Başak burcunda gergin Güneş Tutulması

Geçen hafta Mars-Satürn kavuşumunun kötücül birleşimini detaylı şekilde ele almıştım. Bu hafta meydana gelecek Güneş Tutulması işte bu etkilerin hızını artırıp 6 aya yayılmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Testler, mücadeleler, meydan okumalar, karışıklıklar, öfke ve intikam duyguları ön plana çıkıyor. Ancak belli konularda meydan okumak ve risk almak için uygun zamanlar değil. 

Satürn, Güneş ve Mars görünümleri, belli görev ve sorumluluklar nedeniyle kısıtlanmış hissedebileceğimize, bizim dışımızdaki olayların, düşmanların, otorite konumundaki kişilerin yaratabileceği meydan okuma/rekabet ortamları nedeniyle yaşanabilecek güven kaybına bağlı krizlere dikkat çekiyor.
Geçen hafta da yazdığım gibi alışılmadık ve iz bırakacak olayları akla getiriyor.
Mars-Neptün olumsuz açısı saldırganlık boyutunu artırırken, Satürn-Neptün görünümü ise gerçeklerin göz ardı edilerek hareket edilmesinin yaratabileceği kayıplara dikkat çekiyor. Karmaşa, özgüven ve cesaret kaybı riski de artıyor. Yanıltıcı kişilerin tuzaklarına, dost görünen düşmanlara işaret ediyor.
Hayallere kapılıp gerçekleri görmemek sorun yaratabilir. Uyanık olmak zorundayız. Olan biteni gerçekçi şekilde görmek, görünmeyeni fark etmek önemli!
Merkür ve Jüpiter’in görünümü ise tüm karamsar görünümlerin tek olumlu işareti. Olumlu düşünerek endişelerimizin, güvensizliklerimizin ve korkularımızın üstesinden gelebiliriz. Şu an sonuçları anlaşılmasa da uzun vadede yararlı planlar yapabiliriz.
Ancak burada da Merkür’ün geri gidiyor olması, hedeflenen noktaya ulaşmaya uzun zaman olduğuna işaret ediyor.
6 ve 7 Mart tarihli yazılarımda “1997 Tutulmaları tekrarlanıyor ve o yıllarda yaşanan olaylara benzer olaylar yaşanabilir” demiştim. Bu anlamda o yazıya da tekrar göz atmanızda fayda var.
Tutulma ve yazdıklarım 6 ay boyunca etkili. Burç yorumlarınızda da burcunuzda 6 ay boyunca etkili olacak olayları ele aldım. EN ÇOK KİMLER

ETKİLENİYOR?

Başak, Yay, Balık, İkizler burçlarının ilk 10 gününde doğanlar, yükselen burçları bu burçlarda olanlar... Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burçları ise dolaylı olarak etkileniyor.
Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak. İletişimde, elektrik ve elektronikle ilgili konularda, ulaşımla ilgili başlıklarda aksilikler, ayrıca yanlış anlaşılmalar üç hafta boyunca kendini hissettirebilir. Detaylar hafta arası gelecek.
Tutulma yazısını uzun tutmadım çünkü geçen hafta uzun bir yazı yazmıştım konuyla ilgili olara (okumanızı öneririm Niobe’ce).
Hepinize keyifli haftalar, sağlık ve sevgi ile kalın...

Haberin Devamı

Koç
6 aylık süreçte dış görünüşünüzde yenilikler yapabilirsiniz. Yeni bir diyete veya egzersiz programına başlayabilirsiniz. Jüpiter’in desteğiyle sağlığınızla ilgili gayretlerinizin boşa gitmediğini görebilirsiniz. Gizli kalmasını istediğiniz şeyler varsa birkaç hafta sessiz kalın, özel yaşamınızı kendinize saklayın. Özgürlük arayışınız artıyor.

Haberin Devamı

Boğa
Bugünden itibaren 6 ay içinde, yeni ilişkiler, yeni çevreler, yüksek felsefe grupları, kültürel gruplar, spiritüel topluluklar veya yeni aşklar gündeme gelebilir. Hızlı gelişmeler yaşanabileceği için doğru zamanlama önem taşıyor. Aşk hayatınızı, çocuklarınızı veya yaratıcılık gerektiren projelerinizi ilgilendiren konularda yeni kararlar alabilirsiniz.

İkizler
6 ay içinde evinizi, ailenizi veya yaşadığınız yeri ilgilendiren konularda yoğun gelişmeler yaşanabilir. Aile üyeleriyle ilgili problemler, taşınma, tadilat gibi konular ön plana çıkabilir. Maddi başlıklı konularda; ileride yardımı olabilecek evrakları kaybetmemeye, önemli evrakları dikkatli okumaya özen göjsterim. Parasal konularda güç mücadeleleriyle uğraşmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Yengeç
Bugünden itibaren 6 ay içinde, sözel veya yazılı yeteneklerinizi paraya çevirebilir, işinizle ilgili değişikliklere gidebilirsiniz. Martta başladığınız işlerin sonuçları alınmaya başlanabilir, o dönem yapamadığınız seyahat planlarını yeniden gündeme getirebilir, ertelenen planları sonunda gerçekleştirebilirsiniz. Ancak araç gereçlerle ilgili problemler doğabilir.

Aslan
6 ay içinde, mart ayında tecrübelerinden faydalandığınız kişilere yine ihtiyaç duyabilirsiniz. Yukarıda yazdığımız konulara benzer başlıklar tekrar gündeme gelebilir. Alacak verecek meseleleri, kredi ve sözleşmeler konusunda detaycı olmanız, dökümanları dikkatli incelemeniz gerek. Borç veya kredi almak için beklemenizde fayda var, ama borçları tahsil etme şansı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Başak
6 ay boyunca yeni başlangıçlara açıksınız. Yeni ilişkiler, yeni imaj veya iş ilk akla gelen başlıklar. Sizin için önemli bir kişiyle ilgili duyacağınız haberler, o kişiye bakışınızı değiştirebilir. Belli bir ilişkiyi daha fazla devam ettiremeyeceğinizi fark edebilirsiniz. İlk görüşte aşk benzeri olaylar yaşanabilir. Bazılarınız açısından maddi şanslar da gündeme gelebilir.

Terazi
6 ay boyunca istendiği gibi devam etmeyen ilişki, işbirliği veya ortaklıkları bitirme arzusunda olabilirsiniz. Ancak, bazı şeyler bitmeden gizlice diğerlerine başlangıç yapma eğilimi de yok değil. Dolayısıyla bu tür bir durumun açığa çıkması sizi zor durumda bırakacaktır. İş hayatınız veya üzerinde yoğunlaştığınız işlerle ilgili değişiklikler söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Akrep
6 ay süresince, sevdiğiniz kişiler bazı konularda size danışmak isteyebilir, yol gösterici olabilirsiniz. Eylül boyunca engeller ön planda. İş koşullarında değişiklik söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızın, yöneticilerinizin hayatlarındaki değişiklikler sizi de etkileyebilir. Bazı ilişkilerinizi kaybetmeyi göze alamayacağınızı anlayıp, bir sonraki seviyeye çıkarma kararı alabilirsiniz.

Yay
6 ay içinde, iş hayatınızı veya kariyerinizi ilgilendiren alanlarda sıkıntılı bir süreç olabilir. İş hayatınızı, kariyerinizi veya toplum içindeki duruşunuzu ilgilendiren beklenmedik değişikliklerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum sizi bazı olayları netleştirmek için adımlar atmak durumunda bırakabilir. Otoritenizi göstererek iş hayatınızda kontrolü ele alabilirsiniz.

Oğlak
6 ay boyunca, eğitimle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Uzun mesafeli seyahatler için uygun bir dönem olmayabilir. Eğer yalnızsanız, tanıdıklarınız sizi yeni birisiyle tanıştırabilir. Yaşadığınız yerde oluşan problemler sıkıntı yaratabilir. Eylülde, mevcut işinizde yeni bir partnerle çalışma, yalnız çalışıyorsanız ortaklık ya da işbirliği kurma olasılığınız yüksek.

Kova
6 ay içinde, ortak kaynak kullanımı gerektiren konularda ani gelişmeler oluşabilir. Zor yürüyen işbirlikleri sonlanabilir veya yenileri oluşturulabilir. İkili ilişkilerinizde eleştiri ve şikayetler sorun yaratabilir. Maddi başlıklı konularda, ortaya çıkan bilgiler ışığında bazı işbirlikleri kopma noktasına gelebilir. Maddi anlamda değişikliklere açık bir ayda olacaksınız.

Balık
6 ay içinde, ikili ilişkilerinizde veya iş hayatınızda, önemsiz gibi görünen şeyler bir anda önem kazanabilir. İlişkiler testten geçebilir veya ilişkilerinizde hem kendinize hem de karşı tarafa dürüst olmanın karşılığını görebilirsiniz. Yeni tanışacağınız kişiler hayatınızı etkileyebilir. Partnerinizin veya sevdiğiniz kişilerin hayatlarındaki bazı olaylar da sizi etkileyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları