tutulması 4. evimizde ve Mars’ımıza çok yakın bir derecede gerçekleşiyor. Bu durum ülkemizi, milli değerlerimizi, vatandaşlarımızın durumunu, güvenliğimizi, güvenlik teşkilatlarımızı (asker, polis, koruma gibi), güvenlik materyallerini (silahlar, araçlar, askeri mühimmatlar gibi) vatan topraklarını, madenleri, tarım alanlarını, tarımsal konuları, devlet arazilerini ve gayrimenkullerini ve muhalafet partilerini ilgilendiren alanlarda yaşanabilecek olayları ön plana çıkartabilir.
Ancak, etkilerini iki haftadır hissettiğimiz düşünülürse, olumsuz kısımların geçmiş olduğunu umalım, ama tedbiri mutlaka elde tutalım derim Niobe’ce.
Mars, tutulmayla olumlu konumda. Dolayısıyla, ülke olarak imajımızı güçlendirmemize yardımı dokunacak işbirliklerini hareketlendirebilir, sınırlarımızda dengeyi sağlayacak adımlar açısından daha yaratıcı fikirler geliştirebilir, mülteciler ve uluslararası başlıklı konularda anlaşmaların, görüşmelerin ve gelişmelerin aynı hızla gündemimizde yer almayı sürdürdüğünü görebiliriz.
Yardım kuruluşları, senatoryumlar, vakıflar, din ve inanç sistemleriyle ilgili başlıklar ve kişiler gündemde ön plana çıkabilir.
En önemlisi, 9 Mart tutulmasının etkilerini yaşamaya aynı hızda devam ediyoruz. Örtüşen başlıkları yazmadım; zira iki hafta üst üste uzun uzun ele almıştım.
“1997’deki tutulmalar tekrar ediyor” yazısı başta olmak üzere, zaman bulabilirseniz şayet, internet sayfalarımızdan okumanızı öneririm Niobe’ce.
Eylül ve ekimde
yaşananlar
akla geliyor
Bu tutulma, Ekim 2015’teki Terazi burcundaki Yeni Ay’ın ve Eylül 2015’teki Koç burcundaki tutulmanın devamı niteliği taşıyor.
O günlerde neler yaşandığına bakıldığında, uğraştığımız veya uğraşabileceğimiz başlıkları anlamak mümkün olabilir.

Haberin Devamı

Tutulma en çok kimleri etkiliyor?

Eylül doğumlu Teraziler, Mart doğumlu Koçlar, Aralık doğumlu Oğlaklar, Haziran doğumlu Yengeçler ve Ay burçları, Marsları ya da yükselenleri bu burçlarda olanlar daha çok etkileniyor.

Ay tutulması burcunuzu nasıl etkileniyor?

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ
23 Mart, (+/- 15 gün) civarında, sizden saklanan veya sizin gizli tutmaya çalıştığınız şeyler ortaya çıkabilir. Bazı kişiler ya da olaylar hakkında bilgi toplamak istiyorsanız, en geç eylül sonuna kadar sonuç alabilirsiniz.
Ortaya çıkan sırlar şaşırtıcı olabilir ve ilişkilere zarar verebilir. Seyahatler, yurtdışı bağlantılı işler, yabancılarla ilişkiler, hukuk, eğitim, ticaret, ulaştırma veya bilişim başlıklı konularda sonuç alabilecek, beklenmedik, ama muhtemelen hoş haberlere açık günlerdesiniz.
Uzun zamandır zorlanan ikili ilişkiler açısından ise, bir süredir hassas bir süreçtesiniz (özellikle burcun ilk günleri doğanlar için). Bazı konularda fikirleriniz konusunda ısrarcı olabilir, son noktayı koyabilirsiniz.
Ruhsal ve mental sağlığınız ya da ikili ilişkileriniz (evlilik, ortaklık, işbirliği) ön plana çıkıyor. Gizli kalmış konular aydınlanabilir, araştırdığınız olaylar veya kişiler varsa sonunda aradığınız bilgiler açığa çıkabilir veya bazı sırların ortaya çıkması sizde rahatlama sağlayabilir. Kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz.
İşinizi, üzerinde yoğunlaştığınız konuları veya sağlığınızı ilgilendiren başlıklar öncelikli olarak gündemde olabilir. Maddi, manevi ve fiziksel olarak güvenliği boş geçmemeniz gereken bir aydasınız sevgili Koçlar.

Haberin Devamı

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA
23 Mart (+/- 15 gün) civarında, iş yaşamınızı veya arkadaşlarınızı ilgilendiren konularda önemli olaylar meydana gelebilir. Bazı haberler de ortaya çıkabilir.
İş hayatınızı ilgilendiren değişiklikler yapabilirsiniz. Kendi işinizi yapmaya başlayabilir, bu amaçla yatırımlar yapabilirsiniz veya iş arkadaşlarınızı ya da iş koşullarınızı ilgilendiren değişiklikler olabilir.
İşle ilgili yeni yöntemler geliştirebilir, yeni araçlar kullanmayı öğrenebilir, yeni sözleşmelere imzalar atabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal anlamda sağlığınızı korumanız gerekiyor. Sizinle aynı ilgi alanlarına sahip veya sizinle aynı şekilde düşünen gruplara dahil olma kararı alabileceğiniz, arkadaşlık ilişkilerinizi veya sosyal çevrenizi gözden geçirip yeni başlangıçlar yapmanın zamanı geldiğini düşünebileceğiniz bir süreç.

Haberin Devamı

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER
23 Mart (+/- 15 gün) civarında, aşk hayatınızı veya evliliğinizi destekleyen enerjiler size güç verebilir. Sevildiğinizi görmek hoşunuza gidecektir ya da kadersel bir romantik ilişki gündeme gelebilir.
Bir süredir devam eden ilişkileriniz karşı tarafın açıklamaları veya söyledikleri nedeniyle başka bir boyut kazanabilir. Bu kişiyi farklı açıdan görmeye başlayabilirsiniz. İkili ilişkilerinizi, işbirliklerinizi, çocuklarınızı veya yaratıcılık gerektiren işlerinizi ilgilendiren başlıklarda bazı konular neticeye kavuşabilir.
Bugünlerde, kötü alışkanlıklar veya uygun olmayan davranışlar edinme sürecindesiniz. Özellikle dikkat etmenizde fayda var.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ
23 Mart (+/- 15 gün) civarında, evinizi, ailenizi veya yaşadığınız yeri ilgilendiren olaylarda yoğunluk yaşanabilir. Sevdiğiniz bir kişiyle önemli bir kırılma ya da dönüm noktası gündeme gelebilir.
Taşınma, alım satım, kiralama, tadilat ya da evi yeniden dekore etmek türünde işlerle uğraşabilirsiniz. Gayrimenkul başlıklı konularla uğraşmanız da gerekebilir.
İşinizi ya da eğitiminizi ilgilendiren başlıklar nedeniyle yer değişikliği söz konusu olabilir. Aile üyelerini ilgilendiren konulara zaman ayırmak tutulmanın başka bir yansıması olabilir.
Elinizden geldiğince rahatlatıcı aktivitelere zaman ayırmanızda ve ani tepkiler vermekten kaçınmanızda fayda var. Hassasiyetiniz yüksek olabilir. Sağlık konuları ihmal edilmemeli.
Ancak, zaman zaman stres hissedilse bile, olumlu değişiklikler sizi bekliyor.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN
23 Mart (+/- on beş gün) civarında, kardeşlerinizin veya yakın akrabalarınızın hayatlarındaki önemli değişikliklerde onlara destek olmanız gerekebilir.
Komşularınızı ya da seyahat başlıklarını içine alan olaylar gündemde olabilir. Aslında bir seyahat, yenilenmenizi sağlayacaktır. Hatta, yeni aşklar veya mevcut aşkları güçlendirme fırsatı söz konusu olabilir.
Sözel veya yazılı olarak kendinizi gösterme şansı bulabilir, yayıncılık, halkla ilişkiler, medya, bilişim veya satış alanlarında önemli adımlar atabilirsiniz.
Raporlar, anlaşmalar ya da tezler sonunda tamamlanabilir. Önemli evrakları dikkatle incelemeden imza atmamalı veya kaybetmemelisiniz.
Ummadığınız konularda önemli değişiklikler söz konusu olabilir. Önünüze önemli projelerle ve işlerle gelen kişilerin, olayların acilen halledilmesini beklemesi, işin güzel tarafını kaçırmanıza neden olabilir.
İnternet veya diğer iletişim araçları yoluyla yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Ancak, ilk randevular için güvenli yerleri tercih etmenizde fayda var. Maddi açıdan gelir getirebilecek ya da karlı alışverişlere açık 15 günün içindesiniz.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK
23 Mart (+/- on beş gün) civarında, ortaklarınız veya partnerlerinizle maddi sorumluluklar ya da maddi başlıklı konularda daha dürüst olunması gerektiğine dair sohbetleriniz artabilir.
Bazı gelirleriniz sonlanabilir veya yeni gelirler edinebilirsiniz. Ortak kaynak kullanımı gerektiren konularda (kredi, miras, burs, sponsorluk, nafaka, komisyon, prim gibi) olumlu gelişmelere açık 15 günlük süreçtesiniz.
Evliliğiniz, işbirlikleriniz veya ortaklıklarınız başlığı altında incelenebilecek konular ön planda ve uzun süreli beraberlikler sınanabilir.
Bu alanda bazı kararlarınız sorgulanabilir, bazı kişilerin gerçek yüzünü görebilirsiniz veya karşılıklı eleştiri ya da şikayetler söz konusu olabilir.
İlişkilerin devam edebilmesi uzlaşma yönünde göstereceğiniz çabaya bağlı olabilir. Sağlığınızı da ihmal etmemeniz gerekiyor.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ
23 Mart (+/- bir ay) civarında, dış görünüşünüzü ilgilendiren değişiklikler yapabilirsiniz veya imajınızı ilgilendiren olumlu olaylar söz konusu olabilir.
Diyete veya spora başlama ihtiyacı duyabilirsiniz. Başkalarına hoş görünme ihtiyacı bazı değişiklikleri gündeme getirebilir. Bitmekte veya başlamakta olan ilişkiler sizde değişimi tetikleyebilir.
İkili ilişkiler, işbirlikleri veya ortaklıkların altını çizen bir süreç. Başlayan, bir sonraki aşamaya taşınan veya biten ilişkiler gündemde.
Bitirilmesi gereken raporların, tezlerin, yazıların veya anlaşmaların bitirilebileceği günlerdesiniz. Yakın çevrenizden kişilerle (kardeş, kuzen, teyze, hala, komşu gibi) ilgili haberler söz konusu olabilir. Evinizi ya da gayrimenkul başlıklı konuları ilgilendiren olaylar neticelenebilir. Kelimelerinizi dikkatle seçmenizde fayda var.
Psikoloji, astroloji, felsefe veya mistik diğer başlıklarda hayatınızı ilgilendiren adımlar atabilirsiniz.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP
+/- 15 gün civarında, arkadaşlıklarınız testten geçebilir, teknolojik başlıklı araç gereçlerde sorun yaşanabilir. Telefon numaralarınızı veya bilgisayar dosyalarınızı yedeklemenizde fayda vardır.
Bazı arkadaşlarınızın veya yol gösterici olarak gördüğünüz kişilerin hayatlarındaki değişiklikler sizi de etkileyebilir. İş arkadaşlarınızla gizli yürüttüğünüz işler sıkıntı yaratabilir.
Sırlar ortaya çıkıyor ama duyduğunuz haberlerin doğruluğunu mutlaka denetlemelisiniz.
Maddi açıdan ise, bazı borçların tahsil edilmesinde veya ödenmesinde sorunlar gündeme gelebilir ya da aşırı harcamalar söz konusu olabilir.
Sağlığı ihmal etmemekde de fayda var. Bulunduğunuz firmanın veya çalıştığınız alanın genel şartlarında oluşan değişiklikler sizi de etkileyebilir.
Yeni hobilere başlayabilir, yaratıcılığınızı aktif şekilde ortaya koymak isteyebilirsiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAY
+\- 15 gün içinde, uzun zamandır netice almak istediğiniz konularda sonuç almaya başlayabilirsiniz. Maddi veya manevi bazı konular olgunlaşmaya başlayabilir.
Bazı arkadaşlarınızla yollarınız ayrılabilir, taşınan, okumak üzere uzaklaşan arkadaşlar söz konusu olabilir veya uzaktaki bir arkadaşınızın size yardım ettiğini görebilirsiniz.
Bazı konularda inisiyatif kullanabilir, liderlik rolüne soyunarak işleri istediğiniz noktaya taşıyabilirsiniz. Davetler, sosyal aktiviteler veya keyifli planlar açısından renkli örnekler yaşanabilir.
Sosyal anlamda hızlı değişiklikler yapmanız gerekirse, yeni arkadaş bulmanız zor olmayacaktır.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK
+\- 15 gün içinde, yeni işler veya sorumluluklar yüzünü gösterebilir. Çok daha fazla getirisi olabilecek işlere girişmekten kaçınmamalısınız.
Yeni bir göreve getirilebilir, eğer kendi işinizi yapıyorsanız, işinizle ilgili yenilikler yapabilir, yeni müşteriler edinebilirsiniz.
Kariyerinizi veya iş hayatınızı ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir. Farklı bir alana geçiş yapabilir, bulunduğunuz alanda farklı çalışmalar yapabilir veya farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
Çalıştığınız firmada veya sektörde değişimler olabilir. Yöneticilerin hayatlarındaki ani gelişmeler sizi de etkileyebilir.
Hakkınızda yapılan konuşmalar veya haberler zamanınızı alabilir. Aralık doğumlu Oğlaklar bazı aksiliklerle veya engellerle karşılaşabilirler ama direnç göstererek başarılı olmaları da mümkündür. Kariyerinizi veya iş hayatınızı ilgilendiren gelişmeler dikkat gerektirebilir. Ortaya çıkan bilgi ve haberler nedeniyle otorite konumundaki kişilerle görüşmek durumunda kalabilirsiniz.
Konuşmalar esnasında kelimeleri seçerek kullanmalısınız. Sezgilerinize güvenebilirsiniz. Hoş gelişmeler olsa dahi, sizden fayda sağlamaya çalışmaları hoşunuza gitmeyebilir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA
+\- 15 gün içinde yeni seyahatlere çıkabilir, eğitimlere başlayabilir, yabancılarla veya yurtdışı bağlantılı işlerle ilgili konularda sonuç elde edebilir, hukuki başlıklarda sona yaklaşabilirsiniz.
Önemli sınavlar, yakın akrabalarla bağlantılı konular, yurtdışı bağlantılı gönderiler, önemli anlaşmalar, yayıncılıkla ilgili projeler gündeme gelebilir.
Mars’ın konumu tüm bu alanlarda enerjik ve yaratıcı olacağınıza işaret ediyor. Uzun mesafeli ilişkiler testten geçebilir, bu tür bir ilişkiyi yürütmenin zor olduğuna karar verebilirsiniz ya da bir taşınma söz konusu olabilir.
Uzun zamandır görmediğiniz bir kişiyi habersiz ziyarete gitmeniz durumunda sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak, ilk görüşte aşk türünde hafif ölçekli etkileşimlere de açık bir aydasınız aynı zamanda.
Eğitim başlıklı konularda yeni bir alana geçiş veya farklı öğrenimler gündeme gelebilir. Akrabalarınızın hayatlarındaki sorunlarla ilgilenmeniz gerekebilir.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK
+\- 15 gün içinde, ortak kaynak (borç alacak, kredi, burs, nafaka, miras, vergi, tazminat, prim gibi) kullanımı gerektiren konularda işler hızlanıyor veya sonuçlanıyor.
Beklediğiniz paraya kavuşabilir veya yüklü miktarda para ödemesi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Borçları tahsil etmeniz zor olabilir ya da aniden ortaya çıkan borçlar nedeniyle zorlanabilirsiniz.
Ödemelerle ilgili yanlışlıklara dikkat etmeli, maddi içerikli evrakları detaylı okumalı, değerli eşyalarınızı ve paranızı korumalısınız.
Ancak, Mars’ın olumlu görünümü iş hayatınızı veya kariyerinizi ilgilendiren bir başarıyla bağlantılı gelişmelere de dikkat çekiyor.
İşle ilgili görüşmelerinizde istediğiniz ayrıcalıklara kavuşabilirsiniz, ama görüşmede takınılacak tavır önemli görünüyor. Aksi takdirde işler aleyhinize gelişecektir.
Sağlık başlıklı konuların ihmal edilmemesi gereken günlerdesiniz. Haziran ayına kadar, iş hayatınız veya yapmanız gereken işler açısından oldukça hareketli bir süreç.
İş değişiklikleri, iş koşullarınızda değişiklikler, maddi açıdan farklı alanlara ilgi, maddi anlamda cesur adımlar veya yoğunluğa bağlı ani çıkışlar gündeme gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları