Eski yaralar kanayabilir

Bu hafta 9 Mart itibarıyla Balık burcunda tam Güneş tutulması ve Yeni Ay meydana geliyor.

Haberin Devamı

Ama Jüpiter, Satürn, Güneş ve Neptün birbiriyle etkileşim halindeyken istikrarlı bir süreç veya istikrarlı bir ruh durumundan bahsetmek zor görünüyor. Balık’ın duyarlılığı, hayal dünyası, fedakarlığı ve özverisi Jüpiter’in etkisiyle artıyor ve kısıtlı hayat görüşümüzün dışına çıkmamızı sağlıyor. Geniş düşünüyoruz, hayal dünyamız genişliyor, duygusal veya ruhsal olarak büyüyoruz.
Ancak, sınır koymamaız durumunda hayallere dalıp, hayallerimizin kurbanı olabiliriz. Gerçekçi düşünmek için ne gerekiyorsa yapalım birkaç hafta boyunca.
Yaratıcılığı yüksek bir haftaya giriyoruz yine. Ancak, yanıltılmaya, yanılmaya, halüsinasyonlara dalmaya ya da hayal kırıklıklarına da açık bir hafta olabilir.
Balık burcu ve Neptün etkisindeki bu haftanın seyri haftayı nasıl değerlendireceğinize veya olaylara ne kadar gerçekçi yaklaşabileceğinize göre değişiklik gösterebilir.
Rüyalar birkaç haftadır olduğu gibi bu hafta da artış gösteriyor. Balık burcundaki tutulma geçmişle bağlantılı konuları aydınlığa çıkarmakla, eski hesaplaşmaları gündeme getirmekle ya da yaraları kaşımakla sınırlı değil.
Aynı zamanda, ruhsal anlamda değişiklikler yapmamızı sağlıyor. Her şeyi kadere bırakmak veya kadere yormak doğru değil. Ancak, kaderde varsa kaçınılmaz olanı kabullenmek, en iyi seçenek olduğu kadar da tek seçenektir.
İş hayatınız, ilişkileriniz, bazı plan veya projeleriniz aklınıza her ne gelirse akışa bırakmak durumunda olduğunuzu fark edebilirsiniz.
Kaderi sorgulamamalı, başınıza gelen şeyleri yeni bir yol çizmek için fırsat olarak kullanmalısınız. Aklınıza türlü fikirlerin gelebileceği, yaratıcılığın doruk yapacağı ve ilham perisinin peşinizde koşacağı bu haftayı kadere güvenip, hayallerinizin peşinden gitmek için kullanın, ama somut adımlar, kesin kararlar, anlaşmalar veya atılacak imzalar için doğru zaman değil bilginize.

Haberin Devamı

Eski yaralar kanayabilir


9 MART GÜNEŞ TUTULMASI NELERE DİKKAT ÇEKİYOR

Tutulmanın genel etkisi 6 ay kadar sürer (Yazdıklarımı değerlendirirken bu süreyi dikkate almanızda fayda var). Bu dönem ani değişimlerin olduğu, tempolu ve yoğun bir süreci kapsar.
Kendimizi daha iyi tanımamıza ve sorgulamamıza olanak sağlar. Yaşantımıza yenilikler getirir ya da neleri değiştirmemiz gerektiği konusunda bize yol gösterir. Bu Güneş tutulmasının Jüpiter ve Satürn’le yaptığı olumsuz görünüm, önemli gelişmelerin yanı sıra üst düzey ya da otorite pozisyonundaki kişilerle ilgili konuları da gündeme getirebilir.
İstifalar, rahatsızlıklar, gerginlikler, anlaşmazlıklar, imaj kaybı gibi durumlara sebep olabilir. “Tüm bu özverimin, gayretlerimin ya da verdiklerimin karşılığını alıyor muyum?” türünde sorular artabilir.

ESKİ YARALAR GÜNDEME GELEBİLİR

Balık burcundaki tutulma; toplumsal değerler ya da manevi duyguların ön plana çıkacağı anlamına geliyor. Bu durum hizmet ya da sağlık sektöründe çalışanları daha yakından ilgilendiriyor. Toplumun tüm kesimini içine alacak ve ilgilendirecek konular gündeme gelebilir.
9 Mart’tan itibaren +/- 1,5 aylık süreçte geçmiş yaralar, ruhen bizi etkisi altına alan acıları daha derinlemesine hissedebiliriz. Geçmişin izleri bugünlerimize yansıyabilir. Tutulmanın Balık’ta seyretmesi, vicdanen yaralayıcı olayları, gelgitleri ve karmaşık ruh yapısını temsil edebilir.
Tutulma aynı zamanda bir Yeni Ay olduğu için, iyileşme ve yenilenme sürecini de kapsıyor. Yeni yöntemlerle yaralarımızın ya da acılarımızın üstesinden gelebiliriz.

ÖLÇÜLÜ OLMA ZAMANI

9 Mart’ta meydana gelecek tutulmanın sonucu olarak, hesapta olmayan gelişmeler, anlık kararlar, aşırı tepkiler ya da davranışlar söz konusu olabilir. Öte yandan bunun devamı olarak; duygularda belirsizlikler, karmaşık ruh halleri, dalgınlıklar hatta aldatılma riski bile baş gösterebilir. İnsani değerler ya da kişisel idealler konusunda dahi aşırılık sorun yaratabilir.
Aşırı özgüven ve belli durumları görmezden, gelme bizi yanlış davranmaya itebilir. Çift yönlü değişken burçlar etkisinde yaşanan bu tutulma hangi yöne gideceğimiz konusunda bizi kararsız bırakabilir.

JÜPİTER VE SATÜRN’LE OLUMSUZ ETKİLEŞİMDE TUTULMA

Haberin Devamı

Din ve inançlarla ilintili konuların yanı sıra, ideolojik başlıklar, toplumun her kesimini vicdanen ilgilendiren olaylar, yardım kuruluşları, olağan dışı toplumsal gündemler de önemli başlıklar arasında olabilir.
Öte yandan bu tutulma, su ve sıvı başlıklı konular, kimyasallar (kimyasal silahlar dahil), deniz ve okyanuslar ya da sahildeki yerleşim yerlerini de özellikle etkisi altına alabilir.
Tutulma, yardıma muhtaç, güçsüz, yoksul bırakılmış, hor görülmüş ya da suçlu tayin edilmiş masum insanlara da sahip çıkılması anlamına geliyor. Hizmet ya da sağlık sektörünü doğrudan ilgilendirdiği gibi, toprakla bağlantılı konuları ve karmaşaları, hatta spiritüel veya mistik konularla ilgilenen insanların iyi niyetlerini suistimal eden dolandırıcıları da ön plana çıkarıyor.
Dini kötü emellerine alet eden kişiler ya da sözde din adamları da bu dönem karşımıza çıkabilir. Tutulma ülkemizin merkezinde konumlandığı için, ülkenin yönetimini ve yöneticilerini ya da stratejik konumunu ilgilendiren gelişmeler
yaşanabilir. Sınırlar, güvenlik, komşu ülkelerle diplomatik ilişkiler, yasalar gibi ülke gündeminin en önemli başlıkları ön plana çıkıyor.
Öte yandan gençleri ilgilendiren konular, eğitimle ilgili başlıklar da bu tutulmanın etkileri arasında görülebilir. Yoğun emekler, özveri dozunun ayarlanamamasından kaynaklı sorunlar, dikkatsizlik, kafa karışıklıkları ya da yanılgılara bağlı yanlış adımlar, seyahatler ve ulaşım gibi konularda ters giden durumlar da olabilir.
Manevi yönden kendimizi sorgulayabiliriz. Uzaklardaki sevdiklerimizin durumu hakkında endişe duyabiliriz. Yardımlaşma ya da yardım kuruluşlarıyla birlikte kolektif bir çalışma yapmak bize iyi gelebilir. Diğer insanlara destek olmak ve onlar için bir şeyler yapmak ruhen bizi iyileştirebilir.
Yanıltıcı etkilere karşı dikkatli olmamızda yarar var. Var olma nedenimizin çatışmak, kavga etmek ya da savaşmak olmadığını bilmeliyiz. Uzlaşmacı, yapıcı ve bütünleştirici olmak en önemli kazançtır. Bariyerler ya da zorluklar olsa da ideallerimizden vazgeçmememiz gerekiyor.
Değerlerimizi korumalı ve yeteneklerimizle gücümüzü yararlı işler için kullanmalıyız. Bu tutulmanın bizi aşağı çekmesine ya da etkisi altına almasına izin veremeyiz. 1997 senesinde de bilenler hatırlar, Balık burcunun yakın derecelerinde bir tutulma yaşamıştık.
O günlerde hayatınızın hangi alanlarında ne tür şeyler yaşadığınızı hatırlayabilirseniz, bu yıl da benzer konularla ilgili gelişmeler yaşanabileceğini düşünebilirsiniz. Dünkü yazımızda 1997 yılının etkilerini geniş olarak ele almıştık. Hürriyet internet sayfalarımızdan detaylı olarak okuyabilirsiniz.

TUTULMALAR EN ÇOK KİMLERİ ETKİLİYOR?

1965 ve 1967 doğumlular başta olmak üzere, mart ve eylül doğumlu Balık ve Başak burçlarını, haziran ve aralık doğumlu İkizler ve Yay burçlarını daha fazla ilgilendiriyor.
Diğer burçlar ise, hayatlarının farklı alanlarında tutulmanın yenileyen ve değiştiren etkilerini zaman zaman hissedecekler.
Tutulmalar değişim ve dönüşümün tetikleyicisidirler. Dolayısıyla, tutulmalardan çekinmemek gerekir. Sürekli aynı hayatı yaşadığınızı düşünsenize. Kondisyon bisikletinde saatler geçirip hiçbir yere varamamaya benzemez miydi?
Hepinize keyifli haftalar, sağlık ve sevgi ile kalın...

Haberin Devamı


Tutulmalar burcunuzu nasıl etkiliyor?

Koç ve yükselen Koç
Bu ay, +/- 1 ay civarında, gizli tutmaya çalıştığınız şeyler ortaya çıkabilir. Bazı kişiler ya da olaylar hakkında bilgi toplamak istiyorsanız, en geç eylül sonuna kadar sonuç alabilirsiniz.
Uzun zamandır zorlanan ikili ilişkiler için de hassas bir aydasınız (özellikle burcun ilk günleri doğanlar için). Bazı konularda fikirleriniz konusunda ısrarcı olabilir, son noktayı koyabilirsiniz.
Ruhsal ve mental sağlığınız ya da ikili ilişkileriniz (evlilik, ortaklık, işbirliği) ön plana çıkıyor. Gizli kalmış konular aydınlanabilir, araştırdığınız olaylar veya kişiler varsa sonunda aradığınız bilgiler açığa çıkabilir. Bazı sırların ortaya çıkması sizde rahatlama sağlayabilir, kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. İşinizi, üzerinde yoğunlaştığınız konuları veya sağlığınızı ilgilendiren başlıklar öncelikli olarak gündemde olabilir.
Maddi, manevi ve fiziksel olarak güvenliği boş geçmemeniz gereken bir aydasınız sevgili Koç’lar.

Boğa ve yükselen Boğa
Tutulma ayında, sosyal hayatınız, insanlar ve beklentileriniz ön planda. Umutlarınızı yeşillendirmek isteyebilirsiniz. Yeni kişilerle tanışabilirsiniz, ama bu kişilere bağımlı hale dönüşmemeye gayret edin.
Aşk hayatınızı, iş yaşamınızı veya arkadaşlarınızı ilgilendiren konularda önemli olaylar meydana gelebilir veya bazı haberler ortaya çıkabilir. Yeni aşklar yüzünü gösterebilir, gizli randevular gündeme gelebilir. Ancak, bir arkadaşınızla aranıza mesafe girme olasılığı da mevcut. Bu ay risk almamanızda ve duygusal tepkiler vermekten kaçınmanızda fayda var. Fiziksel ve ruhsal anlamda sağlığınızı korumanız gerekiyor.
+/- 1 ay civarında, sizinle aynı ilgi alanlarına sahip veya sizinle aynı şekilde düşünen gruplara dahil olma kararı alabilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizi veya sosyal çevrenizi gözden geçirip yeni başlangıçlar yapmanın zamanı geldiğini düşünebileceğiniz bir süreç.
İş hayatınızı ilgilendiren değişiklikler yapabilirsiniz. Kendi işinizi yapmaya başlayabilir, bu amaçla yatırımlar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İkizler ve yükselen İkizler
Bu ay eviniz, aileniz ve eşinizi ilgilendiren konular birbiriyle çakışabilir. Eleştiri ve şikayetlere maruz kalabilirsiniz. Birbiriyle geçinemeyen eşiniz ve aile üyeleriniz arasında denge kurabilmek için çaba sarf etmeniz gerekebilir.
Neyse ki duygularıyla değil, mantığıyla hareket eden bir burçsunuz ve objektif yaklaşımlarınız her alanda yolunuzu açacaktır. Kariyerinizi veya otorite konumundaki kişileri (eş, baba, yönetici, patron, öğretmen gibi) ilgilendiren başlıklarda da risk almamalı ve ani tepkiler vermekten sakınmalısınız.
Sizi bir sığınmacı veya rehine gibi gördüğünü düşündüğünüz kişilerle aranızda gerilim oluşabilir. Evinizi veya ailenizi ilgilendiren başlıklarda önemli gelişmeler veya haberler söz konusu olabilir.
Eviniz ve kariyeriniz arasında sıkışıp kalabilirsiniz. Olayları akışa bırakmak en iyisi. Neyse ki, aşk hayatınızı veya evliliğinizi destekleyen ya da yenileyen enerjiler size de güç verebilir bu olaylar esnasında. Sevildiğinizi görmek hoşunuza gidecektir ya da kadersel bir romantik ilişki gündeme gelebilir (martta veya eylülde).
Kötü alışkanlıklar veya uygun olmayan davranışlar edinme zamanı olabilir sizin için. Özellikle dikkat etmenizde fayda var.

Yengeç ve yükselen Yengeç
Bu ay seyahatler, komşular, uzaktaki akrabalar, kuzenler, kardeşler ya da eğitim başlıklı konular dikkat gerektirebilir. Uzun mesafeli yolculuklar sizi rahatsız edebilir, uzaktaki bir tanıdığın sorunlarıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Sizin veya çocuğunuzun eğitimi çok fazla emek gerektirebilir ya da zaman alıcı olabilir.
Bir ihtimal de, size bir sığınmacı veya tutsak muamelesi yapan kişilerle sıkıntı yaşayabilirsiniz. İşinizi ya da eğitiminizi ilgilendiren başlıklar nedeniyle yer değişikliği söz konusu olabilir.
Bu ay içerisinde ortaya çıkan haberler veya gelişmeler önemli olabilir. Fiziki veya metafiziksel seyahatlere açık bir aydasınız. Uzun mesafeli yolculuklar yapabilir, farklı dünyaların farkına varabilir veya farklı kültürlere, felsefelere ilgi duyabilir, farklı inanç sistemlerini tanımak isteyebilirsiniz.
Ay genelinde hassasiyetiniz yüksek olabilir. Elinizden geldiğince rahatlatıcı aktivitelere zaman ayırmanızda ve ani tepkiler vermekten kaçınmanızda fayda var. Sağlık konuları ihmal edilmemeli.
Evinizi, ailenizi veya yaşadığınız yeri ilgilendiren olaylarda yoğunluk yaşanabilir. Sevdiğiniz bir kişiyle önemli bir kırılma ya da dönüm noktası gündeme gelebilir. Taşınma, tadilat ya da evi yeniden dekore etmek türünde işlerle uğraşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aslan ve yükselen Aslan
Mart ayında partnerinizin gelirlerini ilgilendiren gelişmeler, sorumluluklarınızın artmasına neden olabilir. İşbirlikleriniz ya da ortaklıklarınızla bağlantılı ani olaylar veya vergiler, komisyonlar, nafaka ya da miras başlıklı konular dikkat gerektirebilir. Kardeşlerinizin veya yakın akrabalarınızın hayatlarındaki önemli değişikliklerde de onlara destek olmanız gerekebilir. Aslında bir seyahat yenilenmenizi sağlayacaktır.
Hatta, yeni aşklar veya mevcut aşkları güçlendirme fırsatı söz konusu olabilir. Özellikle yaz aylarında, ilişkinizin her geçen gün biraz daha ilerlediğine tanık olabilirsiniz.
Ortak kaynak kullanımı gerektiren konularda (kredi, burs, tazminat, vergi, prim, nafaka, miras, alacak verecek, sigorta gibi) dikkatli hareket etmeniz ve karşı taraf tarafından yönlendirilmemeye çalışmanız gereken günler.
Evrakları dikkatle incelemeden imza atmamalı veya kaybetmemelisiniz. Ummadığınız konularda önemli değişiklikler söz konusu olabilir. Önünüze önemli projelerle ve işlerle gelen kişilerin olayların acilen halledilmesini beklemesi, işin güzel tarafını kaçırmanıza neden olabilir.
İnternet veya diğer iletişim araçları yoluyla yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Ancak, ilk randevular için güvenli yerleri tercih etmenizde fayda var.

Başak ve yükselen Başak
Mart ayı içerisinde evliliğiniz, işbirlikleriniz veya ortaklıklarınız başlığı altında incelenebilecek konular ön planda. Uzun süreli beraberlikler sınanabilir. Bu alanda bazı kararlarınız sorgulanabilir, bazı kişilerin gerçek yüzünü görebilirsiniz. Karşılıklı eleştiri ya da şikayetler söz konusu olabilir.
İlişkilerin devam edebilmesi, uzlaşma yönünde göstereceğiniz çabaya bağlı olabilir. Böyle bir zaman diliminde rekabetçi veya mücadeleci değil, daha uyumlu bir profil çizmek size kazandıracaktır. Ya da tam istediğiniz özelliklere sahip yeni kişilerle ilişkiler gündeme gelebilir.
İlk görüşte aşk türünde gelişmelere açık zamanlardasınız. Bir partnerde neler aradığınızı veya neleri alttan alamayacağınızı fark edebilirsiniz. Gerilime rağmen hayranlarınız artıyor olacak.
Evinizi, ailenizi veya sevdiğiniz kişileri ilgilendiren konularda gerilimler yaşanabilir. Artan eleştiri veya şikayetlerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Otorite konumundaki kişilerle gelişen ani olaylar sevdiklerinize zaman ayıramamanıza neden olabilir.
Partnerlerinizle maddi sorumluluklar veya maddi başlıklı konularda daha dürüst olunması gerektiğine dair sohbetleriniz artabilir. Sağlığınızı da ihmal etmemeniz gerekiyor.

Terazi ve yükselen Terazi
Kelimelerinizi dikkatle seçmenizde fayda var. +/- bir ay civarında, psikolojik rahatlama sağlayabileceğiniz konularla uğraşabileceğiniz ve size bu anlamda danışan kişilerin söz konusu olabileceği bir süreç.
Psikoloji, astroloji, felsefe veya mistik diğer başlıklarda hayatınızı ilgilendiren adımlar atabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili sıkıntılarınız varsa, artık bu işte devam edemeyeceğinizi hissetme olasılığınız veya üzerinde yoğunlaştığınız bazı işler varsa sorular nedeniyle bu işlerle ilgili değişiklikler yapma ihtimaliniz yüksek.

Akrep ve yükselen Akrep
Bu ay aşk hayatınızı, sevgi temalı ilişkilerinizi veya yaratıcılık gerektiren ilişkilerinizi ilgilendiren başlıklarda bir aydınlanma sürecindesiniz.
Değişiklikler veya yeni başlangıçlar söz konusu olabilir. Maddi açıdan ani ödemeler veya koşullar yüzünü gösterebilir. Arabalar ya da teknolojik cihazlarla ilgili finansal bütçe ayırmak gerekebilir. Bulunduğunuz firmanın veya çalıştığınız alanın genel şartlarında oluşan değişiklikler sizi de etkileyebilir.
Yeni hobilere başlayabilir, yaratıcılığınızı aktif şekilde ortaya koymak isteyebilirsiniz.

Yay ve yükselen Ay
Bu ay ailenizden bazı kişilerin sorunları problemlere neden olabilir. Bu kişilerin yaşadıkları şeyler sizi de etkileyebilir veya evinizi ilgilendiren yorucu olaylarla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreçte yaşananlar ev ya da aile başlıklı konularda yeni başlangıçlara neden olabilir.
Maddi başlıklı konularda test edilebilirsiniz veya ortak kaynak (kredi, miras, nafaka, partnerinizin ve işbirliği içinde olduğunuz kişilerin gelirleri, borç alacak, burs, sponsorluk, vergi, sigorta gibi) kullanımı gerektiren başlıklarda zorluklarla uğraşmanız gerekebilir. Sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Sosyal anlamda hızlı değişiklikler yapmanız gerekirse, yeni arkadaş bulmanız zor olmayacaktır.
Ancak, aynı zamanda 16 Mart civarında, iş hayatınızı, imajınızı veya kariyerinizi ilgilendiren sürpriz gelişmeler ya da haberler gündeme gelebilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak
Bu ay, kariyerinizi veya iş hayatınızı ilgilendiren gelişmeler dikkat gerektirebilir. Ortaya çıkan bilgi ve haberler nedeniyle otorite konumundaki kişilerle görüşmek durumunda kalabilirsiniz. Konuşmalar esnasında kelimeleri seçerek kullanmalısınız. Sezgilerinize güvenebilirsiniz. Hoş gelişmeler olsa dahi, sizden fayda sağlamaya çalışmaları hoşunuza gitmeyebilir.
Teknolojik, mekanik veya elektrik başlıkları altında incelenebilecek araçlarda (bilgisayar, telefon, internet, araba gibi) sorunlar yaşanabilir.
Akrabalarınızın (kardeş, kuzen, teyze, hala gibi) veya komşularınızın hayatlarındaki zorlayıcı olaylar veya gelişmeler sizi de etkileyebilir.
Kariyerinizi veya iş hayatınızı ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir. Farklı bir alana geçiş yapabilir, bulunduğunuz alanda farklı çalışmalar yapabilir veya farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
Ya da çalıştığınız firmada veya sektörde değişimler olabilir. Yöneticilerin hayatlarındaki ani gelişmeler sizi de etkileyebilir.

Kova ve yükselen Kova
Bu ay bütçenizi, yatırımlarınızı veya maddi başlıklı diğer konuları ilgilendiren alanlarda aksilikler oluşabilir. Sahip olduklarınızı korumanız, cüzdan kaybetmek, çaldırmak gibi konularda dikkatli olmanız ve daha dikkatli yatırımlar yapmanız gerekiyor.
Maddi anlamda risk almak veya gereğinden fazla harcama yapmak sorun yaratabilir. Yanlış alanlara para yatırabilirsiniz. Elde ettiğiniz gelirler arasında spiritüel alanlara dokunan yerler varsa, bu anlamda değişiklikler söz konusu olabilir.
Uzun mesafeli ilişkiler testten geçebilir, bu tür bir ilişkiyi yürütmenin zor olduğuna karar verebilirsiniz ya da bir taşınma söz konusu olabilir.
Uzun zamandır görmediğiniz bir kişiyi habersiz ziyarete gitmeniz durumunda sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak, ilk görüşte aşk türünde hafif ölçekli etkileşimlere de açık bir aydasınız.
Eğitim başlıklı konularda yeni bir alana geçiş veya farklı öğrenimler gündeme gelebilir. İletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar veya iletişim araçları veya teknolojik araçlarla ilgili problemler gündeme gelebilir.
Akrabalarınızın hayatlarındaki sorunlarla ilgilenmeniz gerekebilir.

Balık ve yükselen Balık
Haziran ayına kadar, iş hayatınız veya yapmanız gereken işler açısından oldukça hareketli bir süreç. İş değişiklikleri, iş koşullarınızda değişiklikler, maddi açıdan farklı alanlara ilgi, maddi anlamda cesur adımlar veya yoğunluğa bağlı ani çıkışlar gündeme gelebilir.
Yedek planınız olmadıkça ani tepkilerden kaçınmanız gereken bir dönem. Ancak, yaratıcılığınız yükseliyor. İçinizdeki sanatçıyı dışarı çıkarabilirsiniz.
Kendinizi yeniden tanımlamanız, imajınızı yenilemeniz gerekebilir. Zira, bunu siz yapmazsanız, diğerleri sizi yanlış aksettirmek için ellerinden geleni yapabilirler.
Özellikle, 8 Mart civarında doğan Balık’lar bu süreçte olanları uzun süre hatırlayabilirler. Ancak, kötü alışkanlıklar edinmeniz durumunda önümüzdeki süreçte zorluklar sizi bekliyor olacak, bilginize.
Ortak kaynak (kredi, vergi, prim, sigorta, nafaka, miras, burs, sponsorluk gibi) kullanımı gerektiren konular açısından ise, zorluklar yaşayabilirsiniz. Borçları tahsil etmeniz zor olabilir veya aniden ortaya çıkan borçlar nedeniyle zorlanabilirsiniz.
Ya da sevdiğiniz bir kişi ilişkilerinizi ilgilendiren konularda yaptığı açıklamalarla sizi şaşırtabilir. İş değişiklikleri gündeme gelebilir. İkili ilişkiler zorlanıyor veya yüksek teknoloji kullanılan araçlarda sorun yaşanabilir. Sağlığa da dikkat etmeli.

Yazarın Tüm Yazıları